Sari la conținut

Dupa mai bine de 9 luni - va place noul format bazat pe grupuri? (+ opinii despre cum este administrat forumul)


Stefan

  

18 membri au votat

  1. 1. Va place noul mod de functionare al forumului (bazat pe grupuri)?



Postări Recomandate

  • Management

Din punctul meu de vedere este mult mai bine. Intr-adevar, sunt mai putine mesaje postate, dar in acelasi timp sunt si mai putine atacuri la persoana si politie facuta pe forum. Voi ce parere aveti?

  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Am dat drumul si la comentarii daca vreti sa va motivati votul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Huuuuã ! Jos mafia !  :ph34r:  Jos coruptia !  :pirate:   

 

Si acum lasand gluma la o parte, tu pe ce post esti pus aici ? Daca esti pe post de mecanic al forumului, atunci ai nevoie de moderatori. Iar moderatorii tai sunt plecati cu sorcova. Toti !

 

Un forum are nevoie de moderatori care sa asigure libera exprimare a tuturor membrilor sai in limita bunului simt si a respectarii regulilor forumului.

Poti sa-mi arati si mie unde este regulamentul de functionare al forumului ? 

 

 

Ai vreo firma in administrare ? Daca spui ca da, atunci sunt sigur ca merge anapoda, pentru ca parerea mea este ca ar trebui sa-ti dai demisia din functia de Administrator.  Acum sper ca nu vei prinde "drag" de mine si vei urmari sa ma banezi la prima greseala , e dreptul meu sa ma exprim , nu ?

 

Sa vina un novice ca mine sa te invete cum sa conduci un forum, avand in vedere ca il ai de 8 ani ....

 

Asa trebuie sa arate un regulament al unei comunitati online :

 

(Citat preluat de pe portalul Roportal)

 

 

 

Regulamentul Forumului Roportal


Preambul:

- Dreptul de folosire al forumului va este acordat gratuit in baza respectarii prezentului regulament.
Ne rezervam privilegiul de a va revoca acest drept (indiferent de vechime sau numarul de mesaje) in cazul in care consideram ca acest lucru este necesar.

- In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti 100% de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent daca l-ati citit sau nu.

- Incalcarea regulilor prezente aici duce la sanctiuni, de la avertisment, la blocarea accesului pentru o perioada determinata sau chiar banarea contului.

- Userul Roportal își asumă vorbele și faptele. Orice cerere de clonare/banare formulată pe diverse motive (nici unul nu e suficient de întemeiat) nu va fi acceptată.

- Responsabilitatea juridica pentru mesajele postate apartine in totalitate persoanei respective. Dupa postare mesajele nu mai pot fi sterse decat in conditii speciale. De asemenea, nici stergerea conturilor nu este posibila. Nu ne mai cereti sa va stergem conturile pentru ca nu se va intampla.
- Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Roportal SRL nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul de "timp real" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

- Materialele si informatiile preluate partial din alte forumuri si ziare sunt proprietatea acestora (sau orice alte surse), iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita si dovedita de realii proprietari.


Limba folosita pe forum este romana.
- Pe acest forum este permisa doar folosirea limbii romane. Va rugam sa limitati folosirea altor limbi la citate sau fraze bine cunoscute (sau traduse) si doar cand acest lucru este in concordanta cu situatia respectiva. Exceptie fac teme cuprinse in sectiunea "International Area".


Reguli forum:

Important: Unele sectiuni au reguli specifice. Va rugam sa le cititi inainte de a posta.

1.a. Sunt interzise atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente. Pentru acestea, sanctiunea aplicata este de 30 de zile de suspendIn cazuri extreme se poate ajunge la ban definitiv.
1.b. Comportament nepotrivit sau ofensator, hartuirea si mesajele menite sa provoace ceilalti useri, raspunsurile agresive la mesajele jignitoare, sunt sanctionabile. Daca sunteti provocati/jigniti de un user, folositi functia Reclamatie. NU va asumati rolul de justitiar pentru ca veti fi sanctionat. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
Sanctiune aplicata: intre 24 de ore si 30 de zile. In cazuri extreme se poate ajunge la ban definitiv.
1.c.Orice post cu continut licentios, politic, etnic sau rasist extrem, DISCRIMINATORIU, pornografic, ilegal, care face referire la consumul de droguri, la VIOLENTA (verbala sau prin postarea de foto/clipuri), sau neagreabil in orice fel este complet interzis.
Sanctiune aplicata: intre 24 de ore si 30 de zile. In cazuri extreme se poate ajunge la ban definitiv.


Aceasta regula se refera atat la forum cat si la sistemul intern de mesagerie. (Atentie! Mesajele private raportate, la fel ca si cele raportate de pe forum, pot fi citite de catre moderatori. Butonul ''Reclamatie'' invita moderatorii la discutiile respective, indiferent ca sunt mesaje de pe forum sau mesaje private).


2. Inainte de scriere cautati cea mai buna categorie sau subiect pentru mesajele voastre, pentru evitarea postarii de doua ori a aceluiasi subiect sau scrierii aiurea a mesajului dumneavoastra. Va rugam sa folositi functia de CAUTARE.

3. Va rugam sa folositi un titlu adecvat cand deschideti un topic (in special unul care sa sublinieze tema topicului). Evitati titluri incomplete sau de genul "lol", "intrebare" sau "ATENTIE!!".

4. Pentru a evita repetarea argumentelor, mai ales in cazul discutiilor lungi, va sugeram ca intotdeauna sa cititi intregul topic inainte de a posta un raspuns.

5. Va rugam sa nu raspundeti la off-topicuri si sa nu postati in topicuri care probabil vor fi sterse. Postari de genul "primul pe pagina" sau "am scris si in topicul asta" sunt interzise.
Va rugam sa postati raspunsuri care au legatura cu topicul. Daca nu puteti oferi un raspuns potrivit cu topicul este mai bine sa nu postati nimic. Acest lucru este in special valabil asupra posturilor foarte scurte si fara relevanta.
Discuţiile între doar doi useri trebuie purtate prin intermediul mesageriei interne, nu pe forum.



6. Nu folositi texte cu fonturi colorate excesiv sau cu dimensiuni mari. Dimensiunile excesive vor fi reduse fara aviz si fara explicatii. Culoarea standard a acestui forum este aceasta. Va recomandam sa o folositi, altfel vom fi nevoiti sa va editam mesajele.

7. Verificati textul inainte de a posta. Astfel va puteti asigura ca este usor de citit si poate fi inteles de catre ceilalti membri ai forumului. Incalcarile repetate ale acestei reguli pot duce la un avertisment.

8. Este interzisa folosirea prescurtarilor de chat: "sh" , "tz", "k" , "dak", etc. Puteti folosi diacriticele.
De asemenea, este interzisa postarea de mesaje monosilabice (exceptie face aria de jocuri) si care contin doar emoticonuri.

9. Nu citati excesiv din posturile anterioare. Citati doar partile esentiale astfel incat posturile sa nu fie prea lungi.
De asemenea, de azi inainte (18.03.2011), orice postare care citeaza clipuri youtube sau poze, va fi stearsa fara nici un fel de explicatie suplimentara. Userii care ignora aceasta regula in mod repetat, vor fi sanctionati.

10. Publicitatea pe forum este permisa doar in cadrul sectiunilor create in acest scop (si aici in limita bunului simt). In restul ariilor este interzisa postarea de reclame.
Reclama in semnatura este de asemenea interzisa, exceptie de la aceasta regula face postarea de linkuri spre pagini din cadrul domeniului roportal.ro sau spre pagini care contin linkuri/reclame spre roportal.ro (cu conditia ca acestea sa nu comercializeze produse sau servicii. De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza anumite siteuri).
Aici gasiti o lista cu reclamele ce pot fi folosite.
Exceptie: sunt permise in semnatura doar blogurile personale (cu conditia ca acestea sa nu comercializeze produse sau servicii) si site-uri ce semnaleaza cazuri umanitare.

Pe forumul Roportal, este STRICT interzis spam-ul.
SPAM - mesaj nesolicitat (de regula cu caracter comercial, dar nu neaparat) postat in mod repetat.



11. Este interzisa crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Inregistrarea si folosirea de conturi multiple (pentru ocolirea unei sanctiuni, pentru inducere in eroare a ccelorlalti useri, just for fun etc.) duce la banarea tuturor conturilor clona si la suspendarea, pentru 7 zile, a contului principalv(aceasta perioada se adauga peste cea initiala). In cazuri extreme, SI contul principal poate fi banat.


12. Nu faceti cereri de HACK, CRACK, WAREZ etc. Nu promovati pirateria software si nu scrieti mesaje care contravin legilor in vigoare.

13. Este interzisa atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos.

14. Este interzisa trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

15. Este acceptata postarea de imagini fara comentarii atata timp cat sunt on topic.

16. Semnatura (text sau imagine) nu va depasi inaltimea de 180 Pixeli sau 4 linii de text. Avatarele nu vor depasi 120x120 Pixeli. Bannere sau linkuri-urile de recrutare in semnatura sunt interzise. Regulile 1 si 10 sunt valabile si pentru semnaturi, avatare, atasamente.

17. Este interzisa folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata). Regula se aplica si in cazul avatarelor si a fotografiilor de la profil.

Nickname-ul va contine neaparat litere si va putea fi pronuntat cu usurinta. Orice user care nu respecta aceasta regula, la inscriere, va primi avertisment. Ignorarea avertismentului ii va aduce 24 de ore de suspend.
Orice user care isi schimba numele in ".............", ". .", "----------------" etc., va fi avertizat. Ignorarea avertismentului ii va aduce 24 de ore de suspend si revenirea la ultimul nickname folosit.

Nickname-ul NU va contine cuvinte sau expresii triviale sau derivate ale acestora si nici provocari adresate celorlalti useri.

18. NU atasati fisiere mai mari de 2 MB si nu utilizati aceasta functie decat cu un scop bine definit. (Text si imagine); Atasamentele de tip video nu sunt acceptate.

19. Postarea pozelor altor useri, fara acordul acestora, de asemenea este interzisa. Acord scris si trimis prin PM catre administrator.

Mentiuni speciale:

- Este STRICT interzis imprumutul de conturi intre useri. Cei care incalca aceasta regula, vor fi banati definitiv.

- Este interzisa postarea de informatii, fisiere etc ce incalca prevederile Legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

- Nu folositi materiale ale caror drepturi de autor nu va apartin, fara sa specificati sursa/autorul materialului.

- Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Roportal SRL nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

- Este interzisa doar postarea de citate, in regim "copy/paste", fara contributie personala sau fara a se specifica sursa/autorul. In caz contrar, mesajele ce contravin acestui punct, vor fi sterse.

- Pe acest forum nu este permisa, sub nici o forma, promovarea consumului de droguri. Consumul si comercializarea drogurilor, este infractiune. Mesajele vor fi sterse fara explicatii, iar userul sanctionat cu 24 h. (daca si dupa aceasta perioada se continua cu promovarea, sanctiunea se va dubla)
De asemenea, nu este acceptata pornografia pe forum, sub nici o forma. (poza, filmulete, limbaj)

- Perioada limita de aprobare a mesajelor userilor aflati pe preview, poate ajunge pana la 24 de ore pentru ariile cu moderatori dedicati si 48 de ore pentru ariile fara moderatori.

Recomandari:

a. Nu va asumati rolul de moderatori sau admini. Incercarea de a actiona ca un moderator este interzisa si sanctionabila. Pentru orice problema intalnita, folositi butonul “Raport”.

b. Nu provocati moderatorii sau adminii in mod deliberat. Posturile care au ca scop crearea de conflicte intre useri si moderatori vor fi sterse, iar autorii vor fi sanctionati.

c. Pentru a depune o plangere impotriva unui alt membru va rugam sa folositi sistemul intern de mesagerie sau butonul "Raport". Este interzis sa faceti acest lucru pe forum.

d. Mesajele personale (PM pe forum sau discutiile de pe diverse programe de chat) sunt personale si nu aveti voie sa le publicati pe forum. Nu face subiect pe forum ce faceti dvs in timpul si spatiul dvs. privat. Postarea acestor date este sanctionata cu 24 h.

e. Tratati-i pe ceilalti cu respect si mentineti discutiile in limitele bunului simt. Nu uitati ca pe forum sunt membri de varste diferite si a caror experienta difera de la caz la caz, motiv pentru care va rugam sa fiti rabdatori daca uneori apar intrebari care pot parea "stupide" sau "infantile".

f. Va rugam sa evitati reprosurile cu privire la greselile gramaticale sau de scriere la adresa membrilor. Daca greselile gramaticale sau de scriere ale unui membru sunt atat de mari incat continutul mesajului se pierde, puteti raporta acel post. Un administrator sau un moderator se va ocupa de acea problema.
 
g. Jignirea, hartuirea, ironizarea sau provocarea userilor noi este interzisa. Orice user care incalca aceasta regula, este sanctionat cu 24 de ore suspend, indiferent de istoricul warn-ului sau vechimea pe forum.


Actiunile moderatorilor:

Moderatorii nu sunt altceva decat useri normali care au in plus anumite responsabilitati de care trebuie sa tina cont.

1. Sa vegheze buna activitate a forumului.

2. Sa stearga mesajele cu injuraturi sau jigniri si sa mute mesajele ce trateaza alt subiect decat tematica categoriei in locul indicat pentru acel tip de mesaj.

3. Sa modifice titlurile subiectelor scrise aiurea, scrise cu litere mari, cu interjectii, sau care nu reflecta natura subiectului, iar titlurile foarte lungi sa le mai scurteze pe subiectul mesajului.

4. Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.

5. Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.

6. Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.

7. Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor (doar daca considera ca circumstantele o impun).



Daca postul dumneavoastra a fost sters, atunci inseamna ca stergerea a avut la baza un motiv intemeiat. Va rugam sa nu il rescrieti. 


Important:

Toate reclamatiile sau criticile in legatura cu activitatea moderatorilor de pe forum (incluzand aici sanctiunile primite) se vor face numai prin sistemul intern de mesagerie. Orice incercare de a deschide o discutie pe aceasta tema pe forum va fi considerata incalcare a regulamentului si prima abatere va atrage dupa sine un avertisment. Urmatoarele abateri vot fi sanctionate cu suspend si/sau preview, in functie de caz. Aluziile de orice fel sunt de asemenea interzise.

In cazuri extreme, ne rezervam dreptul de a inchide conturi chiar daca nu se aplica nici una din regulile de mai sus. 



Este important sa aveti rabdare. Datorita naturii forumului, discutiile se desfasoara aproape în timp real si de aceea detectarea si sanctionarea abaterilor nu poate fi facuta instantaneu.
De asemenea, solutionarea unei reclamatii facute de catre dumneavoastra nu implica informarea ulterioara despre decizia luata. Moderatorul/administratorul ce se va ocupa de respectiva problema poate decide sa va informeze sau nu de decizia luata. (iar comunicarea deciziei ramane la alegerea moderatorului/administratorului daca se va face public sau privat)



Administratia Roportal isi rezerva dreptul de a schimba regulamentul fara preaviz; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

 

 

Am zis ca trebuie respectat ? Nu, atunci zic acum. Acest regulament trebuie respectat si aplicat de toti membrii comunitatii. 

Editat de Apollo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie sa recunosc ca am cautat ca orbetele regulamentul  asta :blink: . Pe tot forumul. Si intr-un final l-am gasit .

 

Strategia asta am mai intalnit-o doar la bãnci, care scriu cu randuri mici si care iasa cat mai putin in evidenta, pe marginea de jos a foii. Forum, forex, investitii, bani, contracte - interese asemanatoare cu alte bancilor, da stiu, coincidenta. 

 

post-3825-0-62831600-1403602877_thumb.jpg

 

 

Sunt curios cati au gasit regulamentul , dat fiind ca tendinta utilizatorului nu e de a-l cauta ca mine pe tot forumul. 

 

P.S : nu e nevoie sa-mi raspunzi, e retoric, in plus stiu ca nu-ti face placere sa vorbesti cu criticii tai.

 

 

Editat de Apollo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

apollo tu esti cel mai comunisti din toti care au grupuri. cum te-am criticat mi-ai taiat accesul. aici nu poti sa cenzurezi  :D tie iti place doar sa critici dar nu accepti critica. 

eu ma agit mai putin pe aici ca nu are rost.

per total nu e mai rau, e un pic mai bine dar parca nu e destul, ca sa intelegi de ce am votat nu.

daca fiecare grup isi deschide un topic EURUSD, crezi ca eu voi posta in toate grupurile? si grupurile nu au activitate. "e lesinate de caldura".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

daca fiecare grup isi deschide un topic EURUSD, crezi ca eu voi posta in toate grupurile? si grupurile nu au activitate. "e lesinate de caldura".

 

Normal ca nu au activitate, ca le-ai distrus-o tu  . b-(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Regulamentul il vede oricine isi face un cont nou. Da-i log out si apoi incearca sa-ti faci un cont nou.

 

Si imi place sa vb cu cei care ma critica, atata timp cat ma critica constructiv si nu doar de dragul de a critica. Din cauza asta inca iti raspund tie...

  • Upvote 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.