Sari la conținut

Trasarea liniilor "adiacente" liniei de echilibrue pe TF MN


maslow

Postări Recomandate

Linia de echilibru pe TF MN arata un trend descrescator. Nu ma intereseaza acum sa trasez linii de echilibry pentru jymatate de an, sau un an, in primul rand nu permite graficul..este limitat datorita "magnificationului" graficului.Doar ne intereseaza ultimele doua luni. Trebuie acum sa trasam liniile care sunt paralele cu linia de echilibru pe MN si care trec prin celelalte puncte importante adica OHLC pentru septembrie si OHLC pentru octombrie. Este dificil de trasat  o linie paralela co o alta linie pe grafic, dar exista un "truc" pe care multi nu-l stiu in Metatrader....se activeaza linia de trend pe grafic..adica trebuie sa vedem cele 3 puncle ale liniei ( o linie de trend ca sa fie trasata are nevoie doar de 2 puncte..asa am invatat la matematica)..in fine..se apasa pe punctul din mijloc...se tine apasata tasta CTRL si se ytage de jumatatea liniei unde vrem s-o pozitionam. Desi este cam imprecisa prin valorile pe care le ia linia de trend pe MN..se poate face alternativ cu mai mare precizie din calcule pe hartie.AStfel: se observa ca linia de echilibru pe MN trece prin zilele de 16 orele 00:00. Linia "scade" deci avem o diferenta de nivel negativa. Scadem din 1/2 OC pentru luna septembrie pe 1/2OC corespunzator lunii octombrie adica"

 

la mine si cum am aratat mai inainte avem aceasta diferenta de efectuat:

1.28786-1.25763 = 0.03023

0.03023 este diferenta de nivel intre centrele de "greutate" ale ultimelor doua luni.

Ne ducem pe graficul MN si luam valorile OHLC  din care scadem valoarea diferentei de nivel: 0.03023.

Trasam liniile OHLC paralele cu linia de echilibru pe graficul Daily..trasand liniile prin jumatatea candelei..acolo unde se vad "umbrele candelei". Astfel obtinem alte 4 linii paralele cu linia de echilibru de pe MN.

 

Cam asa arata imaginea pe Daily cu lniniile paralele trasate.

'

http://i58.tinypic.com/6gaszr.jpg

 

Si asa arata oe un TF mai mic, respectiv H1, la care am mai adugat niveluri suplimentare, jumatate dintre "Open" si OC/2 ( centrul de greutate)- liniile trasate cu galbel si liniile care trec prin OHLC pentru luna Octombrie...trasate punctat (Aqua).

 

http://i60.tinypic.com/2946kjt.jpg

 

Marita imaginea pe H1 arata cam asa..ca sa vedem ce se intampla mai indeaproape:

 

http://i61.tinypic.com/n2h2s2.jpg

 

Ultima parte a imaginii pe H1, este acum deja pe luna Noiembrie...unde vedem si cum s-a comportat piata la NFP si unde a ajuns apoi. S-a oprit fix intr-o linie paralela cu linia de echilibru ( Aqua ingrosata)...in cea galbena.

Se poate mari imaginea mergand din aproape in aproape pana la TF 15 minute si 1 minut chiar. Dar asta vazand lucryrule din perspectiva TF monthly. In continuare se ataseaza LargeTimeframe indicator pe Weekly , Daily si tot asa daca vrem chiar sa vedem ce se intampla cu pretul. Deocamdata eu l-am atasat pe TF MN.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.