Sari la conținut

Grafice, analize, tranzactii


Postări Recomandate

Sa vedem ce se mai intampla cu Gbp/Usd ... perechea mea favorita :) .

Daca nu ati observat , acuma cevat timp ... a fost un uptrend foarte marfa :(

Este un chart pe un TF de 1 zi

 

Aproximativ 1300 Pipsi in aproximativ 30 de zile :D

 

 

Acuma ... CRED ca s-a format iarasi un tunel : :D

TF 1 day

 

Sa vedem in continuare ce o sa se intample.

Bafta la pip's

 

Ma bucur ca isi mai spune si altcineva parerea aici.

O sa ma uit diseara la grafice, sa icerc sa imi formez si eu o parere despre cable, si sa vedem ce iese...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Bun, am luat indicatorul, acum ma descaltz cu el. Eu ma joc doar cu e/u si studiile despre g/u nu imi sunt prea folositoare. Cu atat mai mult niste charturi statice nu imi folosesc la nimic. Pana acum am vazut fibo time zones si pitchfork. Alea se pot pune si manual. Intrebarea e: "folosesc la ceva?". Sa nu ma intelegi gresit, nu iti fac vreun repros, este foarte bine ca ai pus aici asa ceva si iti multumesc pentru indicator si pentru efortul depus cu documentatie, este doar felul meu de a gandi, in mod direct. Vorbesc strict din punctul meu de vedere, vorbesc pt mine insumi, nu pt tine. Adica scriu exact ce gandesc cand dau de orice indicator nou. La ce imi folosesc pozele? Eu vreau sa vad indicatorul in mod dinamic, sa il vad cum evolueaza in timp. Si asta este de fapt motivul pentru care postez. Am "inventat" un mod de a vedea cum se misca in timp indicatorii pe care ii aduc de pe web, ori ii nascocesc cand ma scoate talentu afara din casa si ma da insomnia jos din pat.

 

Am de gand sa descriu aici acest procedeu, poate e folositor si altora. Se ia MT4 si se incarca orice chart, de obicei acela pe care tranzactionam cel mai des. Apoi se lanseaza "strategy tester" din MT4. Se alege orice expert disponibil, dar de preferat unul care nu face multe chestii pe grafic, ori se seteaza parametrii lui ca sa faca operatii pe grafic si trade-uri cat mai rar. De exemplu expertul MACD sau Moving Average care vin default cu MT4 sunt foarte buni. Se alege "control points" ca sa nu stam prea mult langa el. Apoi se selecteaza "visual mode", se da bara de viteza la minim si se apasa "start". Expertul va deschide un chart nou in "visual mode", care nu poate fi editat ori modificat din exterior. Si va incepe sa puna bare pe chart. In acel moment se apasa "pause". Butonul gri din dreapta barei de viteza la visual mode. Testarea se intrerupe si utilizatorul are control asupra chartului. Click pe chart, add indicator, in cazul nostru adaugati ZUP. In chartul cu (visual) desigur. (Puteti face aceasta doar pe durata timpului cat testarea este "pause". Daca opriti de tot, e bun oprit, nu mai puteti relua!!). Bun, dupa ce ati adaugat indicatorul, dati din nou click pe butonul de pause. Adica de data asta este "continue". Si graficul incepe sa mearga pictand indicatorul la fiecare bara. Ajustati viteza convenabila. Folositi pause/resume sau ajustarea vitezei de cate ori este necesar. Cautati sa intelegeti indicatorul, si cum se modifica el. Puneti tranzactii fictive in mintea voastra, in anumite puncte si vedeti cum evolueaza. Rigurosii pot pune tranzactiile pe hartie, "pause", write down, "resume". Luati-va numai dupa indicatorul in cauza, nu dupa tranzactiile pe care le pune expertul (remember we use in background expertul "Moving average" sau altul, ala e doar ca sa miste graficul, nu incurcati lucrurile).

 

Asta am de gand si eu sa fac in urmatoarele ore, cu ZUP. Apoi mai vorbim daca e ceva de capul lui sau nu :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

USD/CAD tf monthly

 

din cate am vazut eu legat de teoria valurilor(eliott wave) se pare ca cine a intrat pe long pe perechea asta va avea doar de castigat ....

 

Din cate am citit eu despre cele 5 valuri eliott ... sper sa fie ok . astept si altii sa comenteze

post-1-1162408057_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Ok, nu o sa atasez imagini, fiecare are dreptul sa isi aleaga brokerul. Eu iau in calcul valorile Marketiva pe care imi fac acum calculele. Ca incepator sper sa nu ma fac de ras aici. O sa zic si eu ceva depre Cable.

Vedem lumanarea la daily in data de 1.12.2006 urmata de cea din 4.12.2006. Se formeaza acolo un double top? Da, in replica la ultimul post spun ca se duce in jos. Fiindca asta e o perioada foarte dificila in interpretarea graficelor pentru perechile USD am luat in calcul si analiza fundamentala care incepea sa dea sanse de intarire dolarului. Luni au strigat multi "2.xxxx in seara asta" si uite unde am ajuns.

Un calcul pe fibo cu valoarea minima din data de 17.11.2006 cand incepe sa creasca 1.8833 si cu val. maxima din data de 4.12.2006 de 1.9848 rezulta primul nivel de retracement 23.6 la 1.9608. Asta e motivul pentru care am luat in considerare posibilitatea de short pana la nivelul asta. In plus RSI era tot luni la valoarea 80.90. Urmatorul nivel de retracement este 38.2 - 1.9460. S-a atins primul nivel si RSI este la 69.25. Acuma va intreb eu pe voi: ce ziceti? va creste de aici, sau va merge spre 38.2?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.