Sari la conținut

Oportunitatea zilei - 6 decembrie 2012 - EUR/JPY H1


Bulbrokers

Postări Recomandate

http://bulbrokers.com/media/uploads/eurjpy_h1_06-12-2012.gif

Scenariu principal

Dupa o tendinta ascendenta inceputa de la jumatatea lunii noiembrie in care moneda europeana s-a apreciat in fata yenului japonez cu peste 750 de puncte, pretul urmeaza o tendinta laterala in intervalul 107.00 – 108.00. Formarea unor fractali in scadere pe zona de maxime, impreuna cu spargerea liniei de trend ascendent principal sunt primele semnale ce ar putea aduce in discutie ipoteza formarii unei unde corective. Alt semnal ce amplifica ipoteza unei unde corective este dat de formarea unui tweezer top ce semnifica incetinirea trendului ascendent si imposibilitatea depasirii maximului anterior. Trecerea sub nivelul mediei mobile de 50 de perioade, precum si sub nivelul inferior al formatiunii de tip triunghi, va reprezenta declansatorul unei tranzactii de vanzare. Ca tinte principale avem retragerea de 23.6% a trendului ascendent principal 100.28 – 107.94 si in extensie pe cea de 38.2% a aceluiasi trend. Nivelul mediei mobile de 200 de perioade poate juca rolul unui punct de confluenta important.

 

Scenariu alternativ

Un breakout fals al liniei de trend ascendent principal si formarea unor fractali in crestere pe zona de minime prin ramanerea pretului in interiorul triunghiului ascendent format, reprezinta semnale ce ar putea introduce ipoteza formarii unei tendinte laterale. Iesirea din interiorul triunghiului ascendent prin spargerea limitei superioare poate introduce in discutie continuare tendintei ascendente. Targetul initial in cazul in care pretul isi reia tendinta ascendenta poate fi stabilit la nivelul maximului anterior, 107.94, iar in extensie la un important nivel de rezistenta 108.74.

 

Niveluri cheie:

Rezistenta 2: 108.43

Rezistenta 1: 108.09

Pivot: 107.61

Suport 1: 107.26

Suport 2: 106.78

 

Potentiale niveluri de intrare:

Pe trend ascendent: Cumparare la nivelul 107.90 cu SL @107.60, TP @108.70

Pe trend descendent: Vanzare la nivelul 107.40 cu SL @107.60, TP @106.95

 

DISCLAIMER

Informatiile din aceasta analiza FX sunt culese din surse diferite si trebuie sa serveasca doar in scopuri informative. Bulbrokers nu va fi considerat responsabil pentru validitatea informatiilor prezentate. Nici o parte a acestei analize nu recomanda cumpararea sau vanzarea unei valute sau a oricarui alt instrument financiar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.