Sari la conținut

Zona Comuna [analize & discutii]


Criodi

Postări Recomandate

  • Moderators

Evolutia contului in timp real

Pagina speciala vamist dedicata contului (cele mai importante detalii) http://forum.vamist....tii_vamist.html
Pagina myfxbook (toate detaliile)http://www.myfxbook..../vamist_capital
 

Topic de prezentare si regulament intern

 

http://forum.vamist.ro/topic/3940-topic-de-prezentare-si-regulament-intern/

 

Trading Floor

 

Aceasta intreaga categorie 'trading floor' din care face parte si acest topic numit Zona Comuna reprezinta zona speciala la care au access numai traderii membri in fond si conectati la contul myfxbook. Este zona in care toti comunicam si impartim analize si idei. 

 

Acest topic numit Zona Comuna este locul in care puteti sta la discutii cu ceilalti membrii in fond si puteti impartasii idei si analize la comun. Va puteti insa deschide fiecare propriile topice in aceasta categorie daca doriti sa va prezentati analizele in mod separat.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Geniala ideea, Criodi! Eu ma gandeam candva cum ar fi sa tranzactionam la comun dintr-un apartament sau ceva similar insa ideea ta e si mai buna fiindca putem face asta de la distanta, ceea ce e un ATU - evident.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Criodi

am deschis contul la Alpari UK, 100k, de maine dimineata incep tranzactiile. Astept instructiuni cu privire la myfx.

Propunerea mea este ca totusi drawdownul sa fie de 30%, ca sa avem spatiu de manevra

post-6531-0-87257500-1368977074_thumb.png

Editat de Criodi
scos formatare excesiva
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doua comentarii.

 

Cine verifica ca nici o pozitie nu are un risc mai mare de 2%? Se poate face automat la myfxbook?

 

Si tot in legatura, mi se pare o idee proasta de a limita riscul. De exemplu eu pe real am riscat 100% pe EUR/CHF, si am avut drawdown de 70% la un moment dat, dar mai mult decat a meritat, pt ca analiza a fost corecta si peg-ul a tinut.

 

Si sunt cunoscute hedge-fund-uri celebre care au mers all in pe o idee - Paulson cu fondul lui de aur de ex, si care au avut si drawdown de 40% din cauza asta. Sau London Whale-ul. SI multe altele.

 

Treaba cu 2% mi se pare o chestie luata din cartile de retail. Nu zic ca nu isi are meritul ei, mai ales pt incepatori, dar a se vedea ce spuneam mai sus. Un hedge fund real nu prea are o astfel de regula, atata vreme cat respecta ideile din prospect unde e descrisa in mare strategia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

@gigi da, se poate vedea in myfxbook cat au riscat per trade - edit: "mai bine zis se poate vedea cati loti au pus pe trade. De acolo deducem noi cam care-i riscul. Cifrele pot fi acesate automat." Evident, nu ii putem impiedica automat sa puna tranzactiile, dar putem sa ii aratam cu degetul dupa. Sunt de acord cu treaba ca riscul de 2% e aiurea, dar nu vreau sa fie incurajat riscul luat aiurea in dorinta de a produce nush cate sute de procente pe luna. Cine are experienta si stie ce face poate sa riste oricat, dar as vrea sa evitam incepatori care risca in mod constant 5-6% pe 20 de pips si se lauda ca au scos 200% saptamana asta.

 

@johnbull, misto, am sa te contactez.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@gigi

intr-adevar, nimeni nu poate verifica daca pariezi mai mult de 2%/pozitie, asa ca drawdownul ar ramane un reper mai valid. Cred in acelasi timp ca trebuie impuse limitari stricte si de bun simt pana la urma, ma refer la drawd. de 30%. Fara limitarile astea, totul se transforma intr-un concurs de cine face mai mult si mai repede indiferent de riscuri. Si nu cred ca asta era ideea. Eu lucrez cu clienti si am aceeasi intelegere cu ei: 30% drawdown. Crede-ma ca deja pe la 10-15% suna telefoanele! De -70%...ce sa mai vb? Desigur, pana la urma comunitatea va decide,insa trebuie reguli stricte, altfel se ajunge la haos si la derapaje gen Jerome Kerviel care cu stirea sefilor (desi ei nu recunosc), a trecut peste orice limita, a pariat enorm si a pierdut 5 md. (recomand cartea ``Angrenajul``).

Bafta tie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Putem sa facem un fel de ierarhie in interiorul fondului. Gen traderii care au ceva mai experienta, ori pe forum ori in fond, stabilesc mai exact cine risca prea mult si ce masuri trebuiesc luate. Ceva gen senior traders, regular traders etc. Nu vreau sa fie o chestie care sa o controlez eu de capul meu. E important sa fie cat mai multa lume implicata. Ce vreau eu sa vad e consistenta. Daca ne apucam sa ne intrecem in jjjdemii  de procente n-am rezolvat nimic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un expert sau un indicator care sa nu ne permita sa luam tranzactii mai mari de 1% sau alt procent stabilit de noi dinainte ar fi posibil? Ori sa stabilim levier-ul incat sa nu fie posibil sa se faca overtrade?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce-ar fi daca am avea ca singur indicator drawdown-ul? am depasit 30%=out! cateodata ai nevoie de un pariu mai mare de 1, poate 2% si sa nu ne apucam sa eliminam sau sa restrictionam pt ca cineva risca mai mult de 1%. Eu, personal nu risc sub nicci o forma mai mult de 1, hai 2% cu totul exceptional, dar trebuie sa recunoatem ca exista si traderi mai agresivi. asa ca eu zic ca risc max 2% sau doar drawdown 30% ar fi o solutie usor de urmarit si de eliminat gamblerii sau pe cei care o iau la vale.

Acu, sa mai vedem pareri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

S-ar parea ca sunt niste probleme cu conectarea la myfxbook. Nu mai am timp in seara asta sa studiez problema. Ori nu ne lasa myfxbook-ul sa ne contectam toti in acelasi timp ori.. nu stiu. Daca nu merge ftp-ul avem optiunea de a folosi un expert myfxbook care dupa spusele lor cica ar fi mai eficient decat ftp-ul. Revin maine cu clarificari. Voi apucati-va de tranzactionat intre timp si postati-va analizele.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.