Sari la conținut

De cat capital ai nevoie pentru a deveni un trader full-time?


Serban.ionut

Postări Recomandate

Multi traderi au intrebat de cat capital au nevoie pentru a deveni traderi full-time si la ce se pot astepta din punct de vedere al castigurilor. Cu siguranta aceasta este o intrebare la care fiecare sa raspunda in functie de nevoile financiare ale sale. Totusi din punctual meu de vedere si dupa un mod de tranzactionare echilibrat o sa emit o opinie. Dupa cum se stie 90 % din traderi renunta dupa primul an de tranzactionare- o statistica cruda.

 

     Unii se vor teme ca vor pierde toti banii din prima zi. Nu este asa. Dupa cum am observat oamenii vor tranzactiona si vor face ceva bani dupa care vor pierde in lunile urmatoare si contul de tranzactionare pur si simplu nu creste. O sa fie facturi de achitat si diverse alte cheltuieli individuale asa ca traderul va incepe sa tranzactioneze mai agresiv pentru a face fata la aceste cheltuieli. Acesta este momentul cand problemele incep sa apara cu adevarat. De multe ori intri in tranzactii prea devreme, cu prea multe loturi, incepi sa piramidezi cand esti in pierdere, supra tranzactionezi iar in final nu faci altceva decat sa pierzi tot capitalul de tranzactionare si incepi sa cauti o slujba.

 

 

     Asa cum iti vei fixa obiectivele din punct de vedere financiar? Primul lucru este cat te astepti sa castigi? Daca ai un profil de risc acceptabil si tranzactionezi in fiecare zi ca un job ar trebui sa fi in stare sa ai o profitabilitate de 50 % pe an. Daca crezi ca poti face mai mult cu siguranta iti asumi riscuri prea mari. Ca si recomandare cred ca este suficient a retrage 50 % din castiguri lunar. Acesta poti considera ca este venitul tau lunar. Pornind din acest punct poti calcula de cat capital ai nevoie pentru a-ti satisface nevoile financiare. Daca nu dispui de capital suficient ar trebui initial sa ai un job din care sa poti sa strangi capitalul de tanzactionare. Asa ca daca iti propui sa cheltui 1000 usd in fiecare luna si sa capitalizezi contul cu 1000 usd (retragi 50% din castiguri) ar trebui sa ai un cont de tranzactionare de 50 000 usd. Cu orice cont mai mic decat aceasta suma nu merita sa incerci sa fi un trader full-time, ci mai bine incerci sa obti un job iar daca iti place cu adevarat tradingul incerci sa tranzactionezi pentru un prop-shop si vei primi comision din castigurile obtinute-bineinteles daca esti un trader bun.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.