Sari la conținut

Offtopic Profesionist


Postări Recomandate

Ideea erea ca orice bula poate fii speculata, atat in formare cat si in "desumflare". Si mie imi pare rau ca nu am speculat-o cand am avut ocazia. Vorbesc de ianuarie 2011 cand am aflat.

O bula e o doar bula pentru cine nu ii da importanta,...aceasi bula e o mina de aur pentru cine nu o vede ca "doar o bula". Chiar nu reusesc sa exprim mult in putine cuvinte, ..sau e nevoie sa reiau stilul "vorba lunga" ? :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intr un fel ai dreptate. Un speculant trebuie sa fie pe faza tot timpul, De ce nu ai luat atunci? Pentru ca ai gandit logic: Ce mama dreq mai e si prostia asta? Nu ai gandit: Daca o fi ceva si de tampenia asta, poate scot de o ciorba in cateva luni... . Bit e gandit sa se umfle dar sa nu se termine niciodata cele 21 de milioane de monede, parca atat sunt. Este o mare afacere pentru cel care a pornit o, si cei care au fost pe start, ca la orice trend. Si acum poti sa te urci, dar unde pui stop loss ul, si cat risti? E lafel peste tot ce e de risc. Cine te opreste sa cumperi acum? in Forex se poate intra si la jumatea trendului daca calculezi riscul si profitul probabil. Pe Bit poti sa intri linistit, daca te "arde".

Eu sunt mai conservator, prefer Euro, Dolari, Lire.... prosti. Posted Image

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-am bagat pentru ca nu stiam ce stiu acum despre monede. Nu aveam nici o treaba, am dat de bitcoin pentru ca trebuie sa cumpar o alta moneda electronica (liberty reserve). Spre fx m-a purtat curiozitatea care mi-a fost alimentata de monedele electronice. Mi-am adus aminte zilele astea cand am vazut pe un blog cum ca ar fii crescut foarte mult (bitcoinul) si ca mie la vremea respectiva mi s-a parut o prostie. (pentru ca nu am aprofundat). Nivelul si cadrul in care se vorbeste acum m-au facut sa iau mai in serios conceptul.

Si azi din nou am vazut tratat subiectul, (nu intamplator legat de evenimentele din ultimul timp) si am postat linkul.

 

Offtopic
De asta am adus vorba de bitcoin, ..eu cred ca e inca in uptrend si va mai fii. Am am incercat sa fiu cat mai sintetic cu primul post, ...daca stiam acum 6-7 luni ce stiu acum, ma aruncam, si ideea principala e ca nici acum nu e tarziu. Nu e sustinuta de o mare credibilitate deocamdata, dar ce trebuie sa "traduiesti" lucruri "credibile" ca sa castigi bani ?

Atata timp cat altii cred in bitcoin, cine detine bitcoin nu ramane cu ele. Cand incepi sa vezi ca lumea nu mai crede, scapi de bitcoin. Sau un grafic in mt4 cu care suntem "prieteni" de ani de zile ne ofera mai multa siguranta ? (nu e cu tenta ironica, chiar vreau sa stiu ce crezi). Unde e riscu mai mare ? Sa se prabuseasca de tot dolarul sau sa nu iti mai vrea nimeni bitcoinu ? Bineinteles dolaru e dolar, si bitcoinu e bitcoin si poate fii desfintat (cu greu) sau hackuit.

Te citez ce ziceai acum o luna : "Probabil cea mai sigura moneda de schimb"

Citez ce zici azi : "Eu sunt mai conservator, prefer Euro, Dolari, Lire.... prosti"

Alege-ti Posted Image

 

Later edit : Nu poate fii hackuit, exchange-urile care trateaza bitcoin in schimb pot fii. Atata timp cat exista consens asupra valorii aceste monede totul este perfect.

Au inceput sa apara si in lumea reala : http://bitbills.com/

Exista si chart-uri : https://en.bitcoin.i.../Bitcoin_Charts

Sa punem niste fibo ? sa incercam sentimentul cu niste MA, sa analizam S&R ? Posted Image sa analizam tehnic sentimentul ? ..sa inventam o masina de citit ganduri ? ..emotii transpuse in cifre ...AF, AT sau mai trebuie si altceva ? Posted Image

 

Se zice ca : "luck is when opportunity meets preparation", eu oportunitatea am avut-o dar daca pe atunci nu eream pregatit !!?

Acum ca stiu mai multe m-as baga pentru ca nu mi-e frica sa prind mijlocul sau varful trendului. Personal cred ca o sa mai creasca mult, pentru ca incepe sa aiba caracteristicile unei monede adevarate. Adica incepe sa fie acceptata ca mijlloc de plata si este "rara/limitata". Plus ca se ofera pe piata intr-o perioada cel putin zis interesanta din istorie.

Bule au fost multe, si olandezii ereau dispusi sa dea o casa pe o lalea, insa cine a fost "pe faza" a ramas cu casele, ..cine nu ..cu lalelele... Posted Image

Editat de funkagenda
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hi hi. Citatul e incomplet. te rog nu dezinforma

Citatul e asa : "Probabil cea mai sigura moneda de schimb Posted Image Posted Image Posted Image ", cu cele trei fete la final,

 

Iar sub linc e scris asa:

"Logic ar fi ca intiatorul proiectului asta sa fi facut din start vreo 1 2 mlioane de monede si sa astepte linistit sa se valorizeze in timp.

Si, uite asa faci bani din nimic sau cum sa vinzi biti si totusi sa nu pacalesti pe nimeni."

 

Mi-am pastrat coerenta. Nu cred am sanse mai mari sa speculez pe bitcoin decat pe fx ul clasic. Bitcoin este foarte aproape de logica unui joc piramidal, nu ca fx ul ar fi departe, dar inca mai sunt bani reali, tangibili, cu care la o adica poti cumpara aur Posted Image .

 

Pe la inceputu" recesiunii vorbeam cu un preten la o bere intre niste boscheti si ma intreba in ce sa investeasca, de parca eram expert in investitii si zic: - Cumpara aur tata si rau n-o sa fie. Asta se Intampla cand era pe la 800 900 din ce-mi aduc aminte. Interesant e ca nici el si nici eu nu am luat un gram de aur atunci pentru ca si eu si el cautam sa speculam pentru mult mai mult de 100% si intr un timp mult mai scurt. El e "dilar" de masini, eu sunt "dilar" de bani virtuali.

 

"Atata timp cat altii cred in bitcoin, cine detine bitcoin nu ramane cu ele."

Pai asta e si scopul, sa il vanda mai scump, ca in orice bisnis sau specula. S-a creat o piata din cei care cred si i-au dat valoare. De fapt, valoarea este un concept explicat in regulile economice. Atata timp cat noi generam incredere catre o idee sau obiect, acela sau acele obiecte, capata atata valoare cu cat mai multe persoane cad de acord ca asa este. Se zice ca adevarul este acolo unde este conventie, o uniune de idei.

 

Bitcoinul in schimb are cateva probleme, mici dar grave. Nu sunt tangibili. E foarte grava situatia atata timp cat tu vinzi si cumperi biti. Doar simpla pana de curent de face falit Posted Image . Nu mai zic de un virus banal, care-ti rupe Win ul si tre sa reinstalezi ha ha ha. Te costa reinstalarea cat nu face tot PC ul.

 

O alta problema este securitatea portofelului. Nu va ramane singurul caz cunoscut cel care a fost furat de cateva mii de bitcoin iar urma hotului virtual nu poate fi depistata tocmai datorita algoritmului din care e facut bitcoinul. El exista in portofelul tau virtual in PC, nu poate fi printat, depus la vreo banca, e pur si simplu virtual.

 

In economia reala, inca se mai poarta bani reali. Pana la o schimbare radicala a sistemului monetar mai e de mancat multa paine.

Nu cred ca in urmatorii 20 de ani vor disparea fisicurile sau fisele de metal. Ba mai mult, s-ar putea sa ne intoarcem pe vechiul model monetar, unde aurul da valoare monedei si nu banca centrala. Si asta are avantaje dar si dezavantaje, nimeni nu site cu certitudine care e viitorul economic mondial, toti speram, facem calcule, propunem, luptam pentru idei care se pot sau nu materializa.

Se prea poate ca banii in sine sa dispara complet si o forma de bitcoin sa apara. Tot ce stiu azi este ca a investi pe bitcoin este mult mai riscant din motivele spuse mai sus decat a investi pe fx sau pe orice alta piata.

 

A investi in lalele negre face parte din tipul de investitii clasic. Si azi, poti sa investesti in productie de alune la noi in Ro. Este tot un model riscant, neincercat, nou, dar cu mari sanse de profit. Este un investitor care produce alune la noi si se pare ca-si va scoate banii in 2 3 ani. E vorba de 20 de milioane de dolari.

 

Atata timp ca securitatea tranzactiei, detinerii, manipularii este slaba sau chiar zero, e joaca. Logic ca se va vorbi de bitcoin atata timp cat va mai exista. Cei care scriu, ziare, bloguri, etc, au neovie de subiecte care sa atraga "turisti" pe site iar cei care au un interes pur material, adica cei care detin deja bitcoin si vor sa faca profit, il vor promova.

 

Asa ca, atata timp cat va exista, o sa vezi tratat subiectul. Tot ce fac eu cand ma informez este sa caut mai mult de o parere care din start nu detine adevarul. Asa cum spuneam, este nevoie de consens pentru ca ceva sa capete valoare iar consensul nu prea il vad decat in zona celor il detin.

 

PS. Cum poti sa scri ceva offtopic cand suntem exact in threadul OFF TOPIC si chiar profesionist. :laugh:

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte corect ce spui, vad ca vorbesti in cunostiinta de cauza, observ si ca incepem sa ne "confruntam" cu adevaruri dar si cu omisiuni de adevaruri.

Adevarul este ce ai zis si tu mai mult o conventie, de aceea eu mai scriam ca este relativ. Omisiunea adevarului nu este neeparat minciuna insa poate inclina balanta in favoarea cui stie sa foloseasca asemenea tehnici. :laugh: DECI : si banii de hartie au cateva probleme, la fel de mici si la fel de grave. Pot fii pierduti, se pot devaloriza, pot arde, pot fii furati, etc..Deci comparatia deocamdata tine. In plus avantajul unei monede electronice "este" ..mai multe :) Nu se pastreaza intr-o banca, te poti proteja mai usor de hoti, nu pot fii distruse-pierdute, transferul este instant si cu comision mic.

Bineinteles ca exista si exceptii si iti poti pierde si laptopul sau poti fii hackuit. Dar daca te gandesti putin mai bine, e mai usor (daca stii) sa te protezeji de hackeri decat de hotii din lumea reala, ca sa nu vorbim de lipsa violentei implicata in furt, deloc de neglijat caci multe rele s-au intamplat de la multi bani aflati intr-un loc. Si bineintels iti poti pierde laptopul, la fel ca si cum ai pierde un portofel, dar parca e mai greu sa pierzi un calculator sau sa iti fie furat decat un portofel. Aceste sunt doar aspecte minore, si teoretic moneda electronica ofera nu putine avantaje fata de cea clasica pentru cine este pregatit, dar practic tocmai aici e buba, ca nu toti sunt pregatiti.

 

Doar atunci cand moneda electronica se va dovedi sigura si versatila, va incepe incet incet sa castige increderea oamenilor, caci la urma urmei despre asta este vorba, despre incredere. Daca oamenii observa ca in jurul lor incepe sa fie folosita si de altii si este din ce in ce mai acceptata, la randul lor capata incredere si aceasta incerdere se va traduce in coventie, si conventia creeaza/valideaza moneda. Este valabil pentru orice moneda, si daca cele traditionale isi pierd din valoare tot din acelasi motiv o fac, lipsa de incredere.

Deci eu cred ca pe viitor daca moneda electronica va stii sa isi castige increderea si sa se adreseze unui public mai larg care nu este indemanatic cu tehnologia, aceasta va fii o concurenta demna de luat in considerare. Bineinteles implicarile politico-economice si interesele in aceste joc sunt mari si nu se stie daca aceasta moneda va fii lasata pe mana "nimanui" sau se va gasii un cadru legislativ care sa impiedica raspandirea ei sau sa transfere controlul pe mana guvernelor sau a bancilor. Asta e cu totu alta poveste, si da recunosc credibilitatea nu este inca mare, dar orice lucru pentru a devenii credibil are nevoie de timp, caci increderea intr-un brand, firma, logo, etc.. se castiga in timp prin clienti satisfacuti, povesti de succes, s.a.m.d. si daca o firma ca "Rolex" ar aparea azi nimeni nu i-ar accorda incredere si prestigiu doar pentru ca este impecabil executat, intelegi ideea ?

 

A fost o mica paranteza si de aia am postat aici, si offtopicul in folosesc ca un fel de paranteza pentru a nu ingreuna postul (vezi cazul de fata). Daca as stii alta functie care se se numeasca altfel si sa faca acelasi lucru as folosi-o, aici am facut-o strict pentru a creea o versiune "light" si una "full" pt. ca am observat ca nici eu de multe ori nu am rabdarea sa citesc un post care e maricel. Si in plus atunci cand sunt sintetic, totul se poate interpreta, si sunt nevoit sa revin. Am adus in atentie subiectul nu ca o alternativa la ceea ce e real, tangibil ci ca o forma de a diversifica portofoliul pentru cine nu este reticent la schimbare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu se pastreaza intr-o banca, te poti proteja mai usor de hoti, nu pot fii distruse-pierdute, transferul este instant si cu comision mic.

Bineinteles ca exista si exceptii si iti poti pierde si laptopul sau poti fii hackuit. Dar daca te gandesti putin mai bine, e mai usor (daca stii) sa te protezeji de hackeri decat de hotii din lumea reala, ca sa nu vorbim de lipsa violentei implicata in furt, deloc de neglijat caci multe rele s-au intamplat de la multi bani aflati intr-un loc. Si bineintels iti poti pierde laptopul, la fel ca si cum ai pierde un portofel, dar parca e mai greu sa pierzi un calculator sau sa iti fie furat decat un portofel. Aceste sunt doar aspecte minore

Wow. Someone drank the kool aid. Habar n-ai cat de departe de adevar esti. Urmaresc de cateva luni de zile forum-ul bitcoin, si nu a fost saptamana in care sa nu apara o teapa noua si useri care sa-si piarda bitcoinii. Doar saptamana trecuta 2 site-uri s-au dovedit a fi tepe si au disparut cu toti banii. Unul din ele cu echivalentul a 1 milion $. Si apropo, bitcoinii pot fi distrusi. Daca iti pierzi portofelul, bitcoinii aia dispar FOREVER. Imposibil de recuperat, pt ca a disparut cheia privata care ii poate autentifica.

 

Atat de multe tepe in ultimele 6 luni, ca exista un thread despre cine NU si-a luat inca vreo teapa - https://bitcointalk....p?topic=34232.0

 

Stii care ironia? Ca toti de acolo viseaza la o banca de bitcoin administrata si controlata ca o banca adevarata. So much for anarchy Posted Image

 

Ideea in sine poate fi ok. Lipsa de inflatie insa nu, e cea mai mare tampenie ever. Lumea are impresia ca inflatia e ceva prost, cand e de fapt fenomenul care genereaza cresterea economica. Asta e tot ce am sa discut pe aceasta tema, va las pe voi sa va certati daca aveti chef.

 

Good read: http://www.quora.com...oin-a-good-idea

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu se cearta nimeni Posted Image suntem pe offtopic, chilling.. eu doar de ieri am inceput sa citesc mai multe despre bitcoin,... ca de obicei esti cu un pas inainte ! Nu stiam expresia cu kool aid Posted Image stii ca de obicei sunt sceptic, dar in cazul de fata nu am avut timp sa aprofundez si am zgariat doar suprafata informatiilor in cateva ore de cautare.

Mi-a placut ideea, am apreciat inventia dar nu si intentia din spatele ei. Acum nu stiu daca e o scapare a proiectului dar nu prea cred ca deflatia e o chestiune care a fost omisa si care din "intamplare" poate imbogatii "pionerii". Admir pionerii dar nu cand au scopuri ascunse/egoiste.

Editat de funkagenda
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa privim situatia altfel. Sa presupunem ca Bitcoinul sau oricare alta moneda virtuala capata incredere si nu apartine unei banci centrale. Sa mai presupunem ca 30% din economia mondiala a trecut pe Bit. In cazul asta, sumele de bani vehiculate vor fi de ordinul sutelor de miiarde echivalent in dolari sa zicem.

Cum vor proceda firmele mari mici sau mijloci?

Cum isi vor proteja banii daca nu vor sta in banci? E clar ca prima tinta a hotului este hardul plin de bani? Aparitia de harduri pline de bani va duce automat la cresterea infractionalitatii violente - efractie, talharie, omoruri- pentru ca banii aia nu stau la banca asigurati intre pereti de 3 metri grosime si cu paza strasnica. ci stau in birourile firmei. Dintr-o data, apar foarte multe "tinte" neasigurate.

 

Bun. Ce pateste o firma care isi pierde cheia virtuala? Da faliment? daca e vorba de Pepsi sa zicem, care plateste zilnic zeci de mii de angajati sau oricare alta firma mare ce se intampla cu oameni aia? ce se itampla cu bursa, cu valoarea firmei, cu actiunile firmei, cu detinatorii actiunilor firmei, cu firma de asigurari care asigura de default detinatori de actiuni si tot asa.

Poti sa spui ca banii nu vor sta intr un singur hard. Bun, dar in cate harduri si cum ti contabilitatea, cum faci cu atatea harduri de protejat?

Eu daca as lucra la o firma d-asta cu plata in Bitcoin, si as auzi ca se fac restructuriari, primul lucru care mi ar veni in minte ar fi sa plec cu hardul cu bani. e clar ca fiind in "interior" am sanse mai mari sa pun mana pe hard decat din exterior. Fac parte cu aia de la harduri si tusti cu mine pe o insula.

 

Deci, pe de o parte se muta o gramada de bani care stateau intr un loc in mii de locuri neprotejate- multiple tinte, violenta, crima, iar acele firme care misca masive cantitati de bani si au avut ghinionul sa le dispara cheia vor intra in faliment fara motiv real economic ci pur si simplu. Au ramas fara bani.

 

Astea sunt doar 2 idei grele impotriva Bitcoin care-mi venira acum, la cafea. Pana diseara sigur mai gasesc inca 2 3 importante care nu au rezolvare.

 

Atata timp cat vorbim de acesti bani dar nu punem in calcul economia reala, sumele reale ce se invart, e greu sa apreciezi cat de valoroasa e ideea "japonezului".

 

PS.

Si totusi, valutele actuale sunt in circulatie virtuala iar masa acestor bani depaseste cu mult masa de bani printata, Ceea ce facem noi pe forex este identic cu bitcoin. Vindem si cumparam biti, dar aceste tranzactii sunt mult mai sigure, chiar daca si aici sunt fraude dar siguranta lui Pepsi este net mai mare .

Deci, si Dolarii, Euro si Francii sunt azi virtuali.

 

Eu cred, nu bag mana-n foc, ca "japonezul" care cica a inventat sistemul este deja meleonar si daca e asa, sistemul se poate duce pe apa garlei in orice secunda pentru ca scopul a fost atins. Omul a fost primul detinator de BIt din istorie, a creat 1 milion de monede la el in portofel si a asteptat sa se umfle bula. Acum un Bit face aprox 9 10 dolari. Deci omul ala a facut 9 10 milioane de dolari doar in cazul in care a facut pentru el doar un mil de bit initial.

 

MIe mi se pare ca a fost o idee extrem de tare si ca si-a atins scopul. Acel om e superbogat dupa ce a vandut biti. HA Ha Ha.

A fost o mare idee la vremea ei care seamana mult cu asta. Un englez, a vandut un site pixel cu pixel si a vandut tot situl. Uite situl

 

 

PPS. Eu, as fura oricand 10 mil de dolari si as face 3 ani de puscarie, Sincer si nu glumesc.Posted Image

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.