Sari la conținut

Interactive Brokers


vonmario_mc

Postări Recomandate

Salutare!

Incerc sa imi deschid un cont la IB pentru a putea tranzactiona. Pentru a nu fi limitat doar pe  anumite instrumente trebuie sa iti completezi un profil de risc. Intrebarea mea este daca pot declara fictiv sau daca mai sunt altii care au facut la fel cu intrebarile privind net income/net worth. La cerinta privind net worth ma incadrez la cel putin 45k usd, dar la net income nu (se cere tot 45k net anual). Pot sa imi suspende sau inchida contul pe acest motiv? Am incercat si la T212 sa imi deschid cont dar momentan sunt blocate aplicatiile noi, dar dpdv al sigurantei capitalului as prefera IB. 

Editat de vonmario_mc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Atat timp cat nu cauti sa te incadrezi la professional/institutional/millionaire trader, nu le pasa in mod deosebit si nici nu verifica. Poate sunt mai stricti si cand vine vorba de margin accounts sau instrumente mai exotice. Dar in principiu e vorba ca vor sa isi acopere raspunderea in fata regulatorilor si sa o treaca de partea ta. Atat timp cat declari ca ai un anume net worth/experienta nu poti mai tarziu sa te plangi ca nu stiai ce faci. Poti sa iti treci deci minimul necesar si ar trebui sa fii ok.

Eu am cash account, cu access la stocks/options. Pe options de exemplu nu am un track record de tranzactii la alti brokeri, dar stiu bine in ce ma bag (nu ca as tranzactiona activ optiuni, dar vreau sa am si optiunea asta) si am declarat deci experienta mare. M-au pus sa dau un test, l-am trecut si acum pot tranzactiona optiuni.

Teoretic, da, iti pot cere dovezi, refuza deschidere contului, sau la un moment dat, suspendarea contului, sau supendarea accesului la anumite instrumente, daca vor si dovezi, dar nu ai de unde sa scoti. Tranzactiile active vor ramane insa asa, deci nu pierzi in principiu nimic. Nu am gasit insa pe alte forumuri online exemple de asa ceva.

La unii brokeri retail deja celebri in ultima perioada nu te intreaba decat daca vrei sa tranzactionezi optiuni si daca zici da, explodeaza confetti pe ecran si esti gata sa iti distrugi contul :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

M-am jucat putin cu Trader Workstation dupa dezamagirea cu cotatiile de la Saxo. Nu stiu cum merge platforma asta pe Windows, dar pe OSX arata si merge foarte prost. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Well, estetic vorbind, nu eram nici eu cel mai mare fan :) In timp, m-am obisnuit. Mai dai pe alocuri de varianta "clasica" a interfetei, care aduce a dos navigator din 95, dar cat stai in varianta mosaic mai moderna, which is most of the time (dupa ce iti faci setupul), I think it looks fine.

Folosesc TWS Latest, pe windows, nu am avut pana acum probleme de performanta. Ocazional se intampla ca un chart sa se incarce in cateva secunde si nu instant dar in rest nu am avut probleme. Incarca watchlists, charts, scanners, etc, toate in acelasi timp, ok.

Portalul online pe de alta parte e super clean. Pentru account settings and stuff e foarte bun, dar e utilizabil si pt tranzactii. E ceva mai basic ca charting, and stuff, but good enough pt tranzactii mai simple, buy and hold stuff, etc (desi au option chains si pe web). E foarte misto si ca portfolio analysis tool.

Asa arata unul dintre ecranele mele - mai orientat pentru day trading:

image.thumb.png.4bdfee5e5e6cebb38ecddecc88c60d10.png

Asta e un ecran mai basic pt fundamentals/news:

image.thumb.png.a41c1eff7aca6131523999804f3e1fc2.png

Legat de costuri, IB iau min $10 pe luna ($20 pt sub 2k account) in costuri de tranzactionare (deci daca platesti comisioane pe tranzactii in total sub $10, mai iau diferenta pana la $10), asta incepand cu luna a 3-a (din prima pentru sub 2k account).

Ca market data fees, costa $14.5 pe luna real time streaming data pt tot ce inseamna US Equities: NYSE (Network A/CTA), NYSE American, BATS, ARCA, IEX, and Regional Exchanges (Network B), NASDAQ(Network C/UTP), and OPRA(US Options).

Poti iesi mai mult ieftin daca vrei numai un exchange sau doua. Parte din market data fees sunt waived daca ai $30 platite lunar in comisioane de trading.

Alte fees nu au (gen custody fees).

Executia e rock solid. Pana la urma, brokers gen Trading 212 tranzactioneaza ce nu pot match-ui intern tot prin IB. Order entry panel e pe cat de complicat ti-ai putea dori. Au algoritmi de executie, tot felul de variante de limit orders, stops, etc. Nu tocmai user friendly, but powerful <- cam asa se rezuma de altfel toata platforma.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

As mai adauga legat de Interactive Brokers, varianta accesibila noua, aka, IBCE, ca nu se poate tranzactiona FX speculativ. Sunt inregistrati in Ungaria, unde aparent aceasta practica nu e legala/permisa. Poti schimba monezi, dar "doar in legatura cu un investment". De vazut: FAQS: IBCE Brexit Account Migration | IB Knowledge Base (clientam.com) Inca o chestie care nu pare a fii migrat la IBCE sunt serviciile premium de news. Sunt diverse pachete de analiza, stiri, etc, care pot fii introduse in IBKR, dar varianta IBCE nu le are. Sunt ceva news feeds si alte analize, dar cele premium, paid, nu pot fii adaugate momentan.

Exista de exemplu acest analyst price target, oferit de TipRanks, alaturi de mai multe detalii, dar varianta full premium nu poate fii cumparata:

image.thumb.png.c2e350868ae9e5881577835f47453ff5.png

Inca o chestie un pic diferita, mai ales fata de Saxo Bank, dar si altii, e ca nu au notiunea de mai multe conturi, i.e. cont pt fiecare moneda. Totul e calculat intr-un base currency ales.

Depozitele in USD se duc in conturi din SUA. Eu am depus intrun cont interactive la JPM America. Din cate am inteles EUR sunt tinuti la banci mari din Europa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Faza cu costurile separate pentru market data (ma refer strict la Level 1) mi se pare penibila/lacomie in ziua de azi. Stiu ca e practica veche pentu brokerii mai rasariti si avea sens in tecut, cand accesul la feedurile de date era mult mai scump, dar acum cred sincer ca mai mult pierd pe partea de imagine pentru ca cer bani pentru asta. Pentru level 2 inteleg, dar pentru level 1 chiar deloc. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

True, dar pe de alta parte exchange-ul vrea si el sa faca un ban extra, broker-ul parca nu vrea sa plateasca el pt feed, si atunci avem noi de platit pentru market data.

Valul nou de brokeri zero costs nu vand servicii de brokeraj, ci de orderflow pentru market makers, deci pt ei e acceptabil sa acopere costurile pentru market data, pentru user aquisition, plus ca nu e ca si cum ofera exchanges multiple, i.e. "consolidated" data, ci probabil un IEX feed, care e gratis oricum pentru oricine.

La interactive, NYSE este $1.5, NASDAQ parca la fel, iar options feed, $2, deci in princpiu iesi destul de ieftin oricum pt basic data. Nu prea am gasit mai ieftin pe nicaieri. Acel $14.5 al meu e mai mult pt cei mai comozi si carora le place shaowrma cu de toate.

Pe de alta parte si IBKR au inceput sa ofere free "non-consolidated" market data (i.e. single exchange data source) si somewhat commission free trading pentru conturile IBKR Lite, disponibile momentan doar in SUA. Poate ajung si pe la noi la un moment dat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.