Sari la conținut

Zona Comuna [analize & discutii]


Criodi

Postări Recomandate

Parerea mea este ca lui EdisonFx sa i se accepte un risc de max 4% per tranzactie fiindca el tranzactioneaza pe termen mai lung si plus ca tranzactioneaza in trend . Dar sa nu i se accepte un risc  de 4% sub 150 de pipsi . 

Cei care fac tranzactii trebuie sa inteleaga de ce ?

 

Succes !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea este ca acceptarea unei exceptii de la una din regulile unui "sistem" inseamna o incalcare flagranta a unui element de baza (disciplina) care face ca sistemul " sa supravietuiasca" si sa evolueze. Propunerea nu va face altceva decat sa accentueze faptul ca " se poate si daca incalci regulile sistemului" si in felul acesta tot ce se va discuta in privinta disciplinei va cade in derizoriu. Daca nu suntem in stare sa respectam niste reguli (care trebuie sa fie aceleasi pentru toti membrii fondului fara exceptie) atunci ce sens mai are sa discutam despre disciplina!

Aceasta este opinia mea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, sunt de acord.

 

@Wolf34

 

- coboara volumul tranzactiilor  nu risca mai mult de 1% si nu te apropia de piata . Mentine o stabilitate !

 

Fi te rog mai explicit...Ce imbunatatiri voi aduce daca respect indicatiile tale? Argumenteaza, te rog.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu voi respecta ceea ce s-a convenit la inceput: 2% (5% la ``mastertraderi``sau cum ii zice la ``functia`` aia) si 10%/ total. Si drawdown de 30%. Pana la atingerea plafonului de risc, fiecare e liber sa faca cum poate pt a obtine profit!

Keep it simple! Nu suprareglementati si nu incercati sa impuneti un sablon tuturor! In momentul in care se incalca aceste reguli simple, de la inceput, sunt de acord cu excluderea din Fond! Nu regulile noi vor aduce pipsi ci disciplina in tranzactionare si respectarea regulilor pe care le avem deja!

Avem nevoie de reguli putine, clare si mai ales sa fie  respectate! Fara exceptii si fara adaugiri! altfel, facem conturi pamm si facem toti ca unul si atunci unde mai e stilul si inovatia fiecaruia?

Parerea mea!

Editat de johnbull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ Mighty  Eagle 

 

In primul rand esti in minus 14 % aprox si deja cand calculezi riscul nu trebuie calculat din suma de inceput 100 000 dar din suma existenta . 

In al doilea rand nu mai sta pe max de 2% pierdere pe tranzactie fiindca esti in minus si in cazul unei greseli te adancesti in pierdere . 

In al treilea rand mentine distanta in continuare fiindca daca te vei apropia de piata in ideia unei recuperari o sa faci mai rau . Vad ca ai avut de cateva ori tendinta asta . 

In al patrulea rand trebuie sa mentii o stabilitate atat in volum cat si in risc plus frecventa de tranzactionare orice nu se intampla . 

 

In al cincilea rand fiindca esti in pierdere  acum ai nevoie de o stabilizare mai intai si dupa de o recuperare . 

 

@ Toti 

 

Cand este stabil riscul plus frecventa de tranzactionare plus volumul asta arata daca o strategie este buna sau nu . De ce ? Strategia trebuie sa treaca de perioade grele si sa reziste si daca este valida odata ce se mentin astea sub control cu o disciplina de otel trebuie sa iesi in final pe plus . Daca strategia este slaba atunci pe plus nu se iese si atunci revizuiesti sistemul de trading . 

Daca  elementele de baza , cheie sunt schimbate de fiecare data chiar si o strategie buna poate sa arate ca nu este buna fiindca exista probabilitatea ca sa marchezi o pierdere pe un risc mai mare si un profit pe un risc mai mic . In felul asata niociodata nu mai intelegi ce se intampla cu tranzactionarea si de fiecare data esti dezorientat si te coplesesc emotiile . 

 

Repet , incercati sa obtineti o stabilitate in factorii de baza si daca strategia nu o sa fie buna pur si simplu  o schimbati si o sa reusiti . Daca acesti facori care sunt BAZALI sunt fluctuanti , schimbatori , niciodata nu poti sa intelegi de ce pierzi si de ce castigi . 

 

Poate unii din voi nu inteleg ce spun eu aici . 

 

Explicatii : Daca un trader incepe sa tranzactioneze el trebuie sa inteleaga ce fel de strategie are si la cati pipsi de piata el se poate apropia . Odata ce stii numarul de pipsi incepi sa-ti construiesti riscul tranzactiei prin alegerea volumului . Daca eu am un numar de 100 de pipsi si eu stiu ca eu am voie sa risc 1% din 100 000 usd atunci volumul max v-a fi de 1 lot . In cazul in care eu la una din tranzactii am un risc de 150 de pipsi ca asa imi impune piata ca sa mentin strategia atunci eu micsorez volumul tranzactiei la 0,6 loturi ca sa ma mentin in acelasi risc calculat de 1% de la inceputul tranzactionarii . Daca eu am o tranzactie care imi impune un risc de 80 de pipsi atunci eu pot sa maresc valoare volumului cu care tranzactionez la 1.2 lot si voi mentine acelasi risc . 

Riscul poate sa fie mentinut la nesfarsit odata ce un trader stie sa managerieze capitalul . Ce inseamna asta ?  Nu trebuie sa cresti procentul riscului sau sa-l scazi odata cu castigul sau cu pierderea din cont a valorii de baza . Trebuie facute paguri de la care se calculeaza alte valori . Ce inseamna asta ? 

Daca valoarea mea de baza a fost 100 000 usd si eu riscam 1% asta inseamna valoric 1000 usd per tranzactie . Impart la numarul de pipsi al tranzactiei respective si obtin volumul cu care pot sa efectuiez tranzactia . Aceasta operatiune trebuie mentinuta pana la un anumit prag care il poate face fiecare de ex la pragul de + 20% , - 20% . Ce inseamna asta ? Eu voi mentine stabil calculul de 1% = 1000 usd pana cand sau voi pierde 20% din cont sau voi castiga 20% din cont . Dupa aceea suma de la care se calculeaza valoric suma de 1% se schimba . Ex. Am ajuns de la 100 000 usd la 80 000 usd ceea ce inseamna ca eu calculez 1% risc din 80 000 si asta inseamna nu 1000 usd ca innainte dar 800 usd . Rezulta ca eu daca voi risca in piata 100 de pipsi ca sa-mi mentin distanta fata de piata eu de data asta voi intra nu cu 1 lot ca sa risc 1% dar cu 0.8 lot ca sa risc 1% . Aceeiasi logica este si daca eu am de riscat 150 pipsi si sunt la pragul valoric mai jos deci voi calcula si nu voi intra cu 0.6 lot pe tranzactie( asa cum am facut cand 1%=1000 usd ) dar cu 0.5 lot ca sa mentin riscul de 1% din capital( fiindca de data aceasta 1%=800 usd) . 

La fel se procedeaza si in cazul castigului se mentine o stabilitate odata cu cresterea capitalului riscul ramane constant de 1% per tranzactie . ex. Am ajuns la profit de 20% si acum contul meu este de 120 000 usd . Asta nu inseamna ca eu pot sa risc mai mult ca am de unde!  Eu cand calculez riscul de data aceasta eu am 1%= 1200 usd , rezulta ca la tranzactia care este la 100 pipsi de piata eu o sa intru cu un volum de 1.2 loturi in loc de 1 lot cum era la capitalul de 100 000 usd unde 1%= 1000 usd . La fel voi face si cu cea de 150 de pipsi o sa intru deja cu 0.8 lot in loc de 0.6 lot cum era la pagul inferior .  In felul asta se obtine o stabilitate a sistemului de tranzactionare si odata cu pierderea sau castigul ramane neschimbat procentul de risc . 

 

Daca eu mai folosesc si un raport de 1;2 inseamna ca deja vb de o educatie si disciplina care in scurt timp v-a arata daca sistemul meu este bun sau nu . Daca eu inteleg ca sistemul meu nu este bun il schimb fiindca nu are rost sa-l mai folosesc si gata . Siteme sunt multe dar ca sa fie testate si mai ales ca sa fie functionale inseamna ca trebuie sa le construim sansa ca sa fie - SA FIM DISCIPLINATI !

 

Dar asa ce se intampla daca eu pe o tranzactie am riscat 1% si am pierdut ,apoi pe alta 2% si am pierdut apoi ajung la - 20% din cont si ridic riscul prin volum ca sa recuperez . Atunci in loc de riscul de 1-2% cat era normal si credea un trader ca el risca controlat ricul creste enorm si daca de crede ca el il tine sub control se inseala amarnic . Matematica este simpla , calculati . 

Acelasi lucru se intampla si invers doar ca de data asta   traderul crede ca el risca din castig si capitalul este conservat si nu are riscuri , De aceeia se si recomanda ca cand se castiga castigurile sa fie retrase din cont si capitalul sa ramana cel care a fost ca traderul sa nu creada ca el poate sa riste mai mult sau ca nu risca deloc . 

 

Am vazut ca majoritatea nu intelege ceea ce spun eu cu stabilitate in risc , sper ca de data asta sa fie clar fiindca am explicat pe degete . Si mai rau este faptul ca unii din voi nici nu stiu sa calculeze riscul , de aia si am spus ca este bine sa fie postat riscul de fiecare data cu tranzactia pe forum , tocmai in ideia ca sa fie insusit si automatizat odata cu experienta , fiindca care deja il are in automatism el stie sa-l mentina fara sa i se ceara acest lucru .  In plus pentru cei mai noi o sa fie putin dificil sa calculeze atat de repede (si ar fi bine sa fie facut pe foaie cu mana de fiecare data cand se initiaza o tranzactie ) si de multe ori o sa evite multe tranzactii care dupa o sa vada ca erau neprofitabile . Odata ce un trader nu reuseste sa calculeze riscul manual si sa ia o decizie si scapa tranzactia inseamna ca era prea aproape de piata sau ca in piata o fost o volatilitate de moment si asta nu era neaparat o tranzactie din strategia sa . 

 

Succes !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SAlutare,imi insusesc pe deplin critica.Stiu ca am gresit si promit fata de toti participantii la fond ca nu voi mai incalca regulamentul.As vrea doar sa mentin pozitiile care le am,chiar daca pierderea care o s-o am depaseste limita admisa.Promit ca daca voi mai incalca regulamentul ma voi autoelimina.

Va doresc o saptamana plina de "subcesuri"!!!!!!

 

 

– da, sunt de accord.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ Wolf34

 

 

@ Mighty  Eagle 

 

In primul rand esti in minus 14 % aprox si deja cand calculezi riscul nu trebuie calculat din suma de inceput 100 000 dar din suma existenta . 

In al doilea rand nu mai sta pe max de 2% pierdere pe tranzactie fiindca esti in minus si in cazul unei greseli te adancesti in pierdere . 

In al treilea rand mentine distanta in continuare fiindca daca te vei apropia de piata in ideia unei recuperari o sa faci mai rau . Vad ca ai avut de cateva ori tendinta asta . 

In al patrulea rand trebuie sa mentii o stabilitate atat in volum cat si in risc plus frecventa de tranzactionare orice nu se intampla . 

 

In al cincilea rand fiindca esti in pierdere  acum ai nevoie de o stabilizare mai intai si dupa de o recuperare . 

 

@ Toti 

 

Cand este stabil riscul plus frecventa de tranzactionare plus volumul asta arata daca o strategie este buna sau nu . De ce ? Strategia trebuie sa treaca de perioade grele si sa reziste si daca este valida odata ce se mentin astea sub control cu o disciplina de otel trebuie sa iesi in final pe plus . Daca strategia este slaba atunci pe plus nu se iese si atunci revizuiesti sistemul de trading . 

Daca  elementele de baza , cheie sunt schimbate de fiecare data chiar si o strategie buna poate sa arate ca nu este buna fiindca exista probabilitatea ca sa marchezi o pierdere pe un risc mai mare si un profit pe un risc mai mic . In felul asata niociodata nu mai intelegi ce se intampla cu tranzactionarea si de fiecare data esti dezorientat si te coplesesc emotiile . 

 

Repet , incercati sa obtineti o stabilitate in factorii de baza si daca strategia nu o sa fie buna pur si simplu  o schimbati si o sa reusiti . Daca acesti facori care sunt BAZALI sunt fluctuanti , schimbatori , niciodata nu poti sa intelegi de ce pierzi si de ce castigi . 

 

Poate unii din voi nu inteleg ce spun eu aici . 

 

Explicatii : Daca un trader incepe sa tranzactioneze el trebuie sa inteleaga ce fel de strategie are si la cati pipsi de piata el se poate apropia . Odata ce stii numarul de pipsi incepi sa-ti construiesti riscul tranzactiei prin alegerea volumului . Daca eu am un numar de 100 de pipsi si eu stiu ca eu am voie sa risc 1% din 100 000 usd atunci volumul max v-a fi de 1 lot . In cazul in care eu la una din tranzactii am un risc de 150 de pipsi ca asa imi impune piata ca sa mentin strategia atunci eu micsorez volumul tranzactiei la 0,6 loturi ca sa ma mentin in acelasi risc calculat de 1% de la inceputul tranzactionarii . Daca eu am o tranzactie care imi impune un risc de 80 de pipsi atunci eu pot sa maresc valoare volumului cu care tranzactionez la 1.2 lot si voi mentine acelasi risc . 

Riscul poate sa fie mentinut la nesfarsit odata ce un trader stie sa managerieze capitalul . Ce inseamna asta ?  Nu trebuie sa cresti procentul riscului sau sa-l scazi odata cu castigul sau cu pierderea din cont a valorii de baza . Trebuie facute paguri de la care se calculeaza alte valori . Ce inseamna asta ? 

Daca valoarea mea de baza a fost 100 000 usd si eu riscam 1% asta inseamna valoric 1000 usd per tranzactie . Impart la numarul de pipsi al tranzactiei respective si obtin volumul cu care pot sa efectuiez tranzactia . Aceasta operatiune trebuie mentinuta pana la un anumit prag care il poate face fiecare de ex la pragul de + 20% , - 20% . Ce inseamna asta ? Eu voi mentine stabil calculul de 1% = 1000 usd pana cand sau voi pierde 20% din cont sau voi castiga 20% din cont . Dupa aceea suma de la care se calculeaza valoric suma de 1% se schimba . Ex. Am ajuns de la 100 000 usd la 80 000 usd ceea ce inseamna ca eu calculez 1% risc din 80 000 si asta inseamna nu 1000 usd ca innainte dar 800 usd . Rezulta ca eu daca voi risca in piata 100 de pipsi ca sa-mi mentin distanta fata de piata eu de data asta voi intra nu cu 1 lot ca sa risc 1% dar cu 0.8 lot ca sa risc 1% . Aceeiasi logica este si daca eu am de riscat 150 pipsi si sunt la pragul valoric mai jos deci voi calcula si nu voi intra cu 0.6 lot pe tranzactie( asa cum am facut cand 1%=1000 usd ) dar cu 0.5 lot ca sa mentin riscul de 1% din capital( fiindca de data aceasta 1%=800 usd) . 

La fel se procedeaza si in cazul castigului se mentine o stabilitate odata cu cresterea capitalului riscul ramane constant de 1% per tranzactie . ex. Am ajuns la profit de 20% si acum contul meu este de 120 000 usd . Asta nu inseamna ca eu pot sa risc mai mult ca am de unde!  Eu cand calculez riscul de data aceasta eu am 1%= 1200 usd , rezulta ca la tranzactia care este la 100 pipsi de piata eu o sa intru cu un volum de 1.2 loturi in loc de 1 lot cum era la capitalul de 100 000 usd unde 1%= 1000 usd . La fel voi face si cu cea de 150 de pipsi o sa intru deja cu 0.8 lot in loc de 0.6 lot cum era la pagul inferior .  In felul asta se obtine o stabilitate a sistemului de tranzactionare si odata cu pierderea sau castigul ramane neschimbat procentul de risc . 

 

Daca eu mai folosesc si un raport de 1;2 inseamna ca deja vb de o educatie si disciplina care in scurt timp v-a arata daca sistemul meu este bun sau nu . Daca eu inteleg ca sistemul meu nu este bun il schimb fiindca nu are rost sa-l mai folosesc si gata . Siteme sunt multe dar ca sa fie testate si mai ales ca sa fie functionale inseamna ca trebuie sa le construim sansa ca sa fie - SA FIM DISCIPLINATI !

 

Dar asa ce se intampla daca eu pe o tranzactie am riscat 1% si am pierdut ,apoi pe alta 2% si am pierdut apoi ajung la - 20% din cont si ridic riscul prin volum ca sa recuperez . Atunci in loc de riscul de 1-2% cat era normal si credea un trader ca el risca controlat ricul creste enorm si daca de crede ca el il tine sub control se inseala amarnic . Matematica este simpla , calculati . 

Acelasi lucru se intampla si invers doar ca de data asta   traderul crede ca el risca din castig si capitalul este conservat si nu are riscuri , De aceeia se si recomanda ca cand se castiga castigurile sa fie retrase din cont si capitalul sa ramana cel care a fost ca traderul sa nu creada ca el poate sa riste mai mult sau ca nu risca deloc . 

 

Am vazut ca majoritatea nu intelege ceea ce spun eu cu stabilitate in risc , sper ca de data asta sa fie clar fiindca am explicat pe degete . Si mai rau este faptul ca unii din voi nici nu stiu sa calculeze riscul , de aia si am spus ca este bine sa fie postat riscul de fiecare data cu tranzactia pe forum , tocmai in ideia ca sa fie insusit si automatizat odata cu experienta , fiindca care deja il are in automatism el stie sa-l mentina fara sa i se ceara acest lucru .  In plus pentru cei mai noi o sa fie putin dificil sa calculeze atat de repede (si ar fi bine sa fie facut pe foaie cu mana de fiecare data cand se initiaza o tranzactie ) si de multe ori o sa evite multe tranzactii care dupa o sa vada ca erau neprofitabile . Odata ce un trader nu reuseste sa calculeze riscul manual si sa ia o decizie si scapa tranzactia inseamna ca era prea aproape de piata sau ca in piata o fost o volatilitate de moment si asta nu era neaparat o tranzactie din strategia sa . 

 

Succes !

Ai dreptate. Matematica asta e greu pentru unii. 

Nu stiu dupa care formule calculezi riscul...sau daca ai luat o foaie de hartie si un creion (in cazul tranzactiilor mele)...La chestia cu recuperatul ai avut dreptate, insa acest lucru nu inseamna ca sistemul meu nu poate recupera o pierdere de x %.

 

Daca am interpretat gresit unele semnale cu caracter fundamental si a rezultat -15% din cont, comform Regulamentului, inca nu sunt de aratat cu degetul ...

 

Ma supun majoritatii si ma bucur pentru orice fel de feedback, atat timp cat are caracter constructiv.

 

 

 

P.S.  Multumesc pentru indicatii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.