Sari la conținut

Saxo Bank


Stefan

Postări Recomandate

  • Management

Are cineva de pe aici cont la Saxo Bank si ne poate da detalii despre experienta cu ei? In trecut Vamist a avut o colaborare cu ei (ofereau feed-uri cu date care erau integrate aici), dar nu am mai avut treaba cu ei de prin 2008 (cred... nici nu mai stiu exact). Acum mi-au atras din nou atentia pentru ca ofera toate ETF-urile ARK, dar par extrem de costisitori (comisioane peste comisioane). Am deschis cont la ei, l-am validat, dar inca nu am depus bani. Inca incerc sa mai gasesc motive pentru a justifica acele costuri pe care le au pentru ca imi place f mult platforma (dar nu suficient de mult incat sa fac switch la ei) :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu prea pot sa vorbesc din experienta "activa" cu ei, avand si eu doar un cont deschis la ei, dar nefinantat inca. Am luat recent la rand brokerii din Europa, am deschis cont in mai multe locuri si in cele din urma Saxo Bank si Interactive Brokers mi s-au parut de departe cele mai bune optiuni. Momentan am cont activ la Interactive si probabil voi continua cu ei.

Saxo imi plac si mie pentru numarul urias de instrumente, platforma super profi si super nice, si evident istoric/reglementari/safety. Pana si Interactive mi se par un pic mai slabi pe alocuri: sunt in Ungaria post brexit, iar platforma desi f puternica e ceva mai urata. Pe de alta parte Interactive au comisioane mult mai mici si nu au custody fee. Au un $10 min commision pe luna ce-i drept, dar e mai acceptabil decat min 10 bucks per trade + custody fee al lui Saxo Bank. Numarul de instrumente este de asemenea la fel de mare la ambii brokeri.

Ce mi s-a parut un pic ciudat/dezamagitor la Saxo e lipsa de KID pentru multe ETFs. In principiu, toate UCITS ETFs ar trebui sa fie tranzactionabile in UE, dar pentru cine stie ce motiv o mare parte nu sunt tranzactionabile cu Saxo - KID missing. Nu am avut problema asta cu Interactive, cam tot ce se poate tranzactiona in Europa e tranzactionabil. Am avut un call cu un reprezentant Saxo dar nu prea a stiut sa ma lamureasca.

In ceea ce priveste etf-urile ARK, sunt disponibile in platforma, dar din cate imi dau seama ARK nu e inregistrat in UE, deci nu e tranzactionabil pentru noi. Nici la Interactive nu e tranzactionabil si nici la Saxo (no KID information). Poti tranzactiona CFD, if you're into that sort of thing, dar eu unul nu sunt fan... poate daca poti cumpara cu 100% margin, dar nu stiu daca poti face asta - altfel leveraged trade = way more risk + way more fees.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Da, se pare ca ai dreptate si nu pot fi tranzactionate direct ETF-urile ARK in Europa. Ma mai joc cu platforma lor pentru a vedea daca ma prinde indeajuns de mult cat sa fac switch. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 13 ore, Stefan a spus:

Da, se pare ca ai dreptate si nu pot fi tranzactionate direct ETF-urile ARK in Europa. Ma mai joc cu platforma lor pentru a vedea daca ma prinde indeajuns de mult cat sa fac switch. 

de vina este o legislatie europeana, PRIIPS. mai multe detalii aici: https://www.justetf.com/ch/news/etf/us-domiciled-etfs.html

optiunile sunt insa disponibile. poti cumpara un call cu strike = pret curent si vinde un put = pret curent, ambele cu maturiate cat vrei sa tii ETF-ul. practic iti creezi o pozitie sintetica din optiuni

Later edit: m-am jucat putin in IB strategy builder

varianta 1: synthetic 185

- cumperi un call cu strike 185, maturitate 18 iunie 2021, la 18.80

- vinzi un put cu strike 185, maturitate 18 iunie 2021, la 16.50

te costa 2.3 USD sa intri in aceasta strategie care replica performanta ARKW. 

Faci bani daca la maturitate pretul e peste 185 + 2.3 = 187.3. Pierderea ramane la pretul platit initial pentru intrarea in strategie daca arkw e intre 185 si 187.3. De la 185, incepi sa pierzi bani pe langa pretul platit initial

Varianta 2: risk reversal (practic tot un fel de pozitie sintetica insa esti platit sa intri in strategie deoarece vinzi un put cu strike mai mare decat strike-ul call-ului)

- cumperi un call cu strike 185, maturitate 18 iunie 2021, la 18.80

- vinzi un put cu strike 190, maturitate 18 iunie 2021, la 19.90

Primesti 1.10 USD pentru intrarea in aceasta strategie.

Daca la maturitate pretul e peste 190, incepi sa faci bani. Daca e intre 185 si 190, ramai cu cei 110 USD. Incepand cu 185, pierzi bani

Sper sa te ajute. 

 

 

image.thumb.png.952d3d848cd613b6c2048efbe4bdbf7e.png

 


 

 

Editat de sogard
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Nu am mai tranzactionat optiuni pana acum, dar multumesc, ma ajuta pentru ca mi-ai dat tema de cercetare si de joaca. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Management

Am decis sa-i incerc 1-2 luni pe live pentru a vedea daca exista "chimie" intre noi :) O sa scriu aici despre experienta mea. Pana acum pot spune ca suportul este foarte prompt, dar platforma mai are si probleme. De exemplu pe OSX nu-mi pot schimba parola direct din platforma cu functia dedicata pentru asta, ci trebuie sa ma duc pe site si sa dau "forgot password". O alta chestie care ma deranjeaza este ca platforma desktop nu-mi poate salva parola si trebuie sa o scriu manual de fiecare data. 

Pe partea de trade nu am momentan de ce sa ma plang.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

O chestie la care trebuie sa fiti atenti (am cerut lamuriri la suport, dar inca nu am primit raspuns). Atunci cand faceti conversie valutara intre conturi, nu se foloseste pretul spot fx. In screenshot se vede mid fx spot price pe grafic (1.20736... am pus mid price-ul pentru ca initial intelesesem ca se fac conversii la mid price +/- 1%, dar nu pare sa fie asa) si pretul estimat la care se va face conversia in dreapta (1.1955). 

Screenshot 2021-03-02 at 18.30.53.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Pai asa speram si eu, sa fie inclus acel comision, dar intr-o alta conversatie cu ei pe chat (avuta inainte sa incerc sa fac conversia) mi-au spus ca procent nu este inclus in pretul afisat. Acum astept sa-mi spuna cum se calculeaza pretul ala afisat sau macar sa-mi spuna ca de fapt a gresit operatorul de pe chat :) 

Pentru celelalte cereri de suport au fost foarte ok, dar cu raspunsul pentru asta vad ca intarzie. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Inca nu am primit raspunsul, asa ca sunt nevoit sa retrag cele spuse cu "suportul foarte prompt" :)

Dupa ce am mai urmarit cotatiile oferite pentru inter account transfer, inclin totusi sa cred ca a fost gresita informatia primita initial cum ca acel procent de 1% nu este inclus in cursul la care se face conversia. Deci tot o bila neagra.

Bine macar ca se primesc bile albe pe parte de platforma. De exemplu, trailing stop-ul pe actiuni este foarte util. Multi dintre brokerii mai "consumer oriented" au functia asta doar pe CFD-uri sau valute. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.