Sari la conținut

Topic de prezentare si regulament intern


Postări Recomandate

Salut,

Tin minte ca mai demult s-a scris pe undeva prin regulament ca la tranzactiile fara SL se va calcula riscul la 100 de pipsi (adica sa nu risti mai mult de 2% pe 100 pipsi). Nu stiu daca mai e valabil sau nu si nici nu mai gasesc postarea. Oricum, nu sunt singurul care nu are SL.

 

Daca am calculat corect, Chris a fost ieri short 86 loturi pe EUR/USD. La un cont de $200K.

 

Asta inseamna leverage efectiv 1:430

 

As vrea sa fac si o corectie:

La un cont de $200K cu 86 de loturi short pe EUR/USD, leverage este cam de 1:57 daca EUR/USD era pe la 1.34.

Eu stau fara SL pentru ca am levier mult mai mic.
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate, am gresit calculul leverage-lui. Am uitat un zero la impartire si nu am mai convertit loturile din EUR in USD.

 

Respect si pt strategia ta, intradevar, nu ai nici o zi in care sa fi pierdut mai mult de 2% pana acum.

 

Totusi am o intrebare. Daca nu ai SL, nu risti pierderi mult mai mari de 100 pips in cazul unei miscari bruste, cum a fost cea de 500 pips pe EUR/USD din 10 iulie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...
  • Moderators

BALANCE 19.05 -> 27.10

 

post-3657-0-02155700-1382873470_thumb.png

 

N-am cod si pentru equity deci nu stiu cum arata graficul ala, insa probabil ca e mult mai grav acolo. Pe equity probabil ca inca suntem undeva la -2% ori mai jos. Cresterea de pe balance se datoreaza in mare parte lui JohnBull. Problema e ca tot JohnBull nu e decat pe la 13% pe equity (fata de vreo 80% pe balance).

 

Suntem deci pe plus, dar e mai mult datorita unui accounting trick decat altceva (retineti ca balanta e un numar fictiv. equity spune cati bani avem defapt). A fost cam aiurea de la bun inceput sa fac graficul pe balance, dar myfxbook nu ofera o functie pe equity cum ofera pe balance. 

 

Oricum, admirabil efortul celor ramasi. Mai sunt vreo 6 traderi activi din 16. Unii si-au distrus conturile, altii au abandonat cauza. Vreo 6 inca se lupta. Sunt curios daca prindem 2014.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

RAPORT SEMESTRIAL. BALANCE DUPA 6 LUNI 19.05 -> 25.11

 

post-3657-0-36435600-1385382356_thumb.png

 

Cam asa arata situatia dupa 6 luni. Multi au intrat in joc, putini au mai ramas, dar cumva fondul inca mai exista si culmea e chiar pe plus. Marginal, dar destul de bine pentru o astfel de initiativa.

 

Nu sunt schimbari in structura fondului de la ultimul chart. Johnbull a unit balance-ul cu equity-ul si a suferit un drawdown destul de mare dar sub limita aia de 35% care am folosit-o pentru ceilalti. Performanta lui este deci luata in calcul si va fi luata in calcul atat timp cat sta peste 35% drawdown.

 

Gabriel a suferit si el un drawdown destul de mare, dar este inca luat in calcul caci a ramas peste -35% drawdown relativ. Atentie totusi la equity. Acolo am vazut si un -45% sau ceva de genul.

 

A se retine deci ca graficul de mai sus reprezinta balance-ul si nu equity-ul. Nu am niciun API call evident pentru equity ca as fi facut grafic pentru equity. Pe balance situatia sta probabil mult mai roz ca pe equity - si equity-ul este cel care conteaza in lumea reala.

 

Chiar si asa, e admirabil efortul celor ramasi in jos. Oare om mai fi aici peste inca 6 luni? Multa bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Fond

contul meu a iesit din joc la inceputul acestei luni cand am dat jos windows-ul, iar cand l-am reinstalat am vrut sa repornesc platforma Alpari si nu pornea. Le-am scris si mi-au raspuns ca contul meu a expirat, desi au trecut doar 24 ore intre momentul cand am formatat hardul si momentul cand am reinstalat MT4 de la Alpari. De asemenea, pe contul respectiv, toate pozitiile erau deschise si nici una nu era mai veche de o luna! Probabil ca daca il aveam in ``D``, nu se intampla asa, pentru ca acolo am conturile reale de la Admiral si alea au ramas intacte.

asa ca Johnbull nu mai e in joc, desi mi-a placut si l-am si luat in serios.Chiar am vrut sa postez atunci imediat, dar am uitat, insa profit acum de posibilitatea de a explica situatia.

Spor la pipsi celor ramasi!

Editat de johnbull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

RAPORT BALANCE DUPA 7 LUNI: 19.05.2013 -> 21.12.2013

 

post-3657-0-22840800-1387639924_thumb.png

 

Acel al treilea spike down este dat de iesirea din joc a lui Emilo. Ca si in celelalte cazuri performanta lui a fost limitata la -35% drawdown in calculele graficului. Cresterea de dupa spike este data in principal de revenirea lui johnbull cu al doilea cont in fond (a se retine insa din nou ca performanta in grafic este calculata pe balance si nu pe equity).

 

Multi au fost putini au ramas, dar noi marsaluim in continuare. Fie ca 2014 sa fi un an mai bun, sa avem mai multa minte, sanatate, si, de ce nu, pipsi. Sarbatori fericite va urez!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Cu micro-cont real de 100Euro mt4 la GKFX pot sa ma inscriu in Fond-ul dvs ? Astept raspuns. Multumesc.

 

Da, nu vad de ce nu. Iti voi trimite pe privat mai multe detalii legate de conectare.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.