Sari la conținut

Blogul zilei, analiza zilei.


Postări Recomandate

In dimineata asta, la "prima ora" as putea zice, am inchis un short pe GBPUSD cu un minus de 50 USD si un minus de 570 de pips. Intrasem cu un volum de 001 si pe parcurs am tot sperat ca GBP-ul sa se duca-n jos. Este clar, speranta nu este o strategie. Acum, dupa ce am iesit, bineinteles ca pretul o va lua in jos. Si asta nu este nimic. Mai am deschise si 3 pozitii short pe EURUSD la care deasemenea am un minus de aproape 500 pips. Le-am deschis la 1.2297, 1.2298 si 1.2302 cu volum de 001 si am tot asteptat, am tot asteptat, am zis ca eu sunt destept. Am sa astept un retracement din cauza ca perechea este in overbought teritory. De ce am inchis acum pozitiile? Deoarece, cel putin din punctul acesta pare ca GBP-ul se va duce in 1.61-1.63 si posibil ca si euro sa mai urce, mai intai la 1.30 apoi, cine stie, la 1.35 si chiar mai mult si este mai bine sa iau acum o pierdere de 200USD decat mai tarziu o pierdere mai mare. Pana la urma 200 USD nu este o suma mare si poate fi recuperata.

 

Se putea si mai rau. Puteai sa si piramidez. Eu asa faceam de obicei (si inca mai fac cateodata asa, cand nu ma controlez. [Ce zic mai jos este doar o extrapolare a situatiei tale pe caz general]

 

Dpdv statistic pe moment, ideea e urmatoarea:

Cand un trade fara SL se duce impotriva ta, cu cat avansul contra este mai mare din cauza unei miscari de moment, cu atat sansa ca retracementul sa vina este mai mare. De asemenea, cu cat pierzi mai mult pe pozitia respectiva, cu atat risk managementul va fi mai afectat. Practic, in zona de pierdere aferenta pozitiei deschise, ai un punct de la care probabilitata de retracement creste cu o rata f mare, insa risk/reward-ul scade si el corespunzator.

 

Greseala pe care o fac multi este ca piramideaza in astfel de momente deoarece retracementul pare iminent (si oarecum chiar este - cum ai spus si tu, GBP se va intoarce cu o probabilitate destul de mare). Pe de alta parte, asta este o tactica pierzatoare, din cauza R/R defectuos al tranzactiilor. Odata ce piramidezi o pierdere fara a avea o strategie, esti tentat sa iesi la BE si sa stai mult mai mult cu o eventuala pierdere.

 

Cam asa isi pierd majoritatea traderilor incepatori banii. Bineinteles, asa am pierdut si eu de multe ori.

 

...si inca mai mi se intampla cand nu sunt foarte focusat pe tranzactionare :)). Doar ca nu mai pierd prea mult.

Editat de Adi.M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut Adi.M.

Nu piramidez. Am invatat ca trebuie sa-ti asumi greselile. Daca piramidam insemna sa acopar o greseala cu o alta greseala. Si este si o regula generala, nu piramidezi o pozitie in pierdere ci una in castig. In castig poti sa piramidezi atat cat iti permite MM. Oricum nu ai de unde sa stii ce va face pretul asa ca daca piramidezi s-ar putea sa pierzi si mai mult. Cel mai sanatos este sa tai pierderile cat mai scurt, sa respiri adanc de 3 ori, sa te relaxezi, sa vezi ce bani mai ai si sa incepi sa lucrezi din nou, de data asta mai bine, mai cu grija. Dupa cum am spus, intrasem aiurea. Asa-mi trebuie. Asta este o lectie foarte buna pentru mine mai ales ca anul asta nu am avut aproape nici o pierdere si din martie pana in august am facut un profit de 250% cu scalpingul, munca intensa de chinez, si cu reversalul. Practic, principala mea metoda de trading este reversalul pe H1, H4 si daily si in completare faceam scalping. Cel mai bun reversal imi iasa pe H4.

Multumesc pentru comentariu!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cumva sa revin la analiza fundamentala....... uitati-va la zilele de miercuri si joi. Stiri importante care culmineaza cu decizia Curtii Constitutionale germane.... Deci o alta zi de acalmie.

Pe masura ce vor fi stiri in piata vor fi si miscari.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fundamentale.

Da, saptamana asta cea mai importanta stire vine miercuri odata cu decizia Curtii Constitutionale Germane. Aceasta decizie se presupune a fi un game changing cu un impact foarte mare pe toate pietele financiare. Personal nu o consider atat de importanta decat prin prisma prin care va determina in viitor o reconsiderare a tratatului UE si de aceea o vad ca pe o decizie cu un impact mai mult politic decat economic.

Personal cred ca doar cu politici monetare nu poti scoate EZ din criza datoriilor suverane. In zona euro au aparut dezechilibre macro si structurale tocmai din cauza unei singure valute. Exista o mare diferenta de structura economica intre tarile din EZ si aceste diferente structurale pun probleme specifice care pot fi rezolvate in mod specific cu instrumente monetare si de politica fiscala specifice fiecarei tari si economii in parte. Am mai scris intr-un alt post. Ce face Spania si Grecia cu o moneda puternica asa cum este Euro? Aceste doua tari, dar si altele, ca Portugalia, Irlanda, au avut in mod traditional o valuta slaba care le oferea competitivitate pe pietele de capital datorita faptului ca valuta lor permitea un cost al mainii de lucru mai mic, un cost al anumitor materii prime mai mic cat si un cost mai mic al produselor exportate plus un cost mai mic al turismului. O valuta puternica asa cum este euro a pus aceste tari in dificultate deoarece au crescut toate costurile produselor lor, inclusiv al materiei prime si al muncii si al turismului si au inceput sa piarda din competitivitate. Apoi, faptul ca nu mai au o banca centrala care sa faca tunningul fin pe piata monetara interna este deasemenea un dezavantaj. Peste probleme lor cauzate de o valuta puternica al carui reglaj fin nju-l pot face deoarece nu mai au instrumentele necesare pentru asta s-a suprapus si o recesiune economica datorita diminuarii consumului. So, nu prea vad cum faptul ca ECB va cumpara bonduri de pe piata secundara o sa le ajute sau cum o sa le ajute ESM-ul. Da, pe termen scurt solutia ECB-ului este buna dar pe termen lung exista doar doua solutii, ori devin la fel de competitive ca tarile germanice ori iasa din EZ si se intorc la propriile valute. Nu vad cum tarile germanice competitive vor putea la nesfarsit sa finanteze slaba competitivitate a acestor tari, caci despre asta este vorba.

FOMC-ul de joi. Nu cred ca se va anunta chiar joia asta un nou program stimulativ iar daca se va anunta acesta nu va fi neaparat sub forma unui QE asa cum au fost cele doua de dinainte. Cred ca Ben se va codi iarasi si va spune ca are nevoie de mai multe date ca sa vada incotro se indreapta economia.

Dar indiferent ce va anunta Bernanke, FOMC-ul de joia asta este important prin asteptarile pe care le creeaaza si aceste asteptari sunt mai periculoase decat altceva deoarece vor crea emotii si volatilitate.

 

@Barbones. Metoda de scalp este foarte simpla. Spre deosebire de alti scalperi folosesc TF de 1 ora, asa m-am obisnuit eu de la bun inceput. Astept sa identific un patern, pe TF-ul de o ora, patern care sa-mi permita sa fac o evaluare foarte exacta a urmatoarei lumanari si intru la scalpat. Ma uit bineinteles si la volatilitate. Daca, de exemplu, pretul se misca incet, fara volatilitate, cum a fost astazi pe EURUSD, atunci stau linistit. De obicei volatilitatea o anunta primele ore din deschiderea londoneza. Daca apreciez ca am o buna volatilitate si pretul incepe sa dezvolte anumite paternuri atunci imi aleg o lumanare si intru la scalpat. De obicei incerc sa scalpez in sensul trendului sau microtrendului. Dupa cum am mai spus, sunt foarte rapid, nu astept prea mult, intru si ies. daca volatilitatea este buna fac cate 3-5 pipsi pe tranzactie. Daca-mi dau seama ca am intrat gresit sau ca nu am volatilitate, adica pretul nu se misca destul de repede atunci ies, chiar si cu o mica pierdere si astept o noua lumanare. Azi de exemplu am facut cativa pips pe GBPUSD si chiar AUDUSD dar nu am putu scalpa pe EURUSD. Cand scalpez urmaresc de la una la trei perechi valutare ca mai multe nu pot. De multe ori prin cate doua-trei lumanari la rand si atunci fac multi pips din scalping. Din punct de vedere pshilogic este foarte solicitant si dupa doua-trei ore de scalping ma odihnesc. Deci, important este sa dibuiesti un patern de lumanari si sa intri pe una dintre ele. Ca si volum merg cu volume mici si de aceea spun ca este munca de chinez batran dar volumele mici imi permit sa evit pierderile mari. Daca am un patern care evolueaza intr-un rally atunci intru cu volume mai mari. Nu este nimic batut in cuie, ma orientez pe teren, daca pot spune asa. Am mai scris intr-un alt post ca se scalpeaza utilizand zonele de suport si rezistenta. Asa este in teorie dar eu personal nu intru pe prima lumanare care este respinsa de o rezistenta sau suport ci astept sa vad cum este respinsa, cu ce viteaza,volatilitate. De multe ori intru pe a doua lumanare sau mai astept. Dupa cum am mai spus, singura regula pe care o folosesc este cea cu identificarea paternului.

 

EDIT: Voi incerca sa inregistrez un clip cu scalping atat pe demo cat si pe real si sa-l postez aici. Nu stiu cand voi reusi sa fac asta dar voi incerca.

Editat de ZEN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fundamentala.

BCE si hazardul moral.

Deci, sa vedem dac am inteles. Spania, care in momentul de fata este falimentara de facto (si nu de jure deoarece inca nu si-a recunoscut falimentul in fata unor instante financiare internationale) emite bonduri cu o dobanda de 6-7% pe an, nu conteaza maturitatea, iar investitorii sar cu banu in portofelul Spaniei doar pentru ca in caz de faliment declarat, BCE-ul le promite ca le cumpara ea bondurile si ca investitorii nu pird nimic.

De fapt, si cu alte cuvinte, BCE-ul isi asuma rolul de finantator al bugetului Spaniei ceea ce este o incalcare a statutului BCE si a tratatului.

Mai departe, capitalul BCE-ului sunt de fapt bani publici, adica banii contribuabililor din zona euro, da? Cand BCE va ajunge sa cumpere bonduri spaniole de pe piata secundara, de la investitorii privati, de fapt ea cumpara datoria Spaniei de la investitorii privati, adica transfera bani din fonduri publice in maini private, ceea ce iarasi este ilegal din punctul de vedere al statutului BCE si al tratatului. Bineinteles ca investitorii privati s-au bucurat cand au auzit planul BCE-ului de a cumpara bonduri de pe piata secundara deoarece pot sa investeasca in datoria Spaniei fara sa-si asume de fapt nici un risc. Aici, sub masca salvarii euro si a Spaniei (Italia, Portugalia) se ascund foarte multe ilegalitati. De aceea presedintele Bundesbank s-a opus acestui plan. Din toata afacerea de mai sus cel mai mult castiga investitorii privati si pierd contribuabilii zonei euro dar si tarile care muncesc si au disciplina fiscala. Spania nu castiga mai nimic deoarece daca cere ajutorul BCE-ului, BCE-ul o da pe mana FMI, BM, CE+BCE care-i vor pune Spaniei o camasa de forta, fiscala si monetara, care o va ruina.

Editat de ZEN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din punctul meu de vedere acum se face dreptate.

Statele din sudul Europei au imprumutat acesti bani care, prin diferite canale, au ajuns la multinationale. Canalele? Pensii si salarii mai mari decat cele corespunzatoare (pe criterii electorale) cu care s-au cumparat masini, electrocasnice samd. Un alt canal...... contracte mari cu statul care au fost adjudecate tot de marile firme, adica de mutinationale.

Ceea ce incerc sa spun este ca multinationalele au fost principalele beneficiare ale datoriilor statelor. Unde au sediul aceste multinationale?

Asa ca aceasta redistribuire a riscului (asta cred eu ca se intampla) este legitima. Germania care a incasat taxe de pe urma vanzarilor industriei auto in Grecia, Spania, Italia mai pune si ea umarul la risc, nu numai la beneficiu.

 

 

Interesant rau de tot punctul de vedere din link, desi o partinire transatlantica e evidenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.