Sari la conținut

un incepator si o parere incepatoare


cipmi

Postări Recomandate

Revenind la brokerul tau. Tu ai contul in lei. Cand cumperi vinzi de exemplu EurUsd, tu folosesti Euro. Eeee ... leii aia din cont se transforma in euro, asta se cheama schimb valutar. Bun. La ce cotatie/curs se face transformarea asta? Stii? Ti-a spus cineva vreodata de asa ceva? Banuiesc ca nu. Tu imi spui ca nu apare in raportul zilnic(sau lunar) pe car eil primesti. Pai sigur ca nu apare, altfel ai sti de el. Apoi ...dupa ce inchizi pozitia, sa zicem ca tu castigi 10pips (si la 5 loturi cu cat intrii tu, castigi 10x50$/pip, adica 500 $ , sau ma rog euro, nu mai conteaza la suma asta ametitoare), ..deci , dupa ce inchizi pozitia, ai castigat 500 eur, care trebuie transformati iar in lei. Corect? Prima data (cand deschizi tranzactia) cumperi euro , apoi vinzi euro (cand inchizi tranzactia) si cumperi lei, ca tu ai balanta in lei. Ai inteles? Sau ce nu ai inteles? Bun,... iar eu te intrebam daca tu stii de toate aceste lucruri, pe care brokerul tau "evita" de cele mai multe ori sa le spuna sau sa le comenteze.

 

@sec, @cipmi:

Treaba sta in felul urmator:

Banii pe care ii are clientul in cont nu sunt tranzactionati. Ei sunt doar o garantie(era o descriere amanuntita a lui tradelover undeva pe forum legat de marja). Astfel, nu este nevoie de conversie la fiecare deschidere si inchidere de pozitie, indiferent de valuta in care ai contul si de instrumentul tranzactionat.

 

Cand intervine conversia:

In momentul inchderii unei pozitii si marcarii unui rezultat. Astfel, daca inchid pe EURUSD o tranzactie cu un castig de 20 de pipsi, pentru 0.1 loturi(10k).

Asta inseamna 20$. Numai aici intervine brokerul si face conversia din 20$ in cca 60 de RON. Aceelasi procedeu se aplica si in cazul unei pierderi.

 

@cipmi:

In rapoartele oferite de brokeri exista de obicei si sumele referitoare la conversia tranzactiilor. Oricum, in caz ca nu le ai, uite-te la rezultatul final al unei tranzactii si calculeaza cursul la care s-a efectuat conversia. Apoi, compara-l cu cel de pe grafic de la ora aia.

 

Brokerii (seriosi) fac conversia rezulatelor la cursul incident din piata. Intradevar, se plateste un spread, insa un spread de 3 pipsi la o suma de 200$ este insignifiant. Acum, nu pot baga mana in foc ca toti fac asa. Probabil exista si brokeri ce fac conversia la curs cu spread de 200 de pipsi, ca la casa de schimb valutar de pe strada....

Editat de Adi.M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.