Sari la conținut
  • 0

Ce inseamna "outcries", "trading pits" si cum folosesc forumul Vamist?


Stefan

Întrebare

  • Management

Pentru ca s-au facut ceva modificari legate de modul de functionare al forumului, cred ca este nevoie sa explic aici cum functioneaza totul. In plus, o sa explic tot aici si ce inseamna acei termeni aparant ciudati pe care ii vedeti in meniul principal. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

7 răspunsuri la această întrebare

Postări Recomandate

  • 0
  • Management

In vremuri nu chiar de mult apuse, cand calculatoarele si iPhoanele nu erau la putere, iar tradingul era mai zgomotos, traderul avea nevoie de o metoda de a transmite mesaje intr-o incapere aglomerata. Si cum porumbeii calatori nu calatoresc in spatii inchise, traderul s-a gandit sa foloseasca semnale sonore (cunoscute si sub numele de tipete) si vizuale (folosindu-si ce avea la indemana... mai exact, propria mana). Asa s-a nascut limbajul "open outcry" prin care traderii comunicau colegilor ordinele de vanzare si de cumparare pentru executie. Mai exact, traderii foloseau un set predefinit de gesturi facute cu propria mana (nu, cele pe care le vedeti in trafic nu se incadreza in aceasta categorie), sustinute de tipete repetate si bine articulate. Toate intr-o incapere numita "trading pit". Cam de aici se trag termenii pe care ii vedeti in meniul forumului. Daca stiti engleza si vreti sa citit mai multe, accesati http://www.investopedia.com/terms/p/pit.asp si http://www.investopedia.com/terms/o/openoutcry.asp . In lumea noastra, a forumistilor de pe Vamist, in sectiunea "Outcries" o sa gasiti ultimele mesaje postate, iar in sectiunea "Trading pits" o sa gasiti grupurile de trading pornite de colegii forumisti (orice membru de pe Vamist isi poate face un grup de trading).

 

Acestra fiind spuse, modul de functionare al forumului nostru este acum mai simplu de explicat:

 

1. Singura sectiune normala este Intrebari si raspunsuri. Aici puteti posta (evident) intrebari pentru a primi (la fel de evident) raspunsuri. Partea "dificila" este ca trebuie mai intai sa folositi functia de cautare pentru a vedea daca raspunsul la intrebarea/problema voastra nu a fost deja postat in trecut (zic dificil pentru ca multi se pare ca nu inteleg ca trebuie mai intai sa caute... si e dificil pentru noi, cei vechi, sa-i convingem pe cei noi ca nu e frumos sa intrebi fara sa cauti);

 

2. Sectiunea Anunturi administrative este locul in care dictatorul de mine (cunoscut si ca administrator al acestui forum) posteaza... ati ghicit... anunturi administrative. Acolo nu puteti porni subiecte noi, dar puteti comenta in subiectele deschise de mine (e o dictatura putin mai permisiva);

 

3. In Arhiva gasiti postari mai vechi, facute inainte ca eu, dictatorul, sa ma supar din cauza unor forumisti care isi dadeau coturi ca la gradinita si pentru care nu mai aveam chef sa fac pe politistul. Sunt mutate acolo pentru a fi in continuare accesibile pentru voi, direct, prin motorul intern de cautare al forumului sau prin Google (daca stiti sa folositi parametrii avansati de cautare, puteti sa dati :site forum.vamist.ro in Google si sa cautati numai in postarile de pe forum). Si lasand la o parte spiritul putin glumet al acestui post, in acel loc o sa gasiti postari foarte importante si interesante, facute de oameni cu experienta. Nu exagerez cand spun ca unele postari de acolo sunt aur curat pentru orice trader;

 

4. Toate celelalte forumuri pe care le vedeti sunt grupuri de trading ce apartin altor forumisti de pe Vamist. Diferenta este ca acele forumuri sunt administrate si gestionate de alti useri si nu de mine sau de moderatorii Vamist. Ei (administratorii de grupuri) pot decide daca grupul si forumurile din grupul lor sunt publice, private sau o combinatie de forumuri publice si private. De asemenea, ei pot decide cine poate sa citeasca ce se scrie pe forumurile din grupurile lor, cine poate sa posteze, etc. Rolul meu si al moderatorilor este acela de a ne asigura ca in cadrul grupului este respectat regulamentul general al Vamist-ului. In afara de asta, fiecare administrator de grup isi poate crea propriul regulament si fiecare forumist care vrea sa se alature unui grup trebuie sa respecte atat regulamentul intern al grupului cat si regulamntul general al Vamist-ului. Vestea buna este ca oricine isi poate deschide propriul grup de trading daca nu este multumit de cele existente. Pentru a posta intr-un grup de trading existent, trebuie sa deveniti mai intai membru al grupului respectiv, apasand butonul "join group" de pe pagina grupului.

 

Cam asta ar fi. S-a ajuns la aceasta formula administrativa pentru ca lumea pe aici se incingea cam des la discutii neproductive, iar calitatea continutului postat scadea. Erau mai preocupati sa-si dea in cap unul altuia in loc sa se ajute. Iar eu, impreuna cu moderatorii, trebuia sa facem pe politistii si sa-i punem la colt (tot ca la gradinita, ca deh... e greu cu maturitatea asta). Asa ca am decis ca fiecare sa-si administreze bucatica lui de forum si sa poarte conversatii numai cu cei cu care doreste.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Observatie/sugestie : Termenii "Outcries" si "Trading pits", care apar in meniul forumului, au corespondent academic - consacrat in limba romana : "La strigare", respectiv "Ringurile de trading(tranzactionare pe piata)".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0
  • Management

Va reamintesc ca subiectele din arhiva pot fi mutatate (si implicit redeschise pentru postare), la cerere, in grupurile de trading ale celor care au deschis subiectele respective. Daca un subiect a fost deschis de userul X, acesta poate fi mutat numai in grupul de trading al userului X.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Reversul medaliei organizarii forumului in jurul "grupurilor de trading" este ilustrat de zicala "copilul cu multe moase ramane cu buricul netaiat ". Cineva are o intrebare de pus... Ce face, se inscrie in toate grupurile de trading si multiplica intrebarea in fiecare grup ? Apoi urmareste in paralel n-spe grupuri pentru raspunsurile la o aceasi intrebare ? 'Grupurile de trading' isi au rostul lor, dar NU in detrimentul existentei unui spatiu public/comun tuturor 'grupurilor de trading'.

 

Morala : "arhivele securitatii " sa fie din nou publice ("redeschise pentru postare") intr-un spatiu public/comun tuturor 'grupurilor de trading', iar 'grupurile de trading' sa-si implineasca pe mai departe rostul lor prin CALITATEA discutiilor care s-a dorit a fi promovata prin ele si atunci negresit ele vor fi urmate drept exemplu si in spatiul public/comun tuturor 'grupurilor de trading'.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0
  • Management

Cine are o intrebare de pus cauta raspunsul folosind functia de cautare si daca nu gaseste raspunsul posteaza in sectiunea de intrebari si raspunsuri (care ulterior poate ca va fi organizata in subsectiuni, in functie de necesitati). Alternativ (si ideal) isi alege un grup/o comunitate care ii place si pune intrebarile acolo. Ideea e ca totul sa fie centralizat in jurul oamenilor care formeaza micro-comunitiatile/grupurile de trading si nu in jurul unor sectiuni/categorii fixe. In plus, pana la proba contrarie, cred ca descentralizarea puterii de administrare este o solutie mai buna decat cea de inainte. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Da, intentiile sunt de toata lauda. Si ca un prim beneficiu practic al noii structuri a forumului : atentia distributiva a membrilor forumului va fi pusa la grea incercare/truda. Femeile o au nativa, insa barbatii (care sunt si majoritari printre membrii forumului) trebuie sa si-o educe. Si un trader fara atentie distributiva e ca teoria fara practica.

 

PS. DA, organizarea in subsectiuni a sectiunii de intrebari si raspunsuri poate fi facuta inca de pe acum (dupa fostul model din arhiva), lucru util si necesar.

Editat de theSeer
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0
  • Management

Cei care preferau vechea structura de forum se pot inscrie acum in grupul http://forum.vamist.ro/groups/54-forex-piata-valutara-internationala/ care a fost deschis si este administrat de colegul vostru forumist, Apollo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la întrebare...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.