Sari la conținut

Strategie Simpla Intraday by Maslow


Postări Recomandate

post-768-0-46602400-1329805964_thumb.jpg

 

post-768-0-45308300-1329805990_thumb.jpg

 

 

Strategia se bazeaza pe indicatori standard din MT4. Avem nevoie sa setam 3 indicatori si anume:

Stochastic (14,3,7)

Bollinger Band cu ( 200,2)

Bollinger Band cu (100,2)

Deci punem 2 Bollinger Band cu valori diferite.

In plus fata de acesti indicatori folosim Trendline.

Pe up trend gasim 3 puncte si le unim printr-o linie. Linia sau trendline-ul trebuie sa fie neaparat pe low...adica pe low-ul candlestick-urilor. Iar pe trend down invers , trasam trendline-ul prin 3 puncte pe High-ul lumanarilor.

Strategia se bazeaza pe probabilitati, adica pentru Stochastic ne intereseaza pozitiile de OB si OS, adica peste linia de 80 si sub linia de 20. Aceasta este posibilitatea de reversal pentru stochastic si variaza ca si probabilitate in jurul valorii de 96%. Apoi pentru BB avem o probabilitate de reversal undeva intre 65-85%.

Folositi ce TF vreti , insa eu folosesc strategia pe TF 5 min...pentru trenduri care variaza in jurul a 3 ore. De ex. un trend up care tine de la ora 9:00 la ora 12:00. Nu este concludenta ora ci dimensiunea trendului care poate fi si sub 3 ore sau peste, nu neaparat exact. .Se cunoaste ca piata este in range in 75% din timp, insa pe noi ne intereseaza punctele de reversal. In imaginea 2 avem un punct de reversal si anume....piata este in uptrend, am trasat o linie sub lumanari. Piata atinge BB sus si apoi trece de trendline in jos. In acelasi timp Stochasticul arata o pozitie peste 80 si revine sub aceasta linie.

In posturile mele viitoare voi dezvolta strategia, cum se intra, cum se iese din piata, unde punem SL...unde punem TP si altele. Deocamdata las ca tema setarea indicatorilor pentru platforma MT4, trasarea liniilor de trend si gasirea punctelor de reversal.

Editat de maslow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

post-768-0-49753300-1329805842_thumb.jpg

 

 

Care sunt conditiile de intrare in piata? Trebuiesc indeplinite mai multe conditii. De ex. sa luam imaginea de mai sus pentru intrare short, adica sell.

 

1. Trebuie sa avem un trend line valid. Ce inseamna asta? Pai am mai spus in postul anterior:;

a) trend mai lung sau egal cu 3 ore;

b) linia de trend trebuie sa treaca prin cel putin 3 puncte;

c) pretul trebuie sa fie cat mai "apropiat" de linia de trend - sa nu aiba bucle foarte mari de pret;

2. Stochasticul trebuie sa fie in zona liniei de 80 adica OB

3. Pretul trebuie sa atinga linia de top a BB 200 sau BB 100; Ideal este ca pretul sa intalneasca o confluenta acelor doua BB ( 200 si 100 se intersecteaza..sau merg foarte apropiat).

 

Acestea sunt conditiile pentru intrare SHORT.

 

Pentru Long trendline-ul trebuie sa fie down, iar Stochasticul trebuie sa fie in zona 20, sau OS.

Ma fac inteles sau scriu degeaba...ca nu vad nici o reactie? Mergem mai departe cu explicatiile? Puneti si voi intrebari daca aveti nelamuriri. Thanks.

Editat de maslow
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma fac inteles sau scriu degeaba...ca nu vad nici o reactie? Mergem mai departe cu explicatiile?

Pai .. ai postat la 5:13 dimineata ... la ce fel de reactii te referi? Stai sa ne bem cafeaua si o sa apara si reactiile !!!

 

2) Incarca si tu niste poze normale ca linkurile alea externe se vad cam asa ...

post-2377-0-49767900-1329803158_thumb.jpg

 

3) te rog sa pui o intrare in timp real sa imi dau seama cum functioneaza strategia (nu pe istoric).

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte tare,abia ai invata precum spui acest ceva nou si deja tu crezi ca ai inteles tot tot tot din postul lui maslow! :) felicitari...nu crezi ca poate ar fi mult mai benefic pt tine sa-i pui omului mai intai niste intrebari asa cum si cerea ca sa verifici daca ceea ce ai inteles tu e similar cu ce vroia sa exemplifice? (imi cer scuze daca cumva te simti deranjat de ce am scris)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma fac inteles sau scriu degeaba...ca nu vad nici o reactie? Mergem mai departe cu explicatiile?

Pai .. ai postat la 5:13 dimineata ... la ce fel de reactii te referi? Stai sa ne bem cafeaua si o sa apara si reactiile !!!

 

2) Incarca si tu niste poze normale ca linkurile alea externe se vad cam asa ...

 

 

3) te rog sa pui o intrare in timp real sa imi dau seama cum functioneaza strategia (nu pe istoric).

Multumesc

 

Ok SEC am rezolvat cred cu pozele...eram obisnuit cu forumuri vBulletin /// Cu IP Board imi este mai greu. Nu pot sa folosesc BBCode...aveam toate pozele hostate in alta parte..acum voi face altele. Cu live trading-ul chiar acum ma uit dupa un LONG pe EUR/USD pe 5 minute. Dar trebuiesc indeplinite mai multe conditii pentru a intra in trade.

 

@ Buznean. Ma bucur ca ai inteles si ai invatat ceva nou. Urmareste topicul daca se va dezvolta si vei invata si mai multe.

 

@ PantiH

 

Nu va mai ironizati...fiti mai concilianti si toleranti unul cu celalalt. Eu pe unde am fost pe afara romanii fug de romani.

 

Revin:

 

Strategia desi pare simpla necesita multe ore de studiu, inclusiv pe istoric. Daca strategia nu este validata istoric...nici in viitor nu va functiona. Nu cred sa se poata face un EA dupa ea sau roboti... pentru ca este oarecum discretionara. Depinde de prea multi factori.

Deci am vorbit despre intrarea in trade. Acum cum setam si unde asezam General Stop Loss-ul trebuie sa fie maxim de 35 pips pe 5 minute. Ideam este sa fie undeva intre 20-30 pips. daca depaseste si aici vorbesc despre Money Management...(gasiti destule scrise

pe aici despre MM); trade-ul devine prea riscant si asta invalideaza intrarea in piata. Deci pastrati un S/L pana-n 35 pips. Cum calculam SL-ul? O intrare valida in piata ar fi atunci cand pretul trece de trendline si se inchide printr-o candela deasupra ( pentru down trend) ori invers, sub ( pentru Up trend). Luam pretul de inchidere al candelei si ne uitam dupa punctul de reversal. Ppentru Down trend ( trendline down ) o sa avem un punct de reversal LOW. Sl se pune cu 5 pips sub cel mai de jos LOW al trendului adica LL la care se adauga spreadul. Cei 5 pips sunt pentru siguranta. De ex. pe EUR/USD, avem Low-ul candelei de reversal minus 5 pips ( siguranta) minus 3 pips ( spread) Cand stabilim astfel Sl pentru o intrare pe Long , acesta nu trebuie sa depaseasca 35 pips, fata de punctul de intrare in trade. Asa veti pierde din trede-uri dar veti mari probabilitatea de succes a intarii. Nu va grabiti cu capul inainte fara sa calculati. Acum Target-ul sau Take Profit este undeva la 40-50 pips, ca si regula generala, dar poti folosi Price Action si urmaresti ca pretul sa ajunga intr-una din zonele liniilor canalului Bollinger Band. Ori cu Trailling Stop ori cu Sl adus la Break Even + 1, poti sa urmaresti pretul pana ajunge sa atinga unul din cele doua canale BB( 200 sau 100) sau o confluenta a lor. Urmarim ca raportul SL/TP sa fie de cel putin 1.5, astfel vom fi profitabili pe termen lung. Un trendline de cel putin 3 ore, inseamna 180 minute, adica cel putin 36 candele de cate 5 minute. Nu e fix, nu e "batut in cuie". Strategia este destul de flexibila. Nu folositi alti indicatori, doar ce am spus, Eventual un indicator pentru Divergentele Stochastice, ca sa avem o confirmare in plus pentru reversal. Dar din experienta acestea dau multe erori. Asa ca mai bine lipsa. Pentru ca nu se suprapun cu trendurile noastre ci se refera strict la Stochastic si ia in considerare trenduri de cateva lumanari, nu cel putin 36 pe trendline.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu live trading-ul chiar acum ma uit dupa un LONG pe EUR/USD pe 5 minute. Dar trebuiesc indeplinite mai multe conditii pentru a intra in trade.

Ok. Nu e nici o graba, asteptam pana apare un entry, ceva demn de luat in seama .. sa putem discuta mai bine la obiect.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Maslow a spus

ca piata este in range in 75% din timp.Asta este ceva foarte important pentru cine intelege,pentruca aceasta miscare in range are tendinta de a te zapaci de cap.Deci este foarte important sa identificam punctele de intoarcere a trendului.Fiecare zi are o maxima si una din aceste maxime este ultima pentruca pentruca trendul se intoarce.Eu nu ma pricep la explicati dar pentru mine am inteles si chiar mi-a placut ce a scris.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.