Sari la conținut

Incepator va rog putin sprijin


Marian MarIan

Postări Recomandate

Surpriza am avut-o cu GFT (MM) care mi-a trimis margin call alert cand am deschis 2-3 pozitii si ei vor ca banii ramasi in cont sa fie >=50% din "used margin". In acelasi stil de trading, GO Markets nu s-a stresat cu margin calls cand margin depasea 50% din equity ramas.

 

Singurele dati cand am avut atat din cont bagat in marja au fost datile cand mi-am facut praf contul. Cat timp nu joci cu mai multi brokeri, ai banii defalcati pe accounturi, iar MM il aplici pe suma globala nu vad cu ar putea cineva ajunge cu 50% din cont in marja.

Cei de la GFT sunt chiar ok, executia mi s-a parut minunata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna dimineata.Mi-am facut un cont demo pe alpari,am downloadat meta trader 4,de ieri am inceput sa joc.Am avut in cont 5000 de euro.La inceput cumparam ce cumparam si tot eram pe minus asa ca le stergeam si imi arata in account history ca mai aveam 4405 euro.Dupa cateva ore de jucat am inceput sa ies pe plus si de atunci asa am ramas.Si cand dau pe Trade imi arata Balance 4.405 Equity 6730(in momentu asta) Margin 4900 Free margin 1800 tot oscileaza si Margin Level 138% va rog daca se poate sa imi explicati ce inseamna fiecare.Va rog sa ma ajutati ca vreau foarte mult sa invat.Multumesc

Editat de Marian MarIan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faptul ca mai ai doar 138% margin level inseamna ca ai intrat in tranzactii cu risc foarte mare, avand si un leverage mare, desigur.

 

Leverage inseamna de fapt posibilitatea de a intra in tranzactii in care de altfel nu ai putea-o face cu suma aceea, 1:1 inseamna ca tranzactionezi ca si cum ai cumpara de la casa de schimb valutar, fa tu calculele ce inseamna 1:500. Dar, cu cat leverage-ul este mai mare, cu atat iti poti asuma riscuri mai mari, cantitatea (lotul) cu care intri in tranazactie fiind si ea mai mare decat, in cazul unui cont cu 1:100, spre exemplu (presupunand ca ai leverage de 1:500). Cu cat riscul asumat (lot) este mai mare, cu atat marginea se va consuma mai repede (margin level).

Balance e suma fixa care arata ce ai ce s-a intamplat cu suma ta pana in acel moment (totalitatea tranzactiilor inchise) pe cand

equity-ul iti arata suma tranzactiile aditionale, cele deschise in prezent peste suma din balance.

 

Pe scurt, ai intrat cu lot mare si piata a mers in directia ta. Chiar si-asa avand o margine disponibila tot mai mica poti tranzactiona cu loturi din ce in ce mai mici, exceptand faptul cand piata merge in directia pusa de tine, fara a mai face corectii, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai da dar eu sunt pe plus de ieri,iar la balance nu sa modificat nimic.Asta nu inteleg eu

 

 

nu vreau sa te demoralizez. nici nu vreau sa ma intelegeti gresit, dar eu zic sa mai citesti un pic, pana esti suta la suta sigur ca stii exact ce reprezinta fiecare functie/ buton din mt4.... nu-ti recomand te-arunci in live, pana nu-ti faci o strategie a ta, si pana nu esti in masura sa intelegi cum situatia economica actuala influenteaza cotatiile din mt4.

 

investopedia e o extraordinara sursa de informatii pentru incepatori.

 

succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.