Sari la conținut

Cum se aleg simetriile ?


Apollo

Postări Recomandate

Foloseste cineva simetrii Fibonacci ?

Daca da, imi poate raspunde si mie la intrebarea de mai jos ? (am scris aici, pentru ca dincolo nu se vrea a raspunde).

Multumesc.

 

"As far as my trading plan goes, only symmetry that is projected from a

prior corrective swing within a larger trend qualifies as a trade setup" Aceasta este scris in cartea atasata acestui post.

 

Se refera la faptul ca sunt valabile doar simetriile consecutive ce apar din ultimul swing ca in imaginea asta http://clip2net.com/s/2nKxZ ?

 

Dar daca am asa : http://clip2net.com/s/2nKtA , mai sunt valabile simetriile? In acest caz mai exista un

varf mai mare intre cele doua. Eu am inteles din citatul de mai sus ca zice ca numai din swingul precedent, deci daca am inteles bine asta inseamna ca varfurile trebuie sa fie consecutive ?

Fibonacci trading - How to master the time and price advantage by Carolyn Boroden (2008).pdf

Editat de apolo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna dimineata!

Apolo, da-mi voie te rog sa-mi exprim aici o parere, sau ceea ce cred eu despre subiectul Fibonacci si Elliot.

 

Zicea Elliot, la un moment dat (am citit intr-o carte): In viitor economia se va dezvolta si diversifica atat de mult incat indicele DJ va creste in anul 2050 pana la o valoare fff mare, neinchipuit de mare. Am citat cu proximatie. El da acolo si o valoare pentru inidce, nu am retinut-o si nu este importanta pentru ce vreau sa spun mai departe.

 

Ok, in ceea ce zice Elliot mai sus nu are nimic de-a face cu teoria lui, desi se chinuie sa demonstreze ca ar avea.

Fibonacci. Tipul asta a descoperit niste numere, niste corelatii intre niste numere, corelatii care au valoare doar din punct de vedere matematic si nu practic. Ok, ca marea piramida este construita respectand corelatiile astea ale lui Fibonacci nu face decat sa intareasca ceea ce am sa spun.

 

Pietele, de oricare, indiferent de perioade si de teoriile economice care au incercat sa le explice comportamentul, pietele sunt conduse de comportamentul uman. Comportamentul uman nu poate fi incadrat in modele, decat in modele aproximative care explica doar cateva trasaturi majore sau de baza. Comportamentul uman nu poate fi cuantizat si sintetizat intr-un set de reguli matematice din cauza afectelor, din cauza ca omul are sentimente, emotii, nu este robot.

Deci, comportamentul uman nu poate fi cuantizat si sintetizat in cateva numere si la fel si comportamentul pietelor. Faptul ca la un moment dat pe un grafic valutar se potriveste o extensie Fibonacci nu este o regula ci o intamplare. La fel si cu Elliot Waves. Niciodata nu vei sti care este punctul de plecare in aplicarea Elliot Waves sau a fibonacci. Care este punctul de origine? Nu ai punct de origine. Fara un punct de origine nu poti aplica un model matematic comportamentului pietelor, adica comportamentului uman.

Este adevarat ca atunci cand construiesti trebuie sa respecti anumite proportii si daca aceste proportii sunt cele descrise de Fibonacci atunci este ok, dar nu sunt obligatorii. Nefiind obligatorii, seriile fibonacci nu sunt altceva decat o metoda exotica de a explica anumite relatii dintre numere.

Exista traderi care au facut pentru Fibonacci si Elliot un cult.

Tradingul nu este o activitate stiintifica decat prin prisma MM. Daca tradingul ar fi o activitate stiintifica, atunci stiinta asta ar detine-o cativa initiati si acestia ar conduce lumea. Nu este asa. Tradingul este o arta vizuala.

Daca comportamentul uman nu poate fi cuantizat si sintetizat el are totusi anumite modele. In trading modelele se vad clar pe chart. De aceea spun ca tradingul este o arta vizuala bazata pe citirea charturilor, adica pe recunoasterea vizuala a modelelor de pret pe charturi.

Omul este imprevizibil. De aceea punem SL.

De ce utilizatorii Fibonacci si Elliot mai pun SL daca metodele lor sunt atat de precise? Cand ai o metoda stiintifica la indemana nu mai lucrezi cu probabilitati ci cu certitudini deoarece este o certitudine ca 1 plus 1 fac doi, nu o probabilitate. Nu spui niciodata ca am sa culeg din pom doua mere si jumate ca poate cele doua mere nu vor face doua, adunate impreuna si ca s-ar putea sa mai am nevoie de o jumate de mar. Nu, daca ai nevoie de doua mere culegi doua mere, nu mai multe.

Numerele pot descrie, si chiar o fac, intre anumite limite, lumea in care traim, dar nu o determina.

Editat de ZEN
  • Upvote 3
  • Downvote 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.