Sari la conținut

Forum sau altceva?


Stefan

Postări Recomandate

  • Management

Ma joc de cateva zile cu o platforma pe care o folosesc la noul proiect Vamist (bitcoin.ro) si tre' sa recunosc ca sunt oleaca impresionat. Ma bate gandul sa o folosesc si pe vamist.com. Problema e ca e scrisa in Ruby si nu in PHP, dar, din fericire, problema nu-i majora :)

 

Edit

Bine, s-ar putea sa fiu putin influentat si de faptul ca platforma e facuta de tipul care a facut stackoverflow :)

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Video-ul de acolo nu este despre platforma (discourse este numele platformei... o sa schimb logo-ul ala cand am timp sa fac unul), este despre o moneda digitala numita bitcoin. Iar bitcoin foloseste la acelasi lucru la care foloseste si EUR, RON, USD... adica poti cumpara chestii cu el, il poti tranzactiona, etc :) Diferenta este ca bitcoin nu este emis/reglementat de entitatile guvernamentale care emit banii normali, masa monetara este limitata, tranzactiile nu se fac prin intermediul unei banci, etc (sunt mai multe diferente). Vezi si pagina de wikipedia ca are mai multe explicatii (si sper sa apara si pe bitcoin.ro materiale educative in curand). 

 

Dar ziceam de platforma folosita pentu forumul de pe bitcoin.ro ca pare mai interesanta decat platforma la care lucrez eu (cea care e acum pe vamist.com).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

@Stefan

 

Ai niste link-uri catre site-uri care folosesc discourse? Am cautat dupa discourse example, forums using discourse, etc si n-am gasit nimic. As fi curios sa vad cum arata o varianta customizata si utilizata in practica. Nu de alta dar design-ul default nu stiu de ce dar nu prea imi place deloc. In afara design-ului insa platforma mi se pare misto. E facuta de Jeff Atwood, e moderna, orientata catre viitor, are toate sansele sa se transforme in ceva misto de tot. Imi place. Mi-ar place sa o vad si pe vamist.com doar ca nu stiu cum se va preta pentru intreaga combinatie de outcries, trading pits, etc Ai astfel de optiuni in back end pentru grupuri si alte nebunii?

 

@Apollo

 

Vroiam sa zic si eu cate ceva despre bitcoin, dar a raspuns Stefan. Da, e o moneda ca oricare alta, cu anumite diferente fata de monezile emise de bancile centrale cunoscute. Eu unul am o parere destul de negativa despre bitcoin caci nu o vad ca fiind o alternativa reala asupra banilor controlati de banca centrala. Si urasc cu patima discutiile pe care unii care habar-n-au despre economie sau central banking le poarta despre sistemul monetar curent si despre cum bitcoin este o alternativa atat de buna la sistemul actual absolut diabolic in care dealde Ben Bernanke si altii fura de rup si inrobesc poporul si bla bla bla....

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Criodi, platforma e la inceput (nu cred ca are 6 luni) si abia acum a iceput sa fie "instalabila" (in sensul ca nu tre' sa stai sa rezolvi o gramada de dependente, sa patch-uiesti codul, etc - dar tot nu e install din ala cu next, next, done). Nu stiu forumuri care sa foloseasca alta tema. De fapt singurele forumuri pe care le stiu sunt cele de pe discourse.org - meta si forumul demo. Jeff spunea ca lucreaza ei la o a doua tema default, dar or sa apara cu timpul si teme third party. Sincer, nici eu nu sunt "fan" in ceea ce priveste lookul (e prea de cartoon network), dar in spate are o gramada de concepte legate de dinamica comunitatilor online si treburi de care platformele vechi de forum nici nu au auzit. Imi place foarte mult ca nu se limiteaza la conceptul de topic si se pune foarte mare accent pe conversatii. De exemplu, poti raspunde cu un topic intreg, nu numai cu un comment. Si are si un sistem interesant (care momentan e activat doar partial) de reward pentru useri (treaba asta cred ca e imprumutata de la stack overflow) care permite oamenilor sa castige drepturi in comunitate (inclusiv de moderare) prin intermediul activitatii si nu pe baza permisiilor date de un administrator. 

 

Din pacate are si parti negative: e la inceput si nu prea exista documentatie, e greu sa implementezi chestii noi pentru ca sistemul de module nu e inca pus la punct, etc. Asa ca de aia inca mai studiez problema. Factorul decisiv in ceea ce priveste mutarea vamist.com pe platforma asta este cat de greu o sa fie sa implementez pit-urile si outcrie-urile pe sistemul pe care il au ei acum. Dar vamist.ro va ramane probabil pe IPB. Recunosc ca atunci cand am inceput acest topic ma gandeam serios sa o schimb, dar m-am mai gandit dupa aia si chiar nu cred ca am de ce sa stric ceva ce functioneaza. Mai bine sa construiesc ceva pe langa ea. Si ai si tu in merit in decizia asta. Ai facut extensia aia de chrome si ai reaprins speranta... Mi-ai adus aminte ca nu conteaza platforma, ci oamenii ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.