Sari la conținut

Offtopic Profesionist


Postări Recomandate

Cand depozitele incep sa devina periculoase inseamna ca vor fi miscari de capital in unele segmente economice . Acest lucru o sa fie benefic pentru pietele financiare .

Cei care au pana la 100 000 eur in depozite stau linistiti ca este fondul de garantare, iar ,, marii maheri ,, sa vina aici in jungla ! :D

Sa vedem cat de buni gestionari ai banilor sunt ei , fiindca vad ca miliarde au stiut s faca prin smecherii asa ca ......ASTEPTAM NAVALA DE SMECHERIE !

 

Succes !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ceea ce trebuie sa stiti este ca nu un producator de bunuri a ascuns banii in Cipru fiindca din punct de vedere fiscal unui producator ii este greu , dar cine ? Cei care au speculat anumite segmente si legi care le-a permis sa faca asta . Prin urmare sunt - speculatori - daca mergem pe firul logicii , deci stiau ca exista si riscuri . :D

Depozitul bancar a fost si este un instrument cu risc scazut , dar nu poate sa spuna nimeni ca este zero .

Daca vb de faptul ca marea majoritate in mass media ii ,, plange ,, pe asa zisii ,, beneficiari de buna credinta ,, eu ma indoiesc . De ce ?

Un om de afacere capabil nu tine capitalul in depozit dar face investitii , cei care tin economiile in depozite sunt oamenii care muncesc angajati si fac economii . Oare poate un angajat sa faca 100 000 000 euro ? ha ha ha ha ha  nu cred !

Dar daca am spune ca sunt si au fost - speculatori de buna calitate - atunci stiau macar abecedarul de la riscurile bancare si nu puneau toate depozitele intr-un singur cont in Cipru dar diversificau portofoliul in mai multe tari si in mai multe instrumente .

De ce nu au cumparat obligatiuni de stat ? Daca ai o valoare atat de mare este absurd sa o tii intr-un cont de depozit , logic?

Benefic o sa fie , asa vad eu acesta decizie , nu o vad distructiva !

In plus au primit o lectie si bancherii , sa nu se mai bazeze ca daca au in spate o multime de clienti dintr-o tara vor fi salvati din orice situatie .

Sa se mai gandesca si ei la riscuri , ca din cate vad le-au uitat !

Au ajuns sa impastie credite fara sa se mai gandesca daca omul poate sa le mai restituie , cu gandul ca oricum vor fi salvati in caz de ceva . Asta este o politica agresiva , deci riscanta .

Cand faci afaceri agresive trebuie sa fii constient si de riscuri in primul rand ! Dar cand uiti de ele sau te gandesti ca o sa plateasca altcineva ,, oalele tale sparte ,, - gresesti !

Din analiza logica rezulta un singur rezultat - BENEFIC !

 

succes!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@florinellz

 

Afacerea este o incaierare pentru profit !!!

 

Sentimentele nu au ce cauta in aceasta lupta !  :D

 

Crezi ca cei care au facut asa sume de mari sau gandit la noi cum ne gandim noi la ei ? Eu nu cred asta !

 

 Mai este un proverb : nu tot ce este ieftin este si bun !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar nici tot ce-i scump e bun ;)  eu am gandit mai mult pentru firme si pentru economia statului cipriot cu aceasta masura investitiile in Cipru se vor reduce cam cu 90% (parerea mea) plus multe din firmele existente isi vor muta afacerile in alte tari........ si ajungem tot la alt ajutor pentru Cipru ........ e o spirala care nu duce nicaieri...

Editat de florinellz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar statul Cipriot nu stia ca risca ? Cu o economie bazata pe sistemul bancar ? Oare nu stiau asta ? Ma indoiesc .

De ce nu au luat nici o decizie dar au asteptat sa ajunga aici ? Ei au dus la fel o politica economica agresiva si asta se vede destul de bine acum .

Cum au gestionat ei riscurile ? Oare crezi ca ei nu stiau ca intrand in UE nu vor mai putea sa continuie aceasta politica economica pe care se bazau .

Era atat de simplu de inteles asta . De ce au intrat in UE ?

Trebuia sa-si vada de treaba lor si gata .

Dar oamenii in general se invata repede cu binele dar se dezvata greu de el .

Nu acuz Ciprul , dar nici nu-l compatimesc astea sunt regulile jocului cand te bagi acolo unde nu-ti este locul .

Se va restructura tara si va vinde ulei de masline , o sa fie ,, maslinarii ,, Europei ! 

PROVINCIA EUROPEANA - MASLINIA ! ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

wolf stii ca pretul la ulei de masline s-a infetinit foarte mult si mai sunt si alti producatori in tari precum Grecia, Spania 

nu vreau sa intru intr-o polemica cu tine dar mi se pare ca ai ceva cu Cipru probabil daca muncesti la stat in 2010 ti-ar fi fost taiat salariul nu stiu cat ti-a convenit sau cresterea TVa-ului nu stiu cat ti-a convenit ca asta ne-a afectat pe toti nu doar bugetari astea ar fi doar 2 exemple reala sau daca vrei si unu imaginar ai o masina si vine statul si ti-o confisca pentru ca vor parlamentarii masina cum ai tu ti s-ar parea corect?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.