Sari la conținut

Offtopic Profesionist


Postări Recomandate

 
Se difuzează la TV.
PRO Cinema
Vineri, 30 Aug 22:45 
 
Construit pe structura celebrului Wall Street, acest film exploateaza tema rapacitatii corupatoare a lumii finantelor new-york-eze dar intr-un mod mai visceral decat predecesorul sau cu Michael Douglas in rol principal. 

De aceasta data protagonistul este Seth Davis, un student inteligent si ambitios, dar noncoformist care dupa ce este dat afara din colegiu din motive disciplinare organizeaza un inedit cazino in propriul sau apartament. Datorita talentului sau innascut de a-i imbrobodi pe clienti pentru a-i usura de bani, Seth va capta imediat atentia unei firme de brokeraj. Aici el va fi arondat chiar la departamentul Zero, locul unde se contacteaza telefonic cei interesati de tranzactii bursiere prin metode foarte persuasive. 

In scurt timp, Seth devine un om de baza al firmei, si castiga admiratia superiorilor dar si a languroasei sale colege, Abby. Ajuns chiar in varf, bogat si dorit de femei, Seth este pe cale sa-si piarda sufletul. Vorba din batrani cum ca banul este ochiul dracului isi gaseste in cazul sau o puternica materializare.
Editat de Apollo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Apollo, dar ce raspuns ai fi preferat la intrebarea ta? Pe bune acuma, e chiar comica alergia asta pe care o faceti unii dintre voi cand auziti de matematica ori statistica. Cand discutam de risk reward, win rate si maximizare a profitului avem doua formule simple.

 

\[r = p - \frac{q}{b}\]

 

unde \(r\) e procentul din cont care trebuie riscat pentru maximizarea profitului, \(p\) e probailitatea de castig, \(q\) probabilitatea de a pierde, iar \(b\) risk reward-ul (in sensul ca daca castigi 1.5 mai mult decat pierzi per trade \(b = 1.5\).

 

Apoi avem si

 

\[eq_{final} = eq_{initial} \cdot (1+r)^{p*n} \cdot (1-r)^{q*n}\]

 

unde \(eq_{final}\) si \(eq_{initial}\) cred ca e clar ce sunt, iar \(n\) e numarul total de tranzactii. Nu conteaza ordinea in care sunt facute tranzactiile.

 

Cu astea doua formule calculezi cat vei avea in cont peste \(n\) tranzactii si cat trebuie sa risti per trade pentru a maximiza acest cont. Poti apoi sa scoti o parte din a doua formula si sa ramai cu chestia urmatoare:

 

\[eq_{minim} = eq_{initial} \cdot (1-r)^{q*n}\]

 

Asta iti arata care-i suma minima pe care contul poate sa o atinga. Poti sa te folosesti de chestia asta ca sa vezi care iti e limita inferioara in functie de risk, win rate si risk reward. Daca limita asta inferioara e prea mica - in sensul ca ori nu te lasa brokerul sa joci cifre asa mici, ori nu iti poti executa strategia corect - atunci mai reduci din risk pana cand ajungi la o limita inferioara comfortabila. 

 

Cu doua trei formule de matematica de liceu iti rezolvi deci toate probleme. Poti sa simulezi ce-ti trece prin cap, sa analizezi fel de fel de scenarii etc. Iti trebuie un statement pentru chestia asta? Ridica un statement nivelul de adevar al unei formule matematice? Hai sa fim seriosi ce naiba... Ai prefera mai degraba sa vociferez "pareri" ori "opinii" bazate pe "experienta personala" despre niste chestii care pot fi calculate obiectiv? Cu ce te-ar ajuta astea?

 

Dar ma rog... eu i-am cerut lui Stefan acum cateva saptamani sa instaleze pluginul asta pentru formule matematice pentru ca vroiam sa mai introduc ceva obiectivitate pe forum. Vad insa ca mult prea putini sunt interesati de asa ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.