Sari la conținut

Intrebare de la incepator


Postări Recomandate

Buna seara

Am observat pe mai multe site-uri la perechea eur/usd de SMA sau MA penetrated si cred ca mai sunt cateva,acum ii intreb pe profii de aici sau cei care stiu cu ce ajuta acestea si cum iti dai seama de ele sau trebuie trasat ceva pe chart?Mai exista alte chestii asemanatoarea?

Multumesc o seara placut,spor la pipsi

  • Upvote 1
  • Downvote 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SMA este - medie mobila simpla

MA este - medie mobila - daca nu este trecut nimic in fata literelor MA se considera ca media mobila este simpla deci MA si SMA sunt sinonime atata timp cat nu se mai adauga nimic in text despre ia.

 

A penetra o MA inseamna ca pretul a trecut dintr-o zona in alta fata de acea MA, adica daca pretul a fost acum o ora sub acea MA si acum este peste acea MA inseamna ca pretul a penetrat sau a facut cross.

 

Cum adica crezi ca mai sunt cateva? Ce cateva? si ce mai exista alte chesti asemanatoarea? Nu inteleg, poate poti sa fi mai clar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai MA este un indicator.Vreau sa incep sa folosesc indicatori deoarece am vazut ca sunt destuli de populari,am mai descoperit si STOCK si RSI :).Aceasta era intrebarea daca mai exista indicatori,dar eu nu stiam ce era MA,defapt era un indicator :).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

aaaa... haha, nici eu nu intelesesem ce vrei, dar am zis sa nu ma bag până nu se clarifică. Google după "technical indicators", vei găsi MII de indicatori, fiecare cu avantajele si dezavantajele lui. Iar dacă nu iti place nici unul, poti sa iti faci tu propriul tau indicator, care să se potriveasca personalitatii tale proprii şi metodei de trading pe care o folosesti. Un bun inceput este babypips school of pipsology, ori chartschool (un site foarte bun si complex despre analiza tehnica, se prezinta metodele de calcul cam la toti indicatorii cei mai folositi, cu interpretare, explicatii de ce merge si de ce nu, daca esti tare la matematica poti sa "divaghezi" pe lângă setarile standard si pe lângă metodele standard de calcul, adică să le schimbi si sa incerci "îmbunătăţiri", poate descoperi indicatorul "perfect", hihi), iar daca vrei să te axezi mai mult pe corelatii cu partea fundamentala, atunci wall street courier este un punct de plecare bun, acolo se prezinta si indicatori legati mai mult de partea fundamentala (economie, finanţe). Ulterior incearca investopedia, care aduna la un loc tot ce e mai bun in materie de trading.

 

Unii indicatori sunt chiar "funny", ori au nume "funny", de exemplu "big mac indicator", "leading lipstick indicator" sau "aspirin counting indicator". Daca ii cauti, o sa vezi de ce.

 

(chestiile subliniate contin linkuri, poti da click direct pe ele)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.