Sari la conținut

Un demers laudabil


Stefan

Postări Recomandate

  • Management

Colegul Traian Stan (multi dintre voi sunt sigur ca-l cunosc) a pornit un laudabil demers pentru (1) scaderea valorii nominale a titlurilor de stat oferite populatiei, precum si (2) tranzactionarea aceastora prin intermediul BVB. O valoare nominala mai mica inseamna ca mai multi oameni pot avea acces la aceste titluri, deci poate creste numarul de investitori locali. Tranzactionarea acestora prin intermediul BVB inseamna un plus de lichiditate pentru bursa de la noi.

 

Cei care doresc sa sustina acest demers pot ajuta prin trimiterea unei petitii la Ministerul de Finante. Traian a publicat pe blogul sau chiar si un model ce poate fi folosit ca punct de plecare: http://bursier.ro/traian/2014/01/31/model-petitie-ministerul-finantelor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna tuturor din nou dupa o absenta obiectiva legata de starea mea de sanatate de cca. 4 ani de zile.

 

Voi trece direct la subiect extragand din motive de timp redus acut la dispozitie cateva reflectii legate de demersurile pe care le facem noi comunitatea de investitori de retail ce activam mai mult pe piata autohtona in contextul in care aceasta trebuie sa contina, sa ofere oportunitati de plasament de capital pentru toate buzunarele si mai ales pregatirile investitorilor potentiali si activi la BVB stiind bine ca a fi investitor este o MESERIE si ea se invata direct, practic pornind de la un novice si mergand pana la a fi trader profesionist cu portofoliu diversificat si riscuri mai mari.

 

Pentru cei care sunt la inceputuri, eu cel putin dar si altii, mi-am dedicat ultimii 8 ani din pasiunea fata de bursa pentru a-i ajuta sa nu treaca prin ce am trecut eu la inceputuri, concret toata experienta mea, studiile, analizele sunt pe blog si mai ales intr-un Gid bursier (www.ghid.agf.ro) ce strabate experienta practica din ultimii ani si nu numai.

 

Avand in vedere aceste elemente si mai ales conjunctura actuala cu gasirea de posibilitati/alternative fezabile pentru o eficienta financiara mai buna decat cea oferita acum de depozitele bancare, multe real negative, am considerat ca pe baza unei PETITII fiecare poate sa solcite in scris idividual sau prin AIPC Ministerul Fnantelor sa puna la dispozitia BVB listarea unor titluri de stat cu valori nominale de 2000 lei, mult mai mici decat ultimile admise de 5000 lei in oct. 2013, dar care se tranz prin licitatie bancara si a fondurilor de investitii mutuale, cele 28 de la AAF.

 

IATA MODELUL PETITIEI prezentat la linkul .....

 

http://bursier.ro/traian/2014/01/31/model-petitie-ministerul-finantelor/

 

Nu vreau sa para ca va fortez mana sa completati acest model si sa-l trimiteti fara antet AIPC (este valabil doar pentru membrii sai) sa-l semanti (scanat eventual) sau trimis pe nr. de fax din model si totul va ia maxim 5-10 minute . Ati face un act de onestitate al pietei de capital pentru care s-o facem sa fie accesibila, mai lichida sis mai atractiva si pentru noi ....

 

MULTUMESC pentru bunatatea voastra sufleteasca si ca veti intelege ca numai asa putem sa-i determinam pe cei responsabili sa sprijine dezvoltarea pietei noastre de capital ...

 

Veti gasi si in presa despre aceasta petitie .. in ZF la linkul .....

 

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/investitorii-cer-finantelor-reducerea-la-2-000-de-lei-a-valorii-titlurilor-de-stat-12009512

 

 

ASTEPT REACTIILE VOASTRE  SI MULTUMESC pentru timpul acordat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa fii investitor la bursa este o mare pierdere de timp si de vreme. procentul celor care castiga pe termen lung este infim.intradevar sunt mai multe sanse ca la loto dar din pacate doar atat. singura optiune valabila ar fi sa ii lasi pe cei care se pricep sa isi faca fond . un fond care sa nu iti spuna cum sa investesti si in ce  si care sa aiba ca singur obiectiv profitul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ Apollo

 

Ti-am dat raspunsul la comentarii pe blogul meu. Nu stiu, sa inteleg ca natang este un compliment, care mi se adreseaza prin amabilitatea ta deosebita ... (:

Sa inteleg ca a posta pe acest forum ai parte de asemenea adjective .... ?

 

Te rog sa-mi explici ca sa stiu unde ma pot pozitiona .. pe viitor ...

 

Nu tin neaparat sa redevin forumist vamist. De fapt am facut numai un apel la un ajutor pe care il consider de bun simt pentru piata chiar daca pare imposibil unora .... si de aceea nu accept remarca ta .... "glumeata" ..

Editat de Traian_S
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Apollo, care este utilitatea postarii unui zambaret fara niciun alt text? 

 

Traian, acea fraza nu iti este adresata, este un citat si face parte din semnatura lui Apollo pe acest forum (apare automat in toate postarile lui, asa cum apar la mine linkurile de Facebook si Twitter). Dar cum semnatura e mai mare decat postarea, inteleg de ce s-a creat confuzia. 

 

Deltatrade, cine ar mai administra acele fonduri daca toti ar gandi ca tine?

 

Revenind la subiect, am trimis si eu petitia pe mail. Daca mai sunt oameni care au facut-o ii rog sa scrie aici. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Radeam de faptul ca deltatrade e unul din cei care se gasesc sa taie craca pe care tocmai se aseaza cineva.

 

@Traian, Lumea este asa cum este, condusa de instincte si multa, multa inconstienta. In viitorul foarte apropiat daca vom mai avea tangente iti voi expune motivele conform carora nu este necesar sa intervii peste vietile altora. Spuneai ca ai avut o experienta. Ce iti da dreptul sa te bagi peste vietile oamenilor ? Sa le strici destinul, karma ? Ei au ales sa fie unde sunt azi, fie ca au fost sau nu constienti alegerea ramane facuta. De ce i-ai spune lui deltatrade de exemplu, de ce l-ai ajuta ? El a ales  calea imposibilului, a ales sa creada ca nu poti reusi in acest domeniu, de ce te bagi peste liberul sau arbitru ? De ce nu-ti vezi de viata ta ? Cand va trebui sa ajuti pe cineva fii sigur ca o sa-ti apara in cale oamenii potriviti.  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Servus tuturor,

 

Imi cer scuze de confuzie si-l rog pe Apollo sa ma scuze si el, dar sunt asa de tensionat mai mult de tratamentul medicamentos care-l iau (un cortizon strong cu doza mare pentru boala HORTON sub observatie) si imi este greu sa ma controlez la emotii.
 
Multumesc frumos Stefan, ai ramas prietenul cel bun din umbra, M-am mai calmat la vorbele tale. VREAU sa reusim impreuna sa unim aceasta comunitate bursiera a celor de retail fiindca dupa opinia mea numai asa vor tine cont de noi.
 
Stiu ca vor dori sa ne dezbine si sa zadarniceasca aceste nazuinte fiindca le zadarnicesc lor strategiile de a atrage clienti numai catre ei - marefer la fondurile mutuale de investitii de portofolii. Opinia mea este ca investitorul singur stie cum este mai bine pentru el. Important sa aiba instrumente diversificate adecvate acestei categorii, iar tutlurile de stat - bonurile de tezaur sunt asa ceva cu RISC minim si iti ofera o incredee mai mare.
 
BNR si-a marit rezervele, datoria externa este de 90 mld. euro in limitele impuse de normele europene - 60% din PIB, asa ca un pericol ca in Grecia care a avut 130% din PIB datoria externa in urma cu 2 ani si care a scazut foarte putin nu se compara cu ceea ce un neavizat in materie tot facea referire pe alt forum bursier la asa ceva.
 
Din pacate BNR tine cu bancile, M Finante la fel, iar noi astia mici ramanem doar cu noi singuri, cu instrumente cu risc mai mare unde jocurile sunt facute de cei mari pe o lichiditate ce le permite asa ceva si pe care o intretin de ani de zile.
 
Culmea este ca dezbinarea comunitatii de retail mic nu vine din afara, ci tot din interior (oameni care nu stapanesc bine fenomenul, se iau dupa zvonuri dupa ce soun altii i a caror temperament - capabilitati difera) si aceasta te MACINA marunt ca pe mine care vreau sa-i ajut pe cei care acum invata ce este o piata de capital.
 
Nu toti inteleg, nu toti vor sa priceapa si culmea este ca sunt destui care iti arunca un val pe fata sa te deruteze, sa te faca sa renunti crezand ca si tu ai dubiile lor, indoielile, temerile, lipsa lor de pregatire.
 
Ce uita acestea ca INVESTITIA nu este o gaselinita prinsa din zobor sau din floare in floare ci o MESERIE (totul ci litere mari fiindca este ceva serios). 
 
Am destula experienta in domeniu pornind de la ASF la ultimul investitor  fiindca m-am lovit de ei vrand nevrand .. Am scris in presa de specialitate 3 ani parte time si mi-a placut sa iau interviuri cat maki diverse la jucatorii din piata asa ca stiu cum gandesc, cum actioneaza, ce-i determina sa ia anumite decizii. 
 
Totusi pe frumul acesta pe care am apucat si-l voi duce oana la capat de progarme, initiative spuse pe blog si repetate in fata CEO-ului BVB am nevoie de ajutor mai mult ca oricand pentru a reusi impreuna.
 
Deci
aAm multe proiecte, am oameni devotati care gandesc ca mine si s-au oferit sa ma ajute neconditionat ... NU POT, NU VREAU sa-i dezamagesc ... ei ma mentin si ma intaresc, asa ca drumul nostru este clar INAINTE ..... oricat de greu este. Nu ma tem de greutati sau piedici fiidca stiu sistemul cum se invarte ... si pot anticipa unele reactii din partea celor ostili si slava domnului ca nu sunt multe. 
 
 
Cu drag, 
Editat de Traian_S
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re ....

 

Am stat de vorba cu cativa manageri de Fonduri mari de investitii din Romania si am constatat ca in anul 2013 media randamentului brut obtinut de acestea este de 12% pornind de la 4% si mergand la 32%, in special in fonduri straine din Europa (Franta, Italia etc.) 

 

Ceea ce este surprinzator este ca aceste fonduri supecializate, cum spune Apolo si care fac profituri au si  cele mai mari pierderi, cum a fost in anul 2008 cand au avut - 32% sau cum a fost fondul american PIMCO, cel mai mare, care a pierdud sute de mld dolari din cele peste 1200 mld. dolari active ....

 

Si atunci un investitor simplu, mult mai flexibil decat un astfel de fond ce ar putea tranzationa in timp dupa un portofoliu similar poate avea un randament mult mai mare .... este la libera lui alegere, mai ales ca retragerea din fond dupa lege se face in 10 zile. Pai in 10 zile scade bursa si cu 20% cum a scazut S&P 500 si cu 2,2% in unele zile ca acum sau DOW intr-o singura zi cu 1000 de pct ....acum cativa ani. Asadar

 STAPANUL propriilor bani esti tu fiind cel mai interesat. 

 

Vor fi multi care vor spune ... pune banii la un fond si stai linistit ca ai profit. Vreau sa spun ca nici un FOND din lume de investitii nu garanteaza un castig. Si el are o politica de riscuri pe care trebuie s-o respecte, dar cel mai bun exemplu este cel al lui JP Morgan recent care si-a depasit politica de riscuri si a cauzat o dezechilibrare a piete de derivate din SUA sanctioinata imediat de SEC cu amenda usturatoare de cateva zeci de mld dolari.

 

Institutiile care supravegheaza si reglementeaza toate in domeniul lor pietele financiare - cam 5 (actiuni, bancare, obligatiuni, asigurari) urmaresc si raporteaza la un for autoritar SUPREM subordonat nu Parlamentului IMPASIBIL ca la noi ci Guvernului care are o politica ferma si uitara. La noi ca la nimeni, nimeni nu supravegheza asupra ASF care este autoritate suprema ce sta linistita pe un purcoi de bani si nu le pasa. De aceea sunt manipulari masive ca le fac oamenii din partid sau cei care ii sustin, sunt abuzuri, conflicte de interese etc.  

 

Avantajele pentru cel care isi gestioneaza SINGURI banii sunt mult mai mari decat la fonduri ... totul este s-o faci ca pe o meserie.

Editat de Traian_S
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.