Sari la conținut

Offtopic Profesionist


Postări Recomandate

Guvernul elen a inceput sa implementeze masurile dure de austeritate necesare pentru a primi pachetul de finantare externa de la UE si FMI, reducand marti seara salariul minim mediu cu 22%.

Astfel, salariul minim mediu in Grecia ajunge la 751 euro. De asemenea, sunt reduse si pensiile de peste 1.300 euro cu 12%, transmite Reuters.

 

Cu o valoare de 877 de euro, salariul minim al grecilor era, anul trecut, mai mare si ca cel platit in Statele Unite – 869 de euro si reprezenta jumatate din minimul platit in cea mai bogata tara a Uniuni Europene, Luxemburg – 1.758 de euro.

Editat de sec
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

HA ! Saracii. Ce bine de noi, avem industrii, avem ogoare roditoare, avem resurse energetice sa exportam si-n caz de calamitatei, avem di tati si cand au taiat 25% am stat chititi prin boscheti cu sticla'n mana, ca aveam si avem cu ce. Chiar si acum, molurile duduie de clienti, pensiunile sunt pline, asa, cu 25% mai putin.

Ne-am trezit si noi, pleaba, la spartul targului sa iesim in strada, cand dadea crivatul, motiv sa inghetam putin ca sa avem de ce sa ne "incazim". Grecii, nu numai ca le-au tras o mica teapa de ceva zeci de miliarde de parai "Creditorilor Privati" dar nu e prima oara, au mai facut-o si acum vreo 2000 de ani. Tari gretzili.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inflaţia este şi ea în creştere continuă, ajungând la 2,7% luna aceasta în zona euro, faţă de 2,6% în ianuarie. E posibil ca nivelul inflaţiei să fie corectat în plus chiar, după ce Banca Centrală Europeană a pompat aproape 530 de miliarde de euro în sistemul bancar european. Ţinta de inflaţie în zona euro este de 2%, dar este depăşită pentru a cincisprezecea lună, consecutiv.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Datoria publica a Romaniei, mai exact suma imprumuturilor contractate de stat din mediul privat, din tara si din strainatate, pentru a-si acoperi cheltuielile curente, a crescut semnificativ in ultimii trei ani, de la aproximativ 20% din PIB in 2008, la 33,3% din PIB in trimestrul trei al anului 2011.

 

Clasamentul tarilor a caror datorie a crescut in primul trimestru din 2011, comparativ cu 2010:

 

12. Franta - intre 2 si 4%

11. Slovacia - 4%

10. Romania - intre 4 si 6%

9. Danmarca - intre 4 si 6%

8. Germania - 6%

7. Slovenia - 6%

6. Marea Britanie - intre 6 si 8%

5. Spania - intre 6 si 8%

4. Cipru - intre 6 si 8%

3. Irlanda - intre 16 si 18%

2. Portugalia - intre 18 si 20%

1. Grecia - intre 20 si 22%

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Pardon, credeam ca se refera la Liverpool st. din Londra, dar cred ca e vorba despre orasul Liverpool

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faptul că populaţia Europei, în special forţa de muncă, îmbătrâneşte rapid nu mai este o surpriză pentru nimeni, scrie Business Insider.

Şi dacă atât la nivel de ţară, cât şi la nivel european s-a venit cu propuneri pentru a diminua această problemă, datele recente de la Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, indică faptul că tendinţa de îmbătrânire continuă, iar unele ţări, printre care şi România, au probleme serioase la acest capitol.

Indicatorul rata de dependenţă a vârstnicilor reprezintă numărul estimat de persoane cu vârsta peste 65 de ani ca procent din numărul estimat de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 64 de ani. Cu cât numărul este mai mare, cu atât ponderea persoanelor vârstnice va fi mai mare. Datele sunt calculate pe baza ratei de fertilitate, speranţa de viaţă la naştere şi migraţia netă din ţările europene.

Cu o rată de 64,77% în 2060, România stă foarte prost la acest capitol, fiind depăşită doar de Letonia, cu 67,99%. Această statistică este îngrijorătoare pentru ţările cu sisteme de pensii pay as you go în care pensiile sunt plătite din veniturile obţinute din cotizaţiile actualilor angajaţi.

La nivelul UE, pentru fiecare două persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 64 de ani în 2060 va fi o persoană cu vârsta peste 65 de ani, comparativ cu un raport de 4 la 1 în 2010.

Posted Image

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ministrii de finante din zona euro au precizat ca Grecia a indeplinit conditiile pentru a beneficia de ajutorul de 130 miliarde euro, aferent celui de-al doilea plan de salvare a tarii.

 

Declaratiile au venit dupa ce Grecia a obtinut acordul investitorilor straini pentru restructurarea datoriei publice. In baza acestui acord, investitorii au agreat sa primeasca in locul titlurilor detinute alte obligatiuni care valoreaza mai putin si au dobanzi mai mici.

 

Ei au acceptat astfel sa suporte pierderi, ceea ce a facut ca agentia de rating Moody’s sa declare vineri ca Grecia este in faliment.

 

“Contributia sectorului privat este un element indispensabil pentru a asigura o evolutie sustenabila pentru datoria publica a Greciei, avand o contributie decisiva la stabilitatea financiara a zonei euro in general”, a declarat vicepresedintele Comisiei Europene, Olli Rehn.

 

El a subliniat ca este necesar ca autoritatile elene sa isi mentina angajamentul pentru programele de ajustare economica, care trebuie implementate in mod riguros.

 

Posted Image

Editat de sec
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.