Sari la conținut

Trasarea Liniilor de "Echilibru" pe TimeFrame Monthly


maslow

Postări Recomandate

In continuare cred ca v=ati facut o "parere" despre cum se poate comuta intre timeframe-uri...si in principiu se poate merge pana la Timeframe 1 minut pentru "iubitorii de scalp. Dar o sa detaliez mai tarziu asta.

Vreau acum sa trasez liniile de echilibru pentru timeframe-ul Monthlu. Ca sa va faceti o idee..despre ce inseamna in trading o linie de echilibru...ganditi-va la o bucata de "cauciuc" de care trageti...si o tot intindeti...cand ii dati drumul ea revine la pozitia initiala adiga la starea de normal. Cam asa este si cu liniile de echilibru...piata se indeparteaza de ele ...dar in final revine la pozitia de "echilibru."

Pentru Monthlu...am gasit ca este oarecum optim avand in vedere calculele manuale sa iau in considerare ultimele doua luni "inchise"...si nu ultima care poate fi in curs de desfasurare..cum ar fi acum luna Noiembrie care nu s-a incheiat inca. Deci iau in considerare lunile Septembrie si Octombrie pentru a "preconiza" cam pe unde se va duce pretul pentru luna Noiembrie..si ce va face piata in continuare.

 

Luna a noua 2014 (2014/09)- Septembrie 2014

si ne intereseaza valorile OHLC pentru luna respectiva. Cum le aflu? Siplu: Mergem pe Timeframe-ul Monthly..si ne ducem cu mouse-ul pe luna a 9-a: daca respectiva luna a scazut pretul gasim aceste valori cu mouse-ul pus pe Close al lunii, in partea de jos a candelei,; daca luna a crescut gasim OHLC cu mouse-ul pus pe partea de sus a candelei. Cred ca ati inteles.

 

La mine pe grafic am urmatoarele valori:( am ales EUR/USD, dar cum am spus se poate alege orice pereche valutara, actiuni, indici, CFD, problema este ca acest LargeTimeFrame l-am gasit disponibil doar pentru MT4 nu si pentru alte platforme, cum ar fi Tradestaton, Amibroker, NinjaTrader,etc). Hai sa ne rezumam la Metatrader 4.

 

Septembrie 2014 (MN):

 

O (open) = 1.31272

H (High) = 1.31594

L (Low) = 1.25705

C (Close) = 1.26300

 

============================

Octombrie 2014 (MN)

 

O = 1.26300

H =  1.28863

L =  1.24854

C =  1.25226

 

============================

 

In functie de broker-ul cu care tranzactionati, puteti avea alte valori, apropiate de ale mele.

Nu are importanta, caci functioneaza pentru oriece broker.

Ne intereseaza acum sa luam in calcul linia de echilibru care trece prin candela din Septembrie. Am luat in calcul tot felul de "incercari" dar am gasit cacea mai viabila linie este cea care trece prin jumatatea partii pline a candelei..adica intre Open si Close ( Jumatatea dintre Open si Close mai bine zis); si nu am luat in calcul shadow sau umbrele candelelor. SE pot lua in calcul si aceste linii...adica jumatatea dintre High si Low, dar sunt mai putin relevante.

 

Pentru exemplul dat cum se calculeaza jumatatea dintre Open si Close:

 

Septembrie 1/2 OC= (O+C)/2= (1.31272+1.26300)/2=1.28786

Octombrie 1/2 OC  = 1.25763

 

Eu am numit aceste puncte "centrele de greutate" pentru candelele respective...adica daca ne imaginam ca punem un ac in acele puncte..candela va sta in echilibru.

 

Ce facem cu cele coua valori obtinute? Pai simplu le unim printr-o linie de tip trendline..O gasiti pe Toolbar-ul cu instrumente. si astfel am obtinut linia de echilibru pentru Timeframe-ul MN.( pentru ultimele doua luni incheiate), Cam asa arata linia ,..vazuta pe TF Daily.

 

http://i58.tinypic.com/21m6gwx.jpg

 

 

Jumatatea lunii pe Daily este ziua 16, ora 00:00. Se poate merge acum cu aceasta linie pana la H1, M30, M15, si 1 minut..daca o sa comutam intre Timeframe-uri. Dar asta nueste tot. Am trasat doar prima linie importanta. Este bine sa le trasam separat pe cate un chart pe fiecare din aceste linii.

 

Pe TF H1 se vede asa linia de echilibru monthly:

 

http://i59.tinypic.com/2ephxl1.jpg

 

Continuam..sa iau o pauza de cafea...numai!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.