Sari la conținut

Sfat pentru incepator


Postări Recomandate

In primul rand multumesc de raspuns. In alta ordine de idei, am observat ca TOTI(nu majoritatea, ci chiar toti) de pe acest forum sustin aceasta idee, ca impactul psihologic resimtit la trecerea de pe demo pe real ii face pe toti sa sparga cateva conturi inainte de a "juca" ceva mai precaut. Cu toate acestea, care ar fi cea mai buna metoda pe care un incepator o poate aborda sa nu sparga un cont in 2 zile, ci sa-l lungeasca cat mai mult posibil, chiar daca finalitatea e aceiasi (avand in vedere ca experienta in acest domeniu e totul)? Inca odata multumesc de sfaturi. E de mare ajutor sa ai de la cine auzi o vorba inteligenta la inceput de drum.

O zi buna!

 

Si ca sa-ti raspund si eu cat mai exact, cu date exacte, la intrebarile tale puse mai sus. Imi cer scuze dar trebuie sa fac intai o paranteza. danpav86 iti spune ca sa intri intr-o tranzactie cu maxim 10% din cont. Pentru un incepator 10% este mult prea mult, mai ales ca leverajul, daca este prea mare va lucra insutit impotriva contului tau daca pretul merge impotriva ta. Eu folosesc o abordare mult mai conservatoare, eu tranzactionez un ordin de maxim 1 microlot (1000 unitati de baza) pentru fiecare 100 sau 120 USD din cont. Deci, daca ai 1200 trebuie sa folosesti cel mult 1 minilot (10.000 de unitati de baza din valuta din cont) pentru toate ordinele deschise in acelasi timp.

SL. Stop losul se foloseste in functie de strategie si de banii din cont. Daca ai strategii intraday pe TF de 15 minute atunci un SL de 25-30 pips este suficient. Oricum, pe intraday eu nu folosesc un SL mai mare de 50 pips, de fapt chiar am setat platforma de la Oanda pentru SL de 50 pips. Daca ai o strategie pe termen ceva mai mare, de mai multe zile-saptamani atunci este clar ca trebuie sa folosesti un SL ceva mai mare dar care sa nu depaseasca 100 pips. La calculul facut de mine, daca ai o intrare ratata si folosesti un minilot ca marime a ordinului si ai in cont minim 1000USD si folosesti un SL de 25 pips pierderea este de 25 USD deoarece un pip valoreaza 1 USD atunci cand folosesti un minilot standard. Daca ai doua intrari ratate la rand atunci nu pierzi mai mult de 50USD, adica 5% din cont ceea ce este acceptabil. Daca ai o rata de succes, winning trades, de 50% si un raport risc/castig de minim 1/2 atunci cu aceste calcule vei fi profitabil, deoarece la o pierdere de 50 USD ai un castig de minim 100 USD.

Toate cele bune!

Editat de ZEN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa dau si eu un raspuns...... cat esti incepator , asa cum spuneai si tu..... trebuie "lungit" contul cat poti de mult. Iti recomand ca lectura obligatorie (e si tread deschis pe acet forum) AL Elder Trading for a living. E Biblie din punctul meu de vedere. Te aduce cu picioarele pe pamant in privinta procentelor din forex.

Urmandu-i sfatul lui Elder eu merg cu 1, maxim 2 procente din cont ca suma riscata in tranzactie. Aferent acestei sume si SL-ului folosit, imi stabilesc marimea tranzactiei.

Exemplu ipotetic: cont de 100 euro, deci 1% inseamna 1 euro.

SL la 10 pipsi, deci un pips inseamna 10 centi.

In functie de aceste 2 date stabilesti marimea tranzactiei.

Important este ca daca pretul iti loveste SL-ul, tu sa pierzi acel dolar, nu mai mult. Acel dolar este riscul tau de 1%.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2d3cimus, cu tot respectul, un SL de 10 pips va fi intotdeauna lovit, mai ales cu volatilitatea din ziua de azi, asta daca nu scalpezi, dar da, calcuiul tau este corect. De obicei nu se risca mai mult de 1-2% pe o tranzactie.

 

Toate cele bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca strategie nu este mecanica atunci nu este bine sa riscam mult (fiindca nu ii vom putea calcula viabilitatea in mod corect adica obiectiv), insa daca vorbiti de o strategie mecania, aici tin sa va contrazic domnilor, riscul se calculeaza in functie rezultatele backtesting-ului. Cu cat procentul de tranzactii profitabile este mai mare cu atat se poate creste riscul fiindca probabilitatea de a avea o tranzactie negativa scade concomitent. M-a enervat tot timpul regula cu riscul de 1-2%. Hai sa punem totul in alta lumina si sa riscam chiar mai putin pe perechi volatile (in cazul strategiilor discretionare) si mai mult pana la 5-6% pe perechile mai putin volatile. Sau sa punem in excell sau word tranzactia si sa o gandim, sa avem sa zicem 3 nivele de risc: 0,5%, 2% si 6%.

 

Si sa categorisim la modul cel mai obiectiv tranzactia noastra, ce potential are ea sa ne atinga zona de target calculata de noi si, mai ales, in cat timp. Fiindca, vedeti voi, timpul e o constanta care zdrobeste multe teste. Si asta, din cauza ca vom ajunge sa ne mancam nervii daca o tranzactie de 6% (chiar evaluata corect) sa petreaca ceva mai mult timp pe teritoriul negativ si-abia pe urma sa se duca la take-profit, zona de gestionare a tranzactiei, samd.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Agash, este cel mai bun lucru decizia de a mai sta pe demo. Pe demo sa-ti creezi un cont cu suma de bani pe care o sa o investesti pe real. Alege-ti o strategie si executa 500 de tranzactii. 500 de tranzactii este un numar suficient de mare pentru a avea o relevanta statistica. Daca dupa 500 de tranzactii cu strategia aleasa esti pe profit atunci poti intra pe real fara teama.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hm. Să mă dau și eu cu părerea. Pe subpuncte:

1. Studiază literatură de calitate. Și dacă dorești să tranzacționezi valută, studiază futures la valută.

2. Caută logica purtării maselor. Psihologia maselor se regăsește în dinamica prețului (setap-le lumînărilor), și în debitul contratelor (Volumes)

3. Începe tranzacționarea și pe real. Un cont desigur acceptabil pentru bugetul tău. Pentru cărți vei plăti. "Plătește" și pentru călirea emoiților.

 

PS. Tranzacționează la CME, nu spot. Acolo vezi logica. Pe spot, te mănîncă rechinii. Succese.

Editat de netinvestmen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.