Sari la conținut

Experiment - de la 10k la 1 milion


Postări Recomandate

Nu blamez dle contul demo, e la fel de bun ca cel real. Da' sa-mi spui si mie ce dealer auto, ce site de travel sau ce agentie imobiliara accepta plata in dolari/euro demo. :>

 

Si daca crezi ca pe live e mai usor sa faci profit decat pe demo, arata-mi  comunicatele de presa ale brokerilor seriosi gen interactive, oanda, fxcm, saxobank unde conturile reale ale traderilor au randamente de mii de procente anual...ca de asemenea randamente pe demo da pe din afara myfxbook-ul. ;;)

Nu am pus stoploss, aveam pozitii prea mari in timpul stirilor, si eram indisciplinat , am vazut ca dolarul urca fata de yen, si am bagat 0.03 loti apoi inca 0.03 loti, si inca pana cand aveam 0.20 loti pe buy si fara acoperire pe sell , si mai presus de asta deja aveam 2 tradeuri de 0.1 loti in drawdown, dar aceastea ar fi fost castigatoare.

 

Problema a fost ca fiindca avusem prea multe ordine cu un leverage de 1:100 si cu o balanta de 300€. Margin levelul era pe nivele periculoase mai mic de 120%.Iar cand am luat teapa la Philadelphia sentiment de la ora 5, am scazut la 80% -> margin call :|

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana nu-ti setezi o limita clara de stoploss pe tranzactie si pe zi (si care sa nu aiba 2 cifre) chestia asta se va tot repeta, oricat ai optimzia strategia. E aritmetica simpla care nu poate fi ocolita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana nu-ti setezi o limita clara de stoploss pe tranzactie si pe zi (si care sa nu aiba 2 cifre) chestia asta se va tot repeta, oricat ai optimzia strategia. E aritmetica simpla care nu poate fi ocolita.

Am avut stoploss mental, dar fiindca eram indisciplinat, nu lam folosit .Si daca as fi riscat 3%/ trade cu un total de 10% diversificate pe diverse perechi, nici nu as fi pierdut un ban.Dar eram prost si am pus 0.20 loti pe o parte, si 0 in hedge sa-l acopere.Si iata 3 saptamani de munca grea de trading daramat in 3 ore de indisciplina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok incercam din nou, nu ne dam batuti :)

 

Am regandit strategia, si de acum incolo voi pune accent pe risk management si diversificarea portfoliului.

 

Modificarile sunt:

 

  • -Risk management, care includ: folosirea stopului, stiu ca in trecut am avut probleme cu pozitionarea ei fiindca am fost mereu "vanat", dar de acum incolo am gasit un nou criteriu dupa care pun stopul, fiindca nepunerea ei nu e o solutie, emotiile ne vor induce in erori ca in mijlocul tradingului nu avem o minte clara.

Apoi ma voi incadra in intervalul de risc de la 2% la 4%, rareori 6% dar numai cand este in hedge pozitia.

  • Disciplina: nu voi deschide 4-5 tradeuri una dupa alta, asa la misto fara analiza profunda
  • RR-ul va ramane aceeasi 1 reward la 2 risk, insa winrateul il voi incerca sa il maresc la 90% in loc de 86%.
  • Less is more: mai putine tranzactii,mai bine selectate si numai intraday,cateodata intraweek, exceptie la AUD si NZD fiindca acolo nu conteaza caci swapul e pozitiv

 

Perechile vor fi: EUR/USD, GBP/USD , USD/JPY, AUD/USD si NZD/USD

 

Pe AUD/USD si NZD/USD o sa intru numai long, daca e cazul, si voi tinta intraweek sa acumulam swapul.Cateodata voi intra short pentru intraday, dar e nevoie sa ies din short inainte sa se adauga swapul negativ.

 

Iar EUR/USD,GBP/USD si USD/JPY vor fi utilizate pentru news trading/intraday si intraweek trading.

 

Asta va fi planul meu de acum incolo, imediat voi adauga linkul la fxbook.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.