Sari la conținut

Alegerea lui Obama nu a miscat piata


Uirebit

Postări Recomandate

Stau si ma uit la graficul euro / dolar si ma intreb cum se face ca alegerea lui Obama nu a miscat brusc cursul.

Nu conteaza in ce directie.

 

Ma asteptam la un spike si observ ca m-am inselat.

 

Rationamentul meu era ca realegerea lui Obama ar trebui sa insemne cresterea increderii in dolar si o cadere brusca pe grafic a perechii EUR/UDS.

 

Observ ca (iar) m-am inselat.

 

Barack Obama a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite reuşind să adune votul a 271 de electori, potrivit unui anunţ al CNN.

Acesta devine astfel al doilea democrat după Bill Clinton care obţine al doilea mandat la Casa Albă după 1945. Astfel, acesta îşi va continua strategia de atenuare a crizei economice, care, cel puţin deocamdată, nu pare a fi tocmai de succes.

Obama câştigă o cursă în care era de la bun început văzut ca potenţial învingător, anvengura contracandidatului său, republicanul Mitt Romney fiind totuşi redusă.

Barack Obama va trebui să-şi rezolve prolemele moştenite în urma propriului mandat. SUA numără încă peste 20 de milioane de şomeri şi are o datorie care a depăşit 16.000 de miliarde de dolari. De asemenea, în pofida programelor sociale create, circa 10 milioane de persoane nu au încă asigurare de sănătate, ceea ce înseamnă că nu au acces la decât la serviciile medicale oferite de organizaţiile de caritate.

 

Editat de Uirebit
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Hai man ca asta era chiar simpla. Toata lumea se astepta ca USD sa se intareasca in cazul unei victorii Romney. Ergo, o victorie a lui Obama ar fi dus la o slabire a dolarului. Asta s-a si intamplat.

 

Romney a promis ca il da afara pe Bernanke, ca schimba politicile duse de Obama. O victorie a lui ar fi dus la asteptari de reducere a QE-ului si deci intarire a dolarului. Cu Obama la carma nu se schimba nimic si deci QE-ul si asteptarile in piata raman aceleasi.

 

Nu a fost un spike pentru ca victoria lui Obama nu s-a anuntat peste tot pe planeta la ora X. Victoria lui s-a conturat pe parcursul a mai multe ore pe masura ce voturile s-au numarat in fiecare stat. EUR s-a apreciat incetisor pe parcursul acestor ore.

 

In orice caz, cu acelasi Obama la carma si cu un Congress distribuit la fel ca si inainte orice reactie generata de aceste alegeri probabil ca va fi una de foarte scurta durata. Ramane de vazut cum vor aborda Congressul si Obama fiscal cliff-ul. Asta va avea un efect mult mai puternic asupra dolarului in lunile care urmeaza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.