Sari la conținut

Zona Comuna [analize & discutii]


Criodi

Postări Recomandate

Deci practic sunt 2 reguli mari si late: 1. Risc / total tranzactii deschise = 10% si 2. drawdown max. 30% din soldul initial, adica mai pe romaneste, la minus 30k, pa!

Nu sunt multe reguli si sunt destul de lejere, mai ales cea cu 10% risc total e mai mult decat mi-am permis vreodata sa risc.

Spor la pipsi! %%-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Wolf

asta cu 2%/ tranzactie nu scrie. Atata timp cat unii dintre noi au un stil mai sportiv, mai agresiv, eu cred ca limita/ tranzactie ori nu o mai pui (ramane totalul de 10%), ori ar tebui lasata undeva intre 2-4%. Cateodata chiar ai nevoie de levier. Nu cred ca e cazul sa devenim dictatori sau sa ne impunem punctul de vedere cu forta.

Parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GBP/USD, daily, sell limit 1.51500, 1 lot, sl 1.5200 tp 1.5000, RR1:3

Voi anula acest ordin, datele sunt altele! Oricum ordinul nu trebuia lasat peste WK.

Astazi voi gandi din nou piata pentru saptamana asta si voi vedea ce trebuie facut. Dupa cum se vede, volatilitatea este f mica, astazi nu voi pune tranzactii sau ordine (sfat wolf).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu este vb de dicatatura .

 

Uite un calcul simplu :

 

cont 100 000 usd

2% per tranzactie - 30%- 15 tranzactii

4% per tranzactie - 30%- 7 tranzactii

10% per tranzactie - 30%- 3 tranzactii

 

Un sistem se poate verifica in min 30-40 de tranzactii . Ce faci daca in 7 esti gata ? Inseamna ca nu functioneaza ?

Daca am calcula ca din 30 de tranzactii 7 tranzactii sunt aproximativ 25% nu putem sa spunem ca sistemul nu functioneaza !

 

Asta este logica !

 

Dar daca un trader deschide o tranzactie si ajunge cu ea la - 2% si apoi asteapta -4% si apoi sa gandeste ca per total poate sa faca -10% si dupa incepe sa sa gandesca ca mai are un max de -30% si asteapta si spera inseamna ca nu a facut nimic, fiindca traieste cu speranta si nu stie sa accepte o pierdere .

 

In trading pierderea trebuie limitata repede !

 

Succes !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar daca ajungi sa ai un sitem care iti duce o tranzactie la - 10% si cand revine o inchizi la 1% ---- ala nu este trading !

 

de fiecare data practic ai noroc ca nu ai pierdut si este destul din 10 una singura sa fie pe minus - gata !

 

dar cu un asa sistem cred ca pot sa fie si mai multe de 1 tranzactie negativa .

 

practic raportul este impotriva traderului si in favoarea pietii .

 

aceasta si este una din cele mai mari greseli din piata si dein acest motiv ai nevoie de emotii, ca sa rezisti psihic pana la - 30% intr-o singura tranzactie ?

 

Si cum mai recuperezi dupa ? Asta este o intrebare care apare ? Cu alta care risti pana la 60% din cont ?

dar sa nu uitam ca dupa de nu mai ai 30% din cont 60% din ce a ramas deja este aproape tot pe o tranzactie !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Eh... pai asa nu-mi place. Singura chestie care am sa o impun cu forta e respectarea unui risk management cat mai strict. Nu vreau ca aceasta initiativa sa se transforme intr-un alt concurs demo in care fiecare tranzactioneaza la plesneala si apoi aia norocosi fac misto de aia mai putin norocosi. Ori tranzactionam pe bune ori nu mai tranzactionam deloc.

 

L-am scos pe magicianul din lista pentru ceea ce consider risc mult prea mare asumat. @Magicianul, te rog sa recitesti lista cu responsabilitatile traderilor si daca esti dispus sa o urmezi peste o saptamana te voi adauga din nou cu un cont nou.

 

Am editat prima postare si am introdus reguli noi pentru toti membri fondului referitoare la risk management. Traderii cu vechime mica, risk mai mic, traderii mai vechi, risk un pic mai mare, si traderii seniori, risk-ul cel mai mare. Tot in regulament scrie insa ca media de risk per trade trebuie sa fie undeva in jurul lui 2%. Adica limitele alea maxime de risk trebuiesc utilizate numai atunci cand este observata o oportunitate deosebita. Ele nu trebuie sa reprezinte media per trade. Sper astfel ca aceste reguli ii vor satisface si pe cei care doresc uneori sa le fie permis un nivel de risk ceva mai ridicat dar si cei care vor sa vada un tratement conservativ. Acest stil de risk management e de altfel si cel pe care il aplic si il recomand pe bani reali: in medie risk mic, cu ocazionalele "bet-uri" mai babane pe chestii mai sigure.

 

Competitia intre traderi trebuie sa se dea in cele mai bune analize si postari aici in topic alaturi de cel mai mare profit. Nu vreau sa vad pe aici ca se bat unii in piept ca ce profit au facut ei. Nu vreau sa vad sarituri dinastea verticale in sus si in jos pe graficul equity. Vreau sa vad analize serioase si trade-uri puse cu cap. Vreau sa vad un tratement serios orientat spre termen lung. Daca suneti pe aici vreunul care considerati ca 10% pe luna e putin si ca un 50% e mult mai ok va rog sa prezentati un statement de macar 6-8 luni in care ati obtinut constant 50% pe luna. Promit sa va permit sa tranzactionati dupa ce risk vreti.

 

Regulile alea care sunt scrise vor fi tratate, cum se spune, in spiritul si nu litera legii, cu conditia insa ca atitudinea fiecarui trader sa fie serioasa. Daca intrati pe aici doar ca sa jucati la plesneala si sa va dati apoi mari cu procentele alea babane va scot din fond si va sterg toate postarile. Am scris pe aici de m-au durut degetele despre risk management si de cat de importat e sa privesti treaba pe termen lung. Odata si odata tot trebuie sa se invete minte cei care nu iau treaba in serios.

 

Voi fi mai putin activ in urmatoarele doua-trei saptamani pentru ca voi calatori un pic pe la rude si prieteni. Voi mai intra insa ocazional si daca chiar va fi nevoie voi si interveni. Sper insa ca toata lumea sa se tina de treaba. Daca nu sunt online sau nu va raspund pe privat vorbiti cu Stefan sau postati aici si va va ajuta el. Va rog se recititi postarea numarul unu din acest topic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GBP/USD, plasare ordin la nivelul pietii

 

Buy: 1.51307

S/L: 1.50635 (67.2 unitati)

T/P: 1.51536    (22.9 unitati)

marime lot: 0.14

rr: 0.34

valoarea pip-ului: 1.40 USD

risc: 0.09%

 

Conform scenariului crescator din cadrul analizei din postul #21 din topicul Tranzactionarea folosind doi pivoti - analiza metodica si plan de tranzactionare.

 

attachicon.gifgbpusd.22.31(gmt+2)24.05.2013.png

 

 

Succes!

 

Tranzactia a atins T/P-ul.

 

post-2510-0-47153400-1369643971_thumb.png

 

O sa revin cu o alta tranzactie de indata ce analizele imi arata o situatie favorabila de tranzactionare.

 

Succes!

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.