Postarea lui gigi de mai sus, nu o mai citez ca ocupa mult, imi aduce aminte de o
postare mai veche a lui tradelover. El se referea la cei care vand semnale magice in schimbul a cativa parai, dar cred se aplica foarte bine ce spune el acolo celor care vor bani in administrare fara sa fi facut ei bani vreodata.
......
Bravo Criodi se vede ca esti un trader priceput cu multa experienta si mai ales modestie, pot sa te intreb cati ani de experienta ai in lumea financiara?
Asta fiind spus, vreau sa adaug si eu cateva idei la acest thread.
Chestia cu traderii care au venit aici acum 5 ani si au disparut de atunci, poate fi din 2 motive, ori au intrat in lumea forex, au urmat calea obisnuita,
- CALEA NR 1: au deschis un cont demo, blabla stochastic + rsi , blablabla 10% gain in 2 zile, euforie, apoi au deschis un cont real in care au bagat 2 salarii de marime romaneasca, si leau pierdut.Apoi vine povara psihologica, depresie, pana cand nu isi dau seama ca RSI-ul ar fi trebuit setat la period 20 nu period 15
, mama ce greseala imensa, si cu o atitudine si forta reinnoita incearca din nou, desigur incercarea nr 2 va avea aceeasi rezultat, ESEC TOTAL
...iar acest ciclu demonic va continua pana cand ori isi pierd mintile ori banii ori speranta pentru ultima data, atunci vor renunta la FOREX, sunt sigur ca multi dintre incepatori vor urma aceasta cale, e foarte trist dar asta e, eu prefer calea nr 2.
ori dupa ce vede ca colegii lui urmand calea 1, nu pot realiza profituri durabile pe termen lung, incearca o alta cale:
- CALEA NR 2: traderul incepator (dupa cateva luni de esecuri, cel putin asa e in cazul meu) isi da seama ca:
- seminarele si lecturile de pe net, fie cele gratuite fie cele care costa bani
- +sistemele de tip GET-RICH-QUICK
- +sistemele de tip RSI+ STOCHASTIC + MACD+ ATR
- +toate "sistemele" in general + analiza tehnica
- +alte metode de tip profetie precum : eliott wave, etc sunt egale cu / la fel de reusite sau profitabile ca aceasta imagine :
http://vector.me/fil...rd_clip_art.jpg
Traderul adevarat, trebuie sa realizeze ca tradingul nu e o meserie ci o arta, trebuie sa ai talent la trading nu e ceva ce poti invata in 2 saptamani intrun curs tampit.Trebuie sa ai experienta in piata, experienta si cunustiinte in economie si in finante, si mai ales o sursa de informatie destul de buna, si aici nu ma refer la tradingul rapid a stirilor NONFARM PAYROLL cu un pending order peste si sub pret, ci la daytrading, position trading, month-trading, etc dupa sentiment 
Succesul poate fi obtinut numai cu tradeuri de durata lunga, intraday scalping sau scalping pe M5 e gambling.Sentimentul pietei se vede numai de TF-uri de D1 sau mai mari.
Daca ai un ziar online decent : bloomberg, reuters, yahoo finance, marog ceva de baza, nu conteaza, dar trebuie sa le citesti si sa stii sa tii pasul cu evenimentele financiare, trebuie sa fii actualizat si sa stii mereu ce piete sunt afectate de diverse stiri si evenimente ...
Nu intotdeauna FOREXUL e cel mai bun grup instrumente, dar in majoritatea cazurilor este.E lichida, are volatilitate si e relativ usor de tranzactionat daca stim cum trebuie.
Si inca un lucru, nu-i necesar sa stim sa prezicem pretul inainte sa deplasam ordinul, doar nu suntem niste vrajitori sau profeti sa ne uitam in sfera noastra magica si sa vedem pretul din viitor acolo, e nevoie doar de o intelegere profunda a stirilor si a evenimentelor importante, ca un trend poate tine saptamani intregi, deci cu cat mai repede descifram secretul evenimentelor cu atat mai multi bani putem obtine, atat, asta e Holy Grailul = intelegerea profunda si corecta a evenimentelor care au efect pe piete 
Bafta la trading 
Edited by Proximus, 19 February 2014 - 07:22 PM.