Sari la conținut

Strategie pe baza analizei pivotilor v 2.0


Postări Recomandate

Principii de baza ale strategiei

 

 

 

Teoria

 

 

Prezumtia:

 

S-a observat ca atunci cand pietele sunt in zonele maximelor respectiv minimelor unor anumite zone de pret, pretul isi continua miscarea in directia initiala, daca este in zona maximelor de pret, in general, sparge acel maxim si se duce in extensii de pret.

 

Trasarea pivotilor:

 

Se iau doua linii orizontale si se traseaza pe nivele la care pretul a reactionat, in masura in care acest lucru se poate realiza. Eu le trasez manual atasand indicatorul construit de Criodi (2pivoti3culori), pentru a-mi evidentia mai bine zonele de bias: cu verde (cel superior), cu gri (cel neutru) si cu oranj (cel inferior).

 

Ce presupun aceste zone?

 

Zonele de bias superior/inferior presupun miscari important ori, cel putin, testarea maximelor/minimelor anterioare fiindca pietele sunt ticsite cu ordine de cumparare respectiv vanzare in acele zone. 

 

Zona de bias neutru nu ne intereseaza fiindca presupune corectii, miscari de range haotice, uneori si break-out-uri false ori alte miscari trunchiate.

 

 

Strategia propriu-zisa

 

 

Cadrele de timp:

 

4h

 

Setup-urile:

 

Strategia presupune asteptarea ca pretul sa treaca intr-una din acele zone, superioara sau inferioara, pentru a avea in vizor acea pereche ori alt instrument de tranzactionare.

 

Confirmarea intrarii:

 

Spre deosebire de formularea initiala pe care am realizat--o acum cativa ani, am adus un lucru nou care intareste aceasta strategie, o zona aditionala de suport/rezistenta in cadrul fiecarei zone de bias care ne intereseaza, setraseaza manual printr-un dreptunghi si, ca si in cazul trasajului pivotilor, se va trasa doar unde se considera ca pretul a reactionat. Astfel ca aceasta zona, dupa ce a fost depasita chiar si un pip se poate intra in conditii de siguranta sporita. 

 

S/L:

 

Se pun, in cazul setup-urilor long, pe pivotul ce delimiteaza zona de bias superior de zona de bias neutru iar, in cazul setup-urilor short, pe pivotul ce delimiteaza zona de bias neutru de zona de bias inferior.

 

T/P: 

 

In general, daca de la nivelul intrarii pana la urmatorul maxim sunt 50-60 de pips, se pastreaza acel maxim ca target, daca nu - se va lua nivelul de 121.7 Fibonacci masurat pe intreaga miscare pe care o avem pe ecran.

 

Foarte important:

 

Atat S/L-urile cat si T/P-urile, odata stabilite, nu se mai modifica sub nici o forma !!!

 

 

Exemple

 

Am un exemplu din ultima tranzactie inchisa pe perechea EUR/JPY, dupa cum urmeaza:

 

1. Pretul a intrat in zona de bias superior prin inchiderea peste nivelul pivotului de la 139.18 (potential setup)

 

2. Confirmarea a venit cand pretul si-a continuat miscarea si a spart zona suplimentara de rezistenta (dreptunghiul colorat cu albastru-deschis).

 

post-2510-0-14849400-1415554615_thumb.png

 

 

Situatii particulare

 

Eu, de exemplu, daca in situatia tranzactiei EUR/JPY de mai devreme, aveam o pierdere, viitoare tranzactie o asteptam tot pe aceasta pereche, uneori poate dura mai mult timp pana va aparea un nou setup pe aceiasi pereche dar, asta e - trebuie sa fiti rabdatori.

 

In cea de-a doua tranzactie voi pune T/P-ul tot timpul mai mare, nivele Fibonacci ale extensiei, astfel incat sa pot acoperi tranzactia pierzatoare anterioara, pana la un maxim de 161.8 Fibonacci.

 

Chiar am un exemplu in acest sens; inainte de acea tranzactie pozitiva de pe EUR/JPY, am avut una negativa si am cautat sa acopar acea tranzactie printr-un T/P mai mare plasat la viitoare tranzactie, altfel as fi tintit doar in maximul anterior, castigand doar in jur de 80-90 de pips.

 

post-2510-0-42842600-1415554947_thumb.png

 

 

Statement

 

Pentru a aduce argumente pro pentru aceasta strategie, am postat in subsolul paginii conturile de tranzactionare (verificate de myfxbook).

 

Succes!

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.