Sari la conținut

NEOWAVES & EWA ANALIZE SI TRADING


Postări Recomandate

Analiza tehnica EUR-RON

 

Din graficul atasat se vede cum leul incepe sa se devalorizeze fata de eur .

Tehnic vb se pare ca acest min o lunga perioada de tip probabil sa nu mai fie atins .

Cei care au credite ( 80% - din romani ) iar o sa inceapa sa treaca prin perioade grele dupa o relaxare de cateva luni , problema este ca din ce in ce mai greu vor face fata .

Criza financiara se accentuiaza destul de mult si din multe tari si sectoare economice se evidentiaza o ,, oboseala ,, si un stres major asupra populatiei dar lucrurile abia acum incep sa se accentuieze .

Pietele sunt destul de zbuciumate si au un grad de risc ridicat , indicii economici sunt la cote istorice si valutele tarilor sunt la minime scazute este un haos si o divergenta totala in piete .

Acest lucru prevesteste ceva , oare ce ?

 

Va urez succes !!!

post-6242-0-89915800-1364495959_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cei care stiu sa citeasca indicele COT il pot gasi gratis pe www.cftc.gov.

Trebuie sa va inregistrati , apoi cautati in sectiunea ,, MARKET REPORTS - Commitments of Traders , pe pagina in partea de jos o sa gasiti  un tabel unde scrie -CURRENT LEGASY REPORTS , in tabel cautati  Chicago Mercantile Exchange -Long Format ( Futures Only ) ,, si veti gasi indicele COT care se actualizeaza saptamanal .

Cine stie sa-l citesca o sa inteleaga sentimentul pietii mult mai usor .

 

Va urez succes !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica NeoWaves GOLD Weekly

 

Aurul  se prabuseste !!!

 

Piata aurului dinnou accentuiaza trendul descendent . Scaderea care a inceput astazi ma astept sa ajunga undeva in zona de 1400.

Cred ca la acel nivel o sa inteleaga marea majoritate ca piata aurului se prabuseste !

 

Va urez succes !!!

 

post-6242-0-46895100-1364908652_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica NeoWaves PETROL  Weekly

 

Petrolul  creste !!!

 

Piata Petrolului incepe o crestere consistenta . Probabil in urmatoarele luni sa vedem scumpiri de carburanti si preturi mai ridicate la produsele petroliere .

 

Din punct de vedere tehnic piata a terminat corectia inceputa in  data de 14092012 si va continua trendul ascendent inceput in data de 22062012 .

Probabilitate mare ca piata sa atinga nivelul de 125 usd / baril .

 

Va urez succes !!!

 

 

 

post-6242-0-00399400-1364909751_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica NeoWaves USD/CAD Monthly

 

USD/CAD - Dolarul American se Prabuseste !!!

 

Analiza tehnica din graficul atasat arata cum un pattern NeoWaves se apropie de sfarsit .

In urmatoarele luni dolarul american se va devaloriza considerabil fata de moneda canadiana .

 

Va urez succes !!!

post-6242-0-05359000-1364910414_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica NeoWaves  S & P 500 Monthly

 

Indicii economici la o cota alarmanta !!! O noua bula economica !!!

 

Panica intra in piata ! Un nou val de criza se asteapta !

 

FED este inconjurat de speculatori !!!

 

Din graficul atasat se vede cum indicele S & P 500 atinge noi cote record . Mass-media anunta zilnic cote record . Investitorii sunt panicati de cota alarmanta la care au ajuns majoritatea indicilor economici .

Trendul inceput din iunie 2009 a avansat fara corectii de consolidare consistenta .

Patternul NeoWaves care ajunge la finalizare ne arata o panica de crestere prea rapida si o volatilitate crescuta pe termen lung .

Din punct de vedere psihologic nervozitatea creste in amploare si pune stapanire pe participantii la piata in fiecare zi . 

Nici cel mai optimist  investitor nu mai crede in crestere !

Cine mai intra acum in pozitii LONG ?  Marea majoritate detesta implicarea FED intr-o piata libera . Dictatura si interventionismul a facut o alta bula economica !

Ce va fi ? Cat va mai creste ?

Toti isi pun aceleasi intrebari .

 

Va urez succes !!!

 

post-6242-0-75404700-1364912328_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

GOLD.

 

Panica pe piata aurului !!!

Cotatia a ajuns sub 1400 si panica cuprinde marea majoritate .

Un trend descendent major a inceput .

In aceasta criza care ne asteapta incepem cu scaderea la aur .

De multi ani aurul creste fara o baza clara si piata a ajuns la preturi exorbitante fara sa fie justificate . Mare atentie scaderea pietii nu are legatura cu redresarea economica asa cum scriu stirile pe internet . Aurul scade ca este prea scump si nu-l mai cumpara nimeni pe termen lung . Ceea ce se vehiculeaza in media este o manipulare !!!

 

OIL ( AURUL NEGRU )

 

Petrolul a fost prins intr-un angrenaj de scaderi din cauza stimularii economiei Americane .

D. Bernanke incearca sa ajusteze preturile ca sa lanseze economia . Gresit !!!

FED in scurt timp va primi cea mai mare lectie posibila care o poate primi o banca centrala .

Ceea ce trebuie sa invete este ca nimeni nu este AUTOTPUTERNIC .

Pietele financiare de sute de ani au vazut tot felul de puteri care au incercat sa le controleze si sa le manipuleze si pana la urma toti au primit cate o lectie dureroasa .

Ceea ce poate sa obtina o putere este pe o scurta durata de timp fiindca psihologia umana nu s-a modificat de mii de ani si nu poate nimeni sa o modifice .

In plus pretul petrolului nu poate fi dus prea mult in jos ca nu este unde . De ce ? Fiindca la exploatarea petrolului rentabilitatea apare de la 60 usd/ baril in conditiile actuale ale devalorizarii dolarului . Rezulta ca d. Bernanke nu prea are mare spatiu de manevra si in plus piata petrolului cu cat se apropie de nivelul de 80 usd/ baril cu atat este mai cumparata . Speculatorii nu mai sunt speriati de scaderea Aurului Negru fiindca este vital pentru economia actuala si asta o stie si un elev din clasele primare .

 

Previziuni :

 

Bernanke se duce la pensie in scurt timp si se va lua de mana cu guvernatorul precedent - Alan Greenspan !!!

 

 

Alan Greespan este tatal crizei economice din 2007-2008 .

Bernanke este tatal crizei 201? ???

 

Va urez succes !!!

 

post-6242-0-66371800-1366043731_thumb.png

post-6242-0-32017700-1366043753_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

                                 Analiza tehnica completa NeoWaves

 

Astazi  o sa va fac o analiza NeoWaves pas cu pas ca sa intelegeti cum incepe logica acestei analize fara ca sa mai cautam istorii prea indepartate ca sa asteptam sa se repete sau sa spunem ca din cauza ca exista manipulari al bancilor centrale nu putem sa facem analiza tehnica . Dupa cum am spus emitentul instrumentului poate sa-l influienteze pe termen scurt doar atat si nu poate sa contravina psihologiei pietii ( multimii ) multa vreme . Emitentul doar incearca sa convinga merea multime si sa-i duca pe drumul convenabil dar nu reuseste de fiecare data .

Pentru a intelege mai bine ceea ce spun eu si cum trebuie analizat un instrument financiar mai bine am luat ca ex valuta nationala si anume paritatea EURRON .

Stiu si sunt constient ca la acest instrument au un interes deosebit nu micii traderi care au aparut pe piata ca ,, ciupercile dupa ploaie ,, in ultima vreme dar anume pe speculatorii veritabili cei care au trait si traiesc din asta plus investitorii plus comercialii . Soarta acestei valute este soarta a milioane de romani imprumutati pana peste cap si care fac eforturi enorme ca sa se tina pe linia de plutire .

Dupa cum am mai spus analiza NeoWaves poate fi inceputa si urmarita aplicand regulile si asteptand confirmari ale miscarilor pietii .

Am luat un grafic la paritatea EURRON care este atasat in acest post mai jos si voi incerca sa va explic acest grafic ca si cum nu stim ceea ce a fost in miscarile precedente .

Sa presupunem ca noi avem in fata exact ceea ce v-am pus eu in el si incercam sa ne orientam ce se intampla si ce se poate intampla LIVE nu pe istorie .

Ca sa incepem un proces de analiza mai consistent trebuie sa stabilim cate faze ar putea sa contina o analiza . O se ne facem fazele noastre proprii fara sa cautam literatura si sa citim mii de carti . Sa pesupunem ca avem urmatoarele faze pentru a incepe un proces de analiza tehnica  :

  • faza de observatie primara .
  • faza de verificare  logica a trendurilor si formare a patternurilor .
  • faza de masuratori si aplicarea regulilor NeoWaves .
  • faza de comportament psihologic si previzionare .
  • faza de tranzactionare .

 

Ca sa fie mai simplu de inteles si sa fiu cat mai explicit am format 5 faze care poate sa le formeze oricine si sa le denumesca cum vrea el . Mai jos o sa luam fiecare faza in parte si o sa explicam ce ne arata fiecare apoi o sa facem o concluzie la toate fazele care le-am analizat pas cu pas . Care o sa citesca acest post si o sa vrea cu adevarat sa inteleaga mai bine  va recomand sa va puneti pe terminalele de tranzactionare graficul acestui instrument financiar si sa faceti toate masuratorile descrise de mine pas cu pas ca sa intelegeti mai bine ce este explicat aici . Doar asa o sa intelegeti si cu cifre cum se face o analiza NeoWaves .

 

Faza de obseravtie primara .

 

In faza de observatie primara vedem o miscare ascendenta care a depasit un nivel precedent . La acel nivel am notat cu literele Z si Y ( ca sa nu ne incurcam ) .

Y a depasit Z in timp aproximativ egal ceea ce ne face sa presupunem ca a inceput o noua miscare ascendenta . Intrebarea este : ce fel de miscare de trend sau de contra-trend ?

Este o intrebare destul de grea la care daca primiti raspuns corect stiti unde va aflati .

Daca observam de unde a inceput Y am putea sa presupunem ca este inceput putin mai sus de Low si am obtine ca Y a depasit Z mai rapid in timp . Ceea ce ne pune cu adevarat un semn de intrebare este : ce s-a intamplat dupa ce a fost depasit Z ? Daca ne uitam piata a consolidat destul de mult si chiar dupa ce a  pornit o miscare ascendenta a mai incercat sa sparga nivelul de inceput al lui Z . Acesta este un semnal ca piata chiar daca a depasit acest nivel si putem sa presupunem inceperea unui val de grad superior aceasta miscare face parte dintr-un pattern mai mare si este unul din segmentele ei . Chiar daca nu vedem ceea ce s-a intamplat in trecut si niciodata nu o sa mai vedem .

Miscarea Z poate fi presupusa ultimul segment din piciorul care a fost chiar daca nu stim ce este o sa incercam sa aflam din felul cum se comporta piata dupa depasirea lui .

Daca mergem pe firul observatiei primare vedem ca aceasta miscare a fost destul de puternica fata de segmentul Z si in plus daca am masura cu FIBO am obtine o retragere mai mare de 161.8% din segmentul Z aprox 250% . Ce insemna asta ? Faptul ca aceasta miscare care a pornit aparent slab este de 250%  din Z ne mai informeaza in plus ca aceasta este o miscare mai mare in grad . Depasirea nivelului de 161.8% ne informeaza ca este o miscare de directie adica directionala daca Z face parte dintr-o corectie .

 

Daca mergem mai departe cu observatia vedem ca piata a ajuns la un nivel si a inceput o miscare inversa , de corectie . De unde stim noi ca este o corectie adica contra-trend fata de miscarea ascendenta si nu este un trend descendent ? Daca observati prima miscare descendenta ( este aratat cu puncte rosii) a pornit destul de puternic dar nu a reusit sa retraga ultimul segment in timp mai rapid decat s-a format el , ba chiar in plus nu a reusit sa-l depaseasca pana nu a facut o miscare mica ascendenta ( rally) . Aceasta este o informatie pretioasa ca miscarea care a inceput este o miscare in contra-trend fata de miscarea ascendenta .

Ce am obtinut din aceste observatii :

1 . O miscare mai mare ascendenta care poate sa fie presupusa in contra-trend fata de un pattern mai mare sau sa faca parte integrala dintr-un pattern mult mai mare .

2. O miscare mai mica care este in contra-trend fata de miscarea ascendenta .

 

O sa apara intrebarea : Cum pot fi unul impotriva altuia doua contra-trenduri ?

Raspuns : Da se poate presupune daca sunt de grade diferite .

 

Faza de verificare  logica a trendurilor si formare a patternurilor

Faza de masuratori si aplicarea regulilor NeoWaves

 

 

Daca urmarim prima faza si urmarim concluziile la sfarsit putem sa incepem sa presupunem logica formarii de paternuri NeoWaves .

Concluzia ne arata ca avem un contra-trend ascendent , ce val poate fi aceasta miscare ?

 

  1. Poate fi valul X al unei corectii mai mari care ar putea fi o constructie Running . Asta ar rezulta ca dupa el am astepta un Flat sau un Triunghi . Comportamentul de inceput ne arata ca fiind un contra-trend ascendent ar putea fi foarte bine cotat ca val X plus ca miscarea ascendenta arata destul de corectiv ca structura .

 

  1. Poate fi un val 1 cu conditia ca acest val este valul 1 al unei structuri mai mari care trebuie sa fie ultima miscare din patternul mai mare . De ce ? Felul cum a inceput el la inceput ne arata ca este un contra-trend si in plus structura este destul de corectiva . Ce ar trebui sa asteptam dupa un val 1 de genul asta ?  In mod normal trebuie sa asteptam un val 2 . Daca acest val 1 este corectiv si extins inseamna ca valul 2 ar putea sa-l retraga undeva pana la 61.8% . Ce fel de structura ar putea sa fie valul 2 ? Valul 2 in acest caz ar putea sa fie un Flat .Avem noi in cazul asta formarea unui Flat ? In mod normal miscarea inca mai poate sa formeze un Flat daca cele trei segmente presupuse de mine a-b-c sunt un Zigzag . Dar la felul cum se formeaza piata din punct de vedere tehnic valul b din presupusul Zigzag este prea mic si valul c este prea mare . In plus daca masuram valul b ca retragere fata de valul a o sa vedem o usoara depasire a nivelului 61.8% . Rezulta ca avem prea multe semnale ca sa ne indoim ca sunt un zigzag primele trei segmente ceea ce ar pune sub semnul intrebarii daca acesta mai este un val 2 dar ramane pana cand in logica .

 

  1. Poate fi presupus un val A cu conditia sa faca parte dintr-o combinatie mult mai mare si sa fie cel putin faza doi corectiva . Ce am putea astepta dupa un val A ? Dupa un val A putem sa asteptam orice corectie in valul B . Deja avem o relaxare a presupunerilor . Ce poate fi daca valul A este presupus corectiv ? Dupa un val A corectiv poate fi presupus un Flat , un Zigzag , un Triunghi sau o structura complexa . Ce poate fi presupus dupa un val A impulsiv ? Dupa un val A impulsiv poate fi presupus la fel un Flat un Zigzag un Triunghi si o structura complexa . Daca observam mai bine cum se formeaza structura corectiva dupa presupusul val A o sa vedem ca valul c pare sa fie corectiv si o varianta ar fi sa presupunem formarea unui Triunghi Neutral . De ce ? Valul b retrage pana la 61.8%  este putin mai mare in timp as putea sa spun chiar egal cu valul a valul c extinde valul a pana la 138.2% si incepe un partea de jos al lui o aparenta consolidare specific prentru formarea de Triunghiuri . Toata miscarea a-b-c retrage pana undeva deasupra nivelului de 61.8% retragere din valul A . Un Neutral poate sa fie presupus in acest context cu conditia ca valul c sa nu fie mai mare de 161.8% din valul a a valurilor a-b-c . Daca se va intampla asta numaratoarea valului presupus B o sa fie revizuita si valul X cade din start dar se intareste pozitia valului 1 .

 

Daca recapitulam logica de mai sus am obtine urmatorul rezulat :

  • cel mai mult ma axez ca valul care se dezvolta in contra-trend fata de miscarea ascendenta  este un val B care este un Triunghi Neutral si miscarea ascendenta este un val A care face parte dintr-o miscare mult mai ampla .
  • Valul X este pe locul doi si presupun formarea unui Triunghi ca pattern separat de el .
  • Valul 1 este pe locul trei si in scurt timp probabil sa-l scot fiindca un triunghi nu poate sa fie in valul 2 sub nici o forma .

 

 

Faza de comportament psihologic si previzionare

 

Daca mergem pe firul logii mai departe cu derivate din analizele de mai sus putem sa spunem ca piata in urmatoarea perioada ar trebui sa inceapa o miscare ascendenta de contra-trend medie  in directia contra-trendului de grad superior din cadrul acestui pattern Tiunghi Neutral si apoi o miscare mult mai ampla de continuare a miscarii incepute acum doi ani .

Din punct de vedere psihologic EMITENTUL vrea sa ne convinga ca piata este sub control si ca lucrurile chiar daca scapa de sub control cum au scapat acum doi ani vor putea fi controlate sub orice forma dar realitatea este alta .

Sub orice forma posibila si imposibila cu inflatie si fara ea cu faptul ca vrea emitentul sau nu vrea asta cu politici monetare si fara ele cu interventii in piata chiar si brutal miscarea EURRON o sa sparga pragul de 4.65 care a fot atins si va face o miscare de gradul miscarii care a pornit acum doi ani . Ceea ce se poate intampla se poate deforma patternul si se poate impinge putin mai jos de nivelul la care ne aflam ca sa ne convinga pe noi speculatorii si investitorii ca miscarea este sub control . Dar miscarea odata intrata sub paragul de 4.3 este deja o zona destul de buna de cumparare si deja este destul de periculos pentru emitent ca sa mai riste cu presiuni mari ca sa nu fie o miscare prea exploziva dupa aia cum s-a intamplat acum doi ani de la 4 la 4.65 intr-un timp atat de scurt.

Neutralitatea care se formeaza acum in piata ne arata o piata calma din punct de vedere psihologic . Ceea ce am invatat din experienta este ca ,, Orice relaxare si liniste aparenta este o faza de acumulare de forte noi mai puternice si mai agresive decat au fost ,,

In momentul cand spun ca o miscare de marimea a celei care a inceput acum doi ani si un elev poate calcula matematic ca de la 4 la 4.65 sunt 6.5 lei pentru un euro . Daca miscarea o sa fie de 100% ceea ce este normal inseamna inca de cel putin 6.5 lei asta ar insemna 5.3 fara probleme usor si apoi sa mai avem o corectie si probabil un pattern de intoarcere ceea ce ma indoiesc .

Asa ca stimati speculatori si investitori dar mai ales comerciali , pregatiti strategiile de tranzactionare si sau de acoperire a miscarilor viitoare pentru a castiga sin speculatii sau pentru a va proteja contractele si companiile de fluctuatiile valutare care va pot provoca pierderi importante .

Emitentului as putea sa-i spun sa nu incerce sa ne mai convinga ca miscarea este sub control dar sa pregateasca programe de protectie a populatiei care are credite pe 30 de ani . Sa pregatesca strategii si legi de refinantare pe sute de ani ca sa fie datori si nepotii nostri cum se practica deja in multe tari Capitaliste .

 

Faza de tranzactionare

 

Aceasta faza este dupa parerea mea cea mai interesanta din toata analiza . Stiu ca marea majoritate va citi cu mare atentie ca scrie Wolf aici si ca multi vor sa invete stilul de tranzactionare al valurilor care difera de stilul de previzionare .

In ulima perioada am simtit un nivel de crestere a cererii in ceea ce priveste strategia de tranzactioare al NeoWaves .

Bineinteles ca am spus ca NeoWaves este o teorie completa si compacta si nu mai este nevoie sa cautam alte strategii ca sa tranzactionam, am hotarat sa va explic la aceasta analiza cum ar putea fi tranzactionata .

 

Din toate cartile existente despre bursa ati citit ca : se vinde la rezistenta si se cumpara la support . NeoWaves nu face o exceptie din acest concept ca ar fi impotriva legilor de cerere si oferta . Si atunci prin ce se difera NeoWaves de alte tipuri de analiza ? NeoWaves cauta punctele de inceput si de terminare a unei piete de unde se incep masuratori si se gasesc alte puncte slabe sau puternice care pot sa joace rolul decisiv intr-o miscare . In plus ne explica cum si unde poate fi atacat punctul slab si cand si unde vedem ca am gresit ceva sau ceva s-a schimbat plus contextul pietii innainte sau dupa un punct strategic al pietii ca sa stim daca mai pastram pozitia sau iesim din ea .

 

O sa apara remarca : Inseamna ca este simpla ,vinzi la rezistenta si cumperi la support !!!

 

Daca o sa cititi cu un aliniat mai sus o sa intelegeti ca, raspuns la ceea ce este scris acolo nu poate sa-l dea nici o alta analiza in afara de NeoWaves . Dar daca o sa va ganditi mai atent o sa ajungeti la concluzia ca aceste intrebari sunt primordiale in momentul cand vrem sa facem o tranzactie dar ce sa mai spun cand deja suntem in tranzactie ele se repeta de zeci de ori pe minut si se aplifica si mai tare cand piata merge impotriva tranzactiei .

 

Cum se poate tranzactiona piata EURRON in cazul dat ?

 

Daca am judeca logic avem un contra-trend descendent de grad inferior . Patternul care se formeaza este presupus un Triunghi Neutral si dupa cum am spus valul c nu poate sa fie mai mare decat 161.8 % din valul a ceea ce inseamna ca se poate ataca piata cand el se afla undeva la 138.2% si se poate pune SL mai jos de 161.8% . In cazul dat 138.2% este la nivelul de 4.3 unde avem si un support puternic care a oprit piata si nivelul de 161.8% este undeva in zona de prêt de 4.24 ceea ce inseamna ca ar trebui sa punem SL putin mai jos . In plus nivelul de 4.28 corespunde si cu nivelul de 61.8% retragere a valului A ( mare ) mai mare in grad si am mai avea inca un support in plus . Daca stim ca in corectiii valurile se retrag aproximativ 80% la patternul in cauza este putin probabil ca sa ajunga la nivelul de 80% retragere din valul A adica nivelul de 4.17 .

 

Care este concluzia :

 

Tranzactie medie – intrare buy acum sau putin mai jos daca continua piata si atinge nivelul de 4.3 cu SL mai jos putin de 4.34 sa zicem 4.23 si cu TP la 4.6

 

Tranzactie pe termen lung – cumparare la nivelul de 4.3 la nivelul de 4.17 in caz ca ajunge piata cu SL sub 4 si cu TP la 5.3

 

In ambele cazuri se intra cu volum controlat si se cresc volumele controlat exponential odata ce intram pe trend .

 

Nota :

In caz ca cineva mai cunoaste o metoda de analiza  care poate sa ne informeze mai amanuntit despre starea actuala si viitoare a unei piete chiar va rog sa-mi spuneti sa ma informez si eu despre ea .

 

Va urez succes !!!

 

Acest material este preluat de pe pagina :

http://www.123siteweb.fr/builder/pages/preview.aspx?url=http%3a%2f%2fwww.wavesmarket.fr%2f165592907%3fgotoPos%3dbb6ee4ab-bd10-441e-a63d-6824303792ab&return=%2fbuilder%2fpages%2feditpagecontent.aspx%3fpageid%3d165592907%26gotoPos%3d2013&previewtype=Default

 

 

post-6242-0-18681400-1366206982_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

                            Logica de Contra-Parte sau un sistem fara risc !

 

 

Astazi va voi demosntra o schema de tranzactionare care sta la baza tranzactionarii .

Stiu ca foarte multi din voi incearca sa caute solutii ,, magice ,, la tranzactionare si fac diferite scheme de MM dar omit sa inteleaga si sa calculeze matematic cum este construit sistemul .

Tranzactionarea este cel mai important factor din toata afacerea bursiera dar mai intai trebuie inteles sistemul bine .

Am luat ca ex piata FOREX si anume  paritatea EUR/USD ca sa va demonstrez un sistem cu RISC ZERO .

Cand cineva o sa vada scris RISC ZERO o sa se amuze pe aceasta tema si o sa spuna ca nu exista asa ceva si o sa aud slogane ca RISCUL ESTE ENORM !

Am spus de nenumarate ori ca o afacere trebuie invatata ca sa poti sa o dezvolti si mai ales sa scoti profit .

Mai jos este o schema cu interpretarea sistemului la nivel simplist care sta la baza si din care se pot face destule scheme si ecuatii care sa apere capitalul lucrul primordial si apoi sa scoata si profit .

 

Explicatii :

 

De ex.  avem un capital de 50 000 eur cu care vrem sa incepem afacerea ,, vietii noastre ,, si sa devenim investititor , speculator , trader ….  Fiindca am auzit ca se pot face multi bani !

Alegem instrumentul cel mai popular EUR/ USD de pe piata FOREX ca am auzit noi ca este bun si in plus multi incearca sa faca bani din el .

Ce trebuie sa facem ?

Un sistem de protectie este primul pas al unui investitor , speculator , trader si el trebuie format neaparat . Cum ?

Ca sa fie mai clar am presupus ca in momentul investitiei paritatea se afla la nivelul de 1.3000 ca sa va fie mai usor de inteles .

Toti stim ca Dolarul este valuta de baza in BURSA .

Schimbam suma de 50 000 eur la nivelul de 1.3 in dolari si obtinem suma de 65 000 usd . Rezulta ca noi in cont avem suma de 65 000 usd . Ce trebuie sa facem ? Sa aparam capitalul care il avem de devalorizare in primul rand . Cum ? Deoarece noi am facut conversia valutara fizica cumparam suma de pe platforma de tranzactionare ca sa echilibram valoarea si sa mentinem ceea ce avem fara sa pierdem nimic . Se cumpara suma de 50 000 usd – buy 50 000 usd ( de ce 50 000 si nu 65 000 este un calcul matematic simplu care cred ca il poate face oricine ) . Cand noi initiem tranzactia de buy – 0.5 lot obtinem un echilibru al capitalului orice nu s-ar intampla si oriunde nu ar incerca sa mearga piata noi o sa avem RISC ZERO .

Sa presupunem ca piata a ajuns la nivelul de 1.4 si noi am castigat pe platforma 5 000 usd si avem in cont 70 000 usd cand o sa facem conversia in eur o sa avem 50 000 eur , sa presupunem ca piata a ajuns la 1.2 si noi am pierdut 5 000 usd cand o sa facem conversia in eur noi o sa avem  50 000 eur .

Rezulta ca din punct de vedere matematic noi nu am pierdut nici un cent ( nu pun aici SWAP ca sa nu va incurc , pe el se fac calcule separate si se poate beneficia doar de SWAP  prin sisteme echilibrate ) .

Rezultat final RISC ZERO !!!!

O sa primesc intrebarea : si cum se poate face bani cu asta !

Ras : Odata ce pozitia merge in directia noastra blocam pozitia pe intrare si capitalul nostru devine liber pentru alte scheme si tranzactii . Odata cu cresterea pozitiei se pot face cresteri exponentiale .

Prin urmare nu am folosit SL ca sa ne batem cu BROKERII si sa poata sa ne speculeze sau sa ne inchida tranzactia in SL .

Tot de ce avem nevoie este sa facem o analiza buna pe termen mai lung sa pregatim strategia de intrare in piata si sa actionam . Odata ce capitalul este deblocat prin blocarea tranzactiei il putem folosi la alte scheme pentru a scoate profit ( in afara de marja blocata ) .

O sa primesc intrebarea : Si cum ne aparam de Broker o depunere  de 50 000 eur nu este mare ?

Ras : Ca sa faci asemenea tranzactii poti sa-ti schimbi suma fizic si sa tii capitalul in,, buzunar,, si pe platforma sa depui suma de 6000-7000 usd care sa joace rolul de marja si sa tranzactionezi linistit in plus menegeriezi si riscul firmei de brokeraj .

 

Intrebare : Ce ne da noua sistemul asta si cu ce ne ajuta el ?

Ras : In primul rand controlezi riscurile prin a le aduce la zero si scapi de SL prin SL extern care nu poate sa fie luat de nici un Broker niciodata !!!

 

Intrebare : Se pote face acest sistem si la alte insrumente ?

Ras : Da se poate face la multe instrumente nu numai la piata FOREX si exista instrumente si contra-instrumente care te ajuta sa controlezi situatia si sa fii in avantaj de marea multime .

 

Acest sistem logic  sta la baza multor sisteme de tranzactionare  si se numeste CONTRA-PARTE .

 

Cei care o sa-l inteleaga o sa poata sa dezvolte alte scheme din care sa scoata profit cu cat mai putin RISC .

 

P . S . Pentru a castiga pe pietele financiare este obligatoriu analiza pe termen mai lung nu pe o lumanare !!!!

 

Va urez succes !!!

 

Acest material este preluat de pe www.wavesmarket.fr

post-6242-0-51651400-1366806448_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.