Sari la conținut

ecn sau market maker


deleted on request 01

Postări Recomandate

Un exemplu e cineva care are cont si pe Oanda, si pe HotspotFX (un ECN foarte important).

 

Si observa ca preturile Oanda se actualizeaza cu 300 ms mai tarziu decat cele de pe Hotspot. Atunci scrie un soft simplu care face arbitraj intre aceste 2 feed-uri (simultan cumpara cel cu pretul mic si vinde cel cu pretul mare), atunci cand diferenta de pret e mai mare decat un spread Oanda. Atentie, e important sa deschizi o pozitie pe ambele conturi. Daca stii ca peste 300 ms pretul Oanda va scadea cu 4 pips (deoarece asta ai vazut pe Hotspot), nu e suficient doar sa vinzi acum Oanda si sa cumperi dupa ce aceasta cadere are loc. Va las pe voi sa va dati seama de ce.

 

Cum descopera Oanda acesti traderi? Foarte simplu. Vezi ca ai un trader cu tranzactii pe termen foarte scurt (maxim un minut) si care de obicei deschide tranzactiile cu putin timp inainte ca feed-ul tau sa-si schimbe pretul. Oanda oricum logeza tot la nivel de microsecunda, genul asta de analiza e o chestie banala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 luni mai târziu...

Mister Black +1.

Să facem o precizare. În marea majoritate a firmelor ce oferă acces la piața valutară sunt Dealeri, nu brokeri. Acei ce se prezintă ca ECN brokeri, sunt ca atare doar parțial. Ei nu sunt arbitrați, ocolind rigorile puse de bursă și de contractele bursiere. Plus la asta este CFTC-ul ce obligă pe marii jucători să raporteze săptămînal pozițiile expuse pe piața (COT). Adevărații brokeri sunt arbitrați de bursă și de Clearing House. Ei sunt cointeresați să rămîneți în piață cît mai mult, deoarece au comision de la voi. Pe cînd la dealeri... e un joc într-o singură "poartă". Ghiciți cine trage țeapă???

Editat de netinvestmen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

OK, cineva m-a informat ca la Mirus Futures puteti sa tranzactionati contracte 6E (EUR/USD) cu doar 500$ marja pe contract si cu cont minim de doar 2000$. Deci daca aveti suma necesara, o strategie bine pusa la punct si vreti sa nu mai fiti furati de brokeri banditi care joaca impotriva voastra, mergeti la Mirus Futures si tranzactionati 6E in loc de spot EUR/USD. Acolo daca pierdeti cel putin stiti ca pierdeti din cauza voastra. Daca n-aveti banii, stati pe demo la orice broker pana strangeti banii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Majoritatea brokerilor sunt market makeri. ECN, DMA, STP, NDD sunt doar acronime de marketing.

Cand to deschizi o pozitie brokerul deschide o pozitie de valoare egala dar de semn contrar si nu pentru ca VREA sa joace impotriva ta ca sa-ti ia banii ci pur si simplu pentru ca trebuie sa faca hedge pe pozitia ta pentru a-si asigura capitalul. Hedge-ul se face automat, nici un broker din ziua de azi nu mai este dealing-desk, adica nu sorteaza si aproba ordinele manual din cauza volumului mare de ordine si din cauza vitezei de inchidere si deschidere a ordinelor. Hedge-ul brokerului pe pozitia ta o face automat sistemul de tranzactionare.

Daca tu castigi brokerul pierde!!!??? NU! Chiar daca tu castigi brokerul nu pierde din trei motive: 1. Sistemul va face in mod automat un matching, o potrivire intre ordinele traderilor, asa ca ordinele tale vor fi potrivite cu ordinele de sens contrar deschise de alti traderi. 2. In forex tranzactiile nu sunt unidirectionale, adica atunci cand tu deschizi un ordin, un buy pe EUR/USD, de exemplu, tu de fapt cumperi euro dar vinzi USD iar in book-order-ul (registrul contabil) brokerului apare ca el a cumparat de la tine euro dar ti-a vandut dollari asa ca brokerul va avea tot timpul un echilibru in ceea ce priveste balanta de cumparari si vanzari si pentru el nu conteaza daca are castiguri denominate in euro sau dollari si in plus el face profit din spread si eventuale taxe asa cum fac brokerii "ECN". 3. In cazul unor ordine mari, de valoare mare, care nu pot fi acoperite de capitalul sau, brokerul da acel ordin, sau o parte din el, spre executie, unui alt broker sau unui alt liquidity provider sau unui pool de liquidity providers si in fel aceasta brokerul nu ramane niciodata descoperit cu pozitii pe care nu le poate inchide in order-book-ul sau.

 

ECN-este o gaselnita de marketing care din punctul de executie al ordinelor nu inseamna nimic. ECN este electronic communication network care inseamna exact asta: retea de comunicare electronica si asta face referire la faptul ca ordinele traderilor sunt transmise in order-book si executate cu ajutorul unei retele de comunicatie electronica adica prin intermediul unei retele de tip intranet si/sau internet. Este normal sa fie asa deoarece serverele care gazduiesc order-bookurile si care asigura streamul informational su o locatie fizica iar traderii care tranzactioneaza au alte locatii fizice.

Cand un broker spune ca este ECN el spune un adevar numai ca el foloseste acest adevar intr-un mod eronat pentru a induce in eroare traderii, brokerul spunand ca de fapt ECN este un mod mai bun si mai democratic de executare a ordinelor ceea ce nu este deloc adevarat.

Exista totusi brokeri care nu executa ei insisi ordinele ci le transmit automat mai departe unui liquidity pool sau unui alt broker spre executie.

DMA-direct market acces sunt acei brokeri care transmit ordinele spre executie unui liquidity pools sau unui alt broker market-maker.

NDD-non dealing deask. Toti brokerii sunt non dealing desk deoarece nici un broker in ziua de azi nu mai are un dealing desk in care sa trieze si sa aprobe executarea ordinelor manual deoarece nu se mai poate face asta din cauza faptului ca acum au intrat pe piata milioane de traderi care transmit miliarde de ordine zilnic.

 

STP-straight trough proccesing, se refera la faptul ca ordinele sunt procesate in mod direct, adica automat de catre platforma adica NDD.

Toti brokerii de azi sunt STP si NDD. Toti sunt ECN si foarte putini DMA. Adevaratii brokeri care nu sunt market-makeri sunt DMA.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Zen, daca toti brokerii astia ia nostri sunt NDD, deci totul e automat, cum ar veni, de ce am avut eu ieri o dupa-amiaza de cosmar, ca de la 19,30 pana pe la 20,20, ( treaba cu Fedul, am avut no connection vreo 15-20 min!, am restartat si platforma si calculatorul si tot no conection a fost. Apoi a pornit, dar cand bagam sau modificam un ordin, asteptam cate un minut, cel putin, daca nu 5 pana se executa, iar si iar.Pe la 20,20, treburile s-au linistit si platforma a mers ok. Eu am observat ca atunci cand piata e linistita, platforma merge ok. Daca apar nervozitati, platforma ingheata sau nu-ti ia ordinele. Pai daca totul e automat si logic asa ar fi, (omul nu poate procesa manual atatea ordine in timp scurt atunci cand e agitatie in piata) atunci de ce platforma te nenoroceste asa? Oare nu face treaba asta ca sa protejeze brokerul, sa se poata el repozitiona? minute intregi de asteptare atunci cand e agitatie, inseamna pierderi grele pt. clienti!!!

Mentionez ca am cont demo la alpari. Si nu e prima data.Pe contul demo de la admiral, treaba percuta la secunda, dar acolo nu aveam ordine, dar platforma pornea imediat, in timp ca alpari era mort in perioada aia.

Daca cineva imi zice ca in acele momente serverele sunt suprasolicitate, eu nu l-as prea crede, pt ca la calculatoarele de azi, se pot face milioane de operatiuni pe secunda. eu banuiesc ca e totusi o manarie aici.

tu(voi) ce stiti de aceste probleme cu platforma? sigur v-ati confruntat si voi cu ele!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@johnbull, este asa cum am zis eu mai sus. Problema este ca nu toti brokerii sunt corecti. La precedentul FOMC si platforma de la Admiral Market mi s-a deconectat pentru cateva minute dar nu m-a interesat treaba asta prea mult. Si da, si la FOMC-ul trecut cat si la asta ordinele se executau mai greu. Aici este vorba atat de niste parametrii tehnici cu care functioneaza brokerul respectiv cat si de faptul ca in astfel de cazuri cand piata este suprasolicitata si agitata brokerul deconecteaza serverul pentru cateva minute. Deocamdata cu Trading Point nu am avut astfel de probleme si nici cu Oanda. Trading Point are o executie de invidiat, incredibil ce executie rapida, fara absolut nici un fel de slippage si bineinteles fara recotari. Inca odata, executia este de vis chiar si in timpul evenimentelor de genul stirilor importante. Cu Oanda deasemenea nu am avut absolut nici un fel de probleme si sunt cu ei de mai bine de doi ani. Toate conturile sunt live.

De Alpari nu pot sa zic nimic deoarece nu am avut cont live la ei. Demo am avut si nu mi-a placut. Pe demo am testat peste 50 de brokeri. Practic testez cam 1-2 brokeri noi pe saptamana pe demo dar ce se intampla pe demo nu are nici o legatura cu ce se intampla pe real.

Este vorba pana la urma de managementul lor tehnic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.