Sari la conținut

Offtopic Profesionist


Postări Recomandate

Ba este, doar ca ai gresit directia. Lasand gluma la o parte, eur/usd cazuse 5 saptamani consecutive. Trebuia sa atraga semnale de alarma ca este deocamdata in jos. Eu am tras semnale de alarma, in postul acesta. Nu stiu cati au fost atenti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Putea sa fi crescut 5 saptamani consecutive. N-are importanta cum arata chartul cand te loveste o astfel de stire masiva peste weekend. Fundamentele fac chartul nu invers. Am avut ziele astea pe EURUSD miscari clasice determinate de fundament. In sus dupa conferinta lui Draghi, in jos pe NFP-ul puternic, si mai in jos pe numerele bune pe sales din America, apoi in sus pe marcari de profituri si inflatie US in limita asteptarilor, si acum in jos pe Cipru.

 

Pentru cine s-a trezit tarziu: http://www.zerohedge.com/news/2013-03-17/cyprus-world%E2%80%99s-biggest-poker-game De urmarit situatia. Poate iesi urat de tot. Sau se poate dovedi a fi doar o mini panica de weekend ce se va corecta pana la sfarsitul saptamanii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg de ce Dumnezeu va bagati la analiza fundamentala daca nu o intelegeti. Sau macar pana nu ati citit in repetate randuri o carte de profil care trateaza cu seriozitate subiectul. Era una a lui Frederic Mishkin, nu mai stiu cum se chema - avea vreo 1000 de pagini, e stufoasa rau si foarte bine aprofundata (o sa ma uit prin mail c-o am). Sunt multe dedesubturi si lucruri alambicuri in tot sistemul acesta economica-financiar pe care foarte multi analisti economici pregatiti la universitati de renume din lume nu le-au banuit macar. Fundamental tot timpul poate iesi urat, la fiecare scandal de acest gen - au fost cu sutele de-a lungul ultimilor ani. Ceea ce nu itnelegi voi este faptul ca sincronizarea (n.a. eng. timing) este totul. Si-aici vine graficul. Fiindca in momentul cand vine, dau exemplu doar, Armagedon-ul financiar, cand veti afla de el va fi mult prea tarziu de profitat de pe urma caderilor. Voi credeti ca investitorii ca Buffet intra buy pe un instrument cand vede sa zicem stirea din Cipru ori ca intra intr-un asset de dragul a unei singure stiri, fara a face o analiza foarte amanuntita (ori expertii lui) a ceea ce vor achizitiona/vinde?! Ori ca a scazut drastic NFP-ul? Sa fim seriosi. El e cu mult inainte in "tren" si-l doare la basca de somajul american.

Cand e la stiri "noutatea", e cel putin cvasi-fumata. Stirile astea sunt facute pentru noi, prostimea. Nu fac decat sa incetoseze si mai mult creierele.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau se poate dovedi a fi doar o mini panica de weekend ce se va corecta pana la sfarsitul saptamanii.

 

Eu, personal, nu recomand sa intrati buy la EUR/USD fiindca nu sunt semne catusi de vagi ca acest lucru ar fi posibil de pe astazi pe maine, daramite pana la sfarsitul saptamanii. Tine-ti minte: O miscare nu este finalizata pana nu este finalizata. E aiurea sa ne hazardam, "sa incercam" in van sa anticipam pe seama a nimic concret. Hai noroc (Cheers!)

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 "Intrebare : care e media de tranzactii pentru ca un statement sa fie credibil pe 12 luni ?  .................. "

 

 Nu cred ca exista o regula clara privind nr. de tranzactii pt. a da veridicitate unui statement, dar daca daca dupa 12 luni ai facut + 50 % din cont, atunci e clar ca stii cu ce se mananca managementul capitalului! Din pct. meu de vedere, tranzactionand daily, sunt zile, chiar saptamani cand nu exista motive sa deschizi trade. Primul obiectiv este sa-ti conservi capitalul, deci a fi pe margine, a nu fi in trade uneori  este un lucru pozitiv. Ar trb. sa intri in trade doar atunci cand ai setup/edge, in rest stai pe margine!  asta e filosofia mea, si e greu de pus in practica, necesita multa rabdare, calm si autocontrol...... lucram la capitolul asta.

Deci, dupa mine, nu are mare relevanta nr. de trade, nu asta valideaza un trader sau un statement.  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.