Sari la conținut
  • 0

Voi ce site-uri folositi pentru analize?


Stefan

Întrebare

  • Management

Pe langa "clasicul" Google, eu folosesc https://simplywall.st/ pentru a vedea diferiti indicatori legati de o anumita companie. Imi place ca pot vedea acolo si companiile din Romania (chiar daca momentan nu investesc in actiuni de la noi). Voi ce folositi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2 răspunsuri la această întrebare

Postări Recomandate

  • 0
  • Moderators

Company fundamentals (via broker)

Interactive Brokers ofera destul de multe date fundamentale despre companii. The usual financial statements, ownership, insider trading (aka insiders trading, nu varianta ilegala) si ceva analyst forecasts and stuff (vad de exemplu ceva mai mult decat free TipRanks | Stock Market Research, News and Analyst Forecast. dar nu tocmai varianta premium). Plus un news feed (nu foarte interesant) asociat cu fiecare instrument.

Ar avea ei de oferit mai mult, contra cost, dar in Europa momentan nu sunt disponibile subscriptions la Research and News | Interactive Brokers LLC <- e o lista buna de servicii premium care ar putea fii de interes.

Un broker bun ar trebui sa ofere informatii de genul.

More company fundamentals, insider trades, fund holdings

Fundamentals se gasesc oricum pe toate gardurile, ele fiind informatii publice. Pt USA equities, sursa originala este SEC Edgar: SEC.gov | Company Search Page Toate site-urile care ofera fundamental data parseaza practic informatia aia si o fac mai pretty but it's all there.

Pentru insider traders (Form 4, pe SEC Edgar) exista SEC Form 4 Insider Trading Screener - - OpenInsider care mi se pare foarte bun si complet free.

Pentru top fund holdings (i.e. Form 13) se poate folosi tot SEC Edgar. De exmplu, tranzactiile raportate de Michael Burry's Scion Asset Management: EDGAR Entity Landing Page (sec.gov) (click pe filing si pe info table apoi). Un site mai pretty care parseaza datele astea: Track Hedge Funds Using 13F Filings (whalewisdom.com) (rapoartele sunt lagging by 45 days, si nu cuprind absolut tot, i.e. this is no Cathie Wood daily email, but still interesting information).

General News/Business/Economics

Pentru public news, comments, etc, mi se par buni Bloomberg si Wall Street Journal. Au si niste newsletters foarte bune, gen top news, research, commentary, etc, care sunt self contained. Sunt subscribed la mai multe, dar sunt fan Matt Levine, i.e. Matt Levine - Bloomberg. Multe subiecte interesante acoperite zilnic intr-un still amuzant (nu e exact trading actionable info, dar foarte educativ). Alte publicatii pe care le citesc ar fii The Economist si mai putin recent, dar Financial Times e si el high quality. Mai departe lista poate continua la infinit, dar cred ca astea acopera destul ca general market news (see ib research and news above pentru chestii mai fixate pur pe trading).

Market Data/API

Sunt destul de multe APIs, destul de accesibile ca pret, pentru cine vrea sa isi programeze propriul terminal bloomberg. Eu am inceput sa cercetez mai indeaproape partea asta anul asta si sa implementez cate ceva. Dau aici un dump de bookmarks ca starting point pt cine mai e interesat.

API Documentation | Alpha Vantage

Pricing - marketstack

Pricing that is flexible for any need | IEX Cloud

Polygon.io - Pricing

Historical Prices and Fundamental Financial Data API (eodhistoricaldata.com)

Fundamental Data API for U.S. Stocks | Tiingo

Personal am inceput sa lucrez un pic cu IEX Cloud. Ramane de vazut cat de departe merg cu asta, posibil sa nu merite efortul, la cate resurse existente exista deja.

La cate site-uri exista insa care nu fac decat sa parseze SEC data si sa o vanda mai departe cu $X pe luna, poate imi fac si eu unul similar (sell the shovels, don't dig for gold?).

Social Media

Scrape-uiesc de ceva timp cateva twitter feeds si mai multe subbreddits pentru stock tickers. Absolut toata lumea pare sa faca asta acum, mai ales de cand cu wallstreetbets si GME, dar in principiu nu vreau decat sa vad daca apar stock-uri peste care sa vreau posibil sa arunc un ochi. De cand cu explozia retail trading si popularitatea reddit pare ca majoritatea postarilor sunt doar pump and dump attempts, but whatever. Nu am recomandari specifice aici, dar cred ca e o zona care merita luata in considerare.

Stock Pickers

Yea, I got one of those. Am un cont premium pe Stock Advisor al Motely Fool. Yes, that Motley Fool. Am prins un 2 ani la $49 si eram curios. Trimit picks noi lunar. Nu am facut vreo tranzactie pe baza lor, dar posteaza niste analize fundamentale decente si se lauda cu un track record decent. M-au facut sa imi trec cateva stocks pe watch list. Cred ca poti face ceva bani intra day cand scot super mega exclusive pre release live stream stock picks. Au multi subscribers si recomandarile se umfla cand anunta instrumentul (am observat asta live luna trecuta cand am prins un astfel de stream dar nu am participat).

Per total nu recomand servicii de genul, dar nici nu sunt suta la suta impotriva, atat timp cat stii in ce te bagi si pretul nu e exagerat. Daca nu ai asteptari de stock picks miraculoase si 10x in fiecare an sau ceva de genul pot fii utili.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0
  • Management

Provideri de date pentru BVB cunosti? Parca S&P Global avea ceva pe Romania si le-am scris ca sa-i intreb, dar inca nu am raspuns de la ei.  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la întrebare...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.