Sari la conținut

Sfat pentru incepator


Postări Recomandate

Salutare!

Ma numesc Andrei si sunt nou pe forumul asta. L-am ales pentru ca mi s-a parut serios(facand comparatie cu ce am mai gasit la o simpla cautare google). Am aflat de piata Forex acum vreo 2 ani, iar de apucat, m-am apucat acum vreo 4 luni de tranzactionat pe un cont demo pe AdmiralMarkets. Am facut un cont de 400$. In aceste 4 luni sa zicem ca ma tranzactionat, calculand totalul zilelor active pe platforma, aproximativ o luna, deci frecventa, dupa parerea mea fiind una foarte mica. In primele 2 zile, din cei 400 $ am ramas doar cu 250$. Am continuat sa urmaresc evolutiile si sa tranzactionez, iar acum am 1100$ in contul virtual. Precizez ca nu am adoptat o tactica anume, iar singurul ïndicator pe care il folosesc e graficul de pe platforma(deci activitatea mea este absolut puierila si nesigura) . Totusi as vrea sa incerc si un cont real de 100$ sa vad daca este la fel ca pe demo. Recomandati AdmiralMarkets pentru un incepator de genul meu? Ce documentatie trebuie sa consult (in afara de ce exista pe acest site si ceea ce ofera in mod gratuit admiralmarkets, lecturi pe care o sa le termin in curand) Ce fel de avantaje/dezavantaje are AdmiralMarkets? Orice sfat e de ajutor pentru mine.

Multumesc anticipat! Spor la bani!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inca o intrebare : pe unde ar trebui pusa bariera SL? Exista o teorie/calcul care ar trebui sa reglementeze treaba asta?

L.E. Ufff... multe intrebari. Toti vorbesc de stirile care influenteaza/ pot influenta piata. Exista un portal anume folosit de traderi sau pur si simplu media in toata "slendoarea" ei ofera astfel de informatii?

Editat de Agash
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa nu te grabesti sa tranzactionezi pe bani reali deocamdata , citeste primele trei capitole (exclus experti si indicatori) din acest forum dupa care mai poti cauta si pe alta site-uri informatii de completare , si mai stam de vorba.......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Agash, in mare parte, din punct de vedere tehnic, al functionarii platformei, nu exista nici o diferenta intre demo si real iar daca exista acestea sunt, de cele mai multe ori, nesemnificative.

Marea diferenta intre demo si real este una psihologica. Pe demo foarte multi traderi fac bani deoarece, neavand o presiune psihica de tip frica/lacomie, nu fac greseli si in felul acesta fac bani. Inca o diferenta, tot de ordin psihologic, este aceea ca stiind ca este pe demo, traderul nu-si face probleme daca pierde ceva bani stiind ca poate reincarca platforma cu alti bani deschizand un nou cont demo.

Toate cele bune!

Editat de ZEN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand multumesc de raspuns. In alta ordine de idei, am observat ca TOTI(nu majoritatea, ci chiar toti) de pe acest forum sustin aceasta idee, ca impactul psihologic resimtit la trecerea de pe demo pe real ii face pe toti sa sparga cateva conturi inainte de a "juca" ceva mai precaut. Cu toate acestea, care ar fi cea mai buna metoda pe care un incepator o poate aborda sa nu sparga un cont in 2 zile, ci sa-l lungeasca cat mai mult posibil, chiar daca finalitatea e aceiasi (avand in vedere ca experienta in acest domeniu e totul)? Inca odata multumesc de sfaturi. E de mare ajutor sa ai de la cine auzi o vorba inteligenta la inceput de drum.

O zi buna!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ZEN

 

Un trader, indiferent de suma pe care o tranzactioneaza, trebuie sa fie echilibrat; si-atunci nu trebuie sa existe acea diferenta a performantelor pe real vs demo. Pot exista probleme de acest ordin doar atunci cand persoana in cauza nu este suficient de pregatita, are o viziune "cumva ingusta" asupra pietii si nu vede "totul". Nu vede padurea de copaci. Iar daca strategia sa nu are randament bun, spre exemplu, atunci este normal sa gresesti. Este inadmisibil ca, daca strategia e verificata si este buna, sa nu-i respecti regulile, sa te abati de la ele. Lacomia este buna atat timp te tii de reguli, cand fortezi anumite intrari doar fiindca te simti intr-o pasa buna, este prostie si iresponsabilitate. Nu cred ca exista limite atat timp cat "stii ce faci" si ai un plan strict.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dirzuandreiovidiu, ai perfecta dreptate. Raspunsul meu este pentru Agash si pentru majoritatea incepatorilor care vor sa treaca de pe demo pe real fara sa aiba rezultate consistente, rezultate oferite de respectarea cu strictete absoluta a unui plan si sistem de tranzactionare.

By the way, am doi amici care si-au pierdut toti banii in prima luna de tranzactionare pe real. Primul, un amic din Timisoara, a pierdut 10.000 de euro iar cel de al doilea, un tip din Dubai, a pierdut 15.000 de USD in prima luna.

De aceea, ca si tine probabil, le spun incepatorilor sa nu intre pe real atata timp cat nu au inca o strategie in care sa aiba incredere si pe care sa o aplice cu multa strictete si in mod disciplinat. De fapt, daca nu respecti cu strictete o strategie inseamna ca nu ai una.

Totusi, indiferent de strategie, impactul psihologic, cel putin in primele luni, exista.

Toate cele bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inca o intrebare : pe unde ar trebui pusa bariera SL? Exista o teorie/calcul care ar trebui sa reglementeze treaba asta?

 

Iti recomand calculul pe care il folosesc eu si pe care l-am invatat de la instructorii DailyFX+ :

 

-Deschid o tranzactie cu maximum 10% din cont (adica daca am 1000$ in cont cumpar/vand doar de 100$)

- Stop Loss calculat la 5% din cont (adica la 50$ in cazul de fata)

-Take Profit la 10% din cont .

Astfel, respecti cateva reguli de MoneyManagement si obtii un raport Risk/Reward de 1 la 2 .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu toate acestea, care ar fi cea mai buna metoda pe care un incepator o poate aborda sa nu sparga un cont in 2 zile, ci sa-l lungeasca cat mai mult posibil, chiar daca finalitatea e aceiasi (avand in vedere ca experienta in acest domeniu e totul)?

 

Cea mai buna metoda ca sa tii contul in viata cat mai mult timp este sa risti foarte putin si sa folosesti Stop Loss pe care sa-l respecti la fiecare tranzactie.

 

De exemplu, risti cel mult 5% din cont pe o tranzactie; astfel o sa aiba o viata mai lunga contul tau. Deci, daca ai 10000 in cont, evita sa intri cu tot contul pe o tranzactie; intra cu cel mult 1000 si pune un SL prin care sa pierzi cel mult 500 .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.