Sari la conținut

Lamuriti-ma, va rog!


Postări Recomandate

Ciao, tuturor!

 

Am si eu o nelamurire cu privire la cum merge piata:

 

Sa presupunem ca (printr-o minune) in acelasi moment toata lumea cumpara, sa zicem, aur, la un pret relativ mic.. Automat pretul aurului creste cu 500 pipsi.. La pretul la care a ajuns acum (+500 pipsi) nu mai vrea nimeni sa cumpere aur.. in schimb toata lumea care a cumparat aur la pretul mic, vrea sa vanda in acelasi moment (alta minune) pt a scoate profitul de la 500 pipsi. Ce se intampla in momentul in care toti vor sa vanda? Piata refuza tranzactia pt ca nu exista cumparatori? Daca nu, profitul de la 500 pipsi de unde/de la cine este luat?

 

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca aceasta situatia s-ar intampla direct intre participantii care pun ordine direct in piata (spre deosebire de cum facem noi), atunci ar fi probabil blocaje serioase. Dar cum in piata sunt nenumarate entitati financiare, etc, acest lucru nu este plauzibil. Nu s-ar putea vinde de catre toata lumea in acelasi timp un instrument financiar, este o imposibilitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@lui3a

Deschiderea unei tranzactii , indiferent de produsul pe care il tranzactionezi nu este altceva decat un contract de vanzare/cumparare intre persona ta si un potential vanzator/cumparator din lume! Rezulta ca tranzactia ta nu poate avea loc daca nu ai un partener cu care sa inchei contractul! In concluzie situatia expusa de tine este imposibila!

 

Bafta!

Editat de oltciter
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@dirzuandreiovidiu

Stiu ca este o imposibilitate, tocmai de aceea am spus "printr-o minune"!

 

@olciter

 

In concluzie prima varianta e cea corecta: "piata refuza tranzactia"

 

Va multumesc frumos pt raspuns!

 

As mai avea o nelamurire.. in cazul in care pretul aurului (nu stiu ce am cu aurul azi :laugh: ) ar creste intr-atat de mult incat nimeni nu ar mai vrea sa-l mai cumpere (tot printr-o minune), ce se va intampla cu pretul? va scadea sau va ramane pe loc?

Editat de lui3a
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ma apucasem sa scriu un raspuns la intrebarile legate de miscarea pretului si desi planuiam sa fie ceva scurt, strict pe subiectele propuse, a iesit un post ceva mai lung si mai detaliat. Cum am mai vazut dezbatuta problema si intr-un alt topic mai dezvoltat m-am gandit ca ar fi ceva mai inspirat sa postez acolo. Gasesti un raspuns mai amplu, care ar trebui sa acopere si nelamuririle tale, AICI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.