Sari la conținut

Forum sau altceva?


Stefan

Postări Recomandate

  • Management

O saptamana, peste 4800 de useri inregistrati si doar 4 care si-au exprimat parerea direct, plus inca 2 care si-au exprimat indirect parerea votand postarile altora. Atat :(

 

In fine, revenind la discutie, ma bucur ca ati vorbit despre Stackoverflow. Acela este un model care si mie imi place foarte mult si ma gandisem la implementarea lui pe Vamist, dar cu o mica diferenta. Combinand modelul de rewards/warnings de pe Stackoverflow cu abilitatea celor care posteaza sa controleze continutul si comentariile (cum se intampla acum pe grupurile de trading de pe Vamist), cred ca se va rezolva partea de discutii. Puterea ar fi in mana celor care creeaza continut si a celor care intereactioneaza. Dar un astfel de sistem nu poate fi implementat pe actuala platforma de forum (care asa cum am mai spus si prin alte topicuri, mi se pare din ce in ce mai proasta pentru).

 

Legat de partea editoriala, saptamana trecuta am avut mai multe discutii cu oameni care (credeam eu) ar putea face treaba asta. Mi s-a confirmat faptul ca cei care se pricep nu fac asta din lipsa de timp sau de interes (dar mi-a placut ca aproape toti au spus ca daca ar fi sa scrie, nu ar avea niciun sens sa o faca pentru bani), iar cei care cer salariu fix nu prea au nicio treaba cu tradingul si considera ca publicarea de articole pe teme de trading nu presupune si experienta reala in acest domeniu (lucru cu care eu nu sunt de acord). Au ramas totusi doua discutii deschise: una cu un trader din Londra si a doua cu Criodi cu care am vorbit pe privat inca de inainte de a deschide topicul asta.

 

In concluzie, o sa fie un proces lent. Dar sunt increzator ca se va intampla si ca Vamistul se va schimba in bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare la toti traderii,am indraznit sa imi dau si eu cu parerea la ce cred ca ar fii interesant sa facem pentru acest forum.Dupa parerea mea ar fii foarte bine daca am putea crea un chat unde am putea discuta online in timp real cu traderii activi si unde am putea sa ne impartasim ideile despre tranzactii si chiar sa scriem in timp real ce tranzactii executam astfel cred ca ar fii mai multe persoane pe forum si s-ar popula acest site intrucat ar creste interesul. Sunt de acord cu ideea de a crea un sistem de diferentiere intre cei vechi si cei noi astfel putandu-se crea un mediu in care cei mai vechi si cu ceva experienta sa fie respectati si apreciati pentru munca depusa.

Cred ca pentru inceput am putea crea chiar un topic pentru trazactiile in timp real unde fiecare si-ar putea impartasi tranzactiile care le are in desfasurare nefiind neaparat sa dea cifre concrete dar ar putea fii o incercare de a aduna oameni care au aceasta pasiune sau job si pentru a ne putea ajuta reciproc sa obtinem rezultate bune.

Sper ca postul meu nu a fost prea impertinent si nu voi fii criticat prea tare, in rest toate cele bune si sa aveti o zii verde !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un chat ar fi bun!

 

Imagineaza-ti ce frumos ar fii sa avem un loc unde sa discutam in timp real astia cati suntem noi activi 10-15 cati om fii dar sa putem sa discutam si sa dezbatem in timp real toata treaba. Apropo zen daca vrei si nu te deranjeaaza poti sa imi trimiti un pm cu adresa ta de messenger si putem vorbi acolo despre tranzactii intrucat eu imi petrec o mare parte din zii in fata graficelor.

Toate cele bune !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@zen, bigflames, ultima oara cand vamistul a avut un chat a evoluat negativ, nu poti exclude natura umana din comunicarea nepersonala (fara raspundere directa, comunicarea prin interfata ), chatul a fost inshis din cauza injuriilor si a inutilitatii lui. De cand stiu eu acest forum nu am vazut tranzactii in timp real in mod continuu ci doar sporadice si fara vreo finalitate constructiva, de altfel usor de intuit aceasta lipsa de perspectiva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Pai Merlyn, vad ca postezi. Pe langa subiect, dar postezi. Iar in privinta "datelor personale care ti-au fost furate" (desi le-ai postat singur) de Vamist, consider ca am incheiat subiectul pe privat. Daca vrei sa discuam public, deschide alt topic si discutam. Aici o sa-ti sterg mesajele care nu au legatura cu subiectul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu mai sunt inscris intr-un grup pe LinkedIn (Automated Trading Strategies). Si acolo se mai cearta aia intre ei, insa la un nivel mult mai politicos. Diferenta intre cele 2 comunitati mi se pare transparenta user-ilor. Acolo, iti dai seama cu cine vorbesti din start, doar uitandu-te pe CV-ul din profil. Chestia asta mi se pare ca aduce un plus de responsabilitate oamenilor in momentul in care posteaza.

Poate ar fi o idee legarea user-ilor de pe forum cu account-uri de pe alte retele sociale. Mi se pare o mare diferenta intre a posta sub un simplu nick si a posta sub o profil real.

 

LE:

Si inca o idee ce ar mai putea fi exploatata ar fi importul de continut de pe alte site-uri. Nu vorbesc de un flux continuu de pe anumite site-uri, ci doar de chestii sporadice facute in momentul identificarii unui continut de calitate, activitate in care pot fi implicati si userii. Ar fi necesara cumva o organizare, insa nu am o idee clara.

Oricum, in situatia de fata, importarea mi se pare o solutie mai facila decat creearea.

Editat de Adi.M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Adi.M

 

Personal, nu cred ca faptul ca contul meu este legat de un cont de retea socializare ar spori increderea in ceea ce scriu, doar sub deviza ca am completate datele personale care, oricum, pot fi falsificate, deci cade, din start...Cineva sub un user oarecare, in schimb, poate aduce multe informatii utile comunitatii si persoanele care au decis sa ramana anonime sub un oarecare motiv, trebuie sa respectam acest lucru fie ca ne convine, fie ca nu. Cine aduce ceva valoros nu se vede dupa status, like-uri si alte chestii de genul asta, ci dupa continut, evident. Dar asta in timp.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am fost destul de precis in prezentarea ideii.

Si la mine e aceeasi situatie, nu mi-ar imbunatati cu nimic posturile. Totusi, chestia asta s-ar aplica poamelor mai putrede de pe forum. Poate, astfel identificati, ar fi mai ponderati in afirmatii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.