Jump to content


[01 martie 2015] Vamist este prima si cea mai mare comunitate Forex din Romania. A luat nastere in 2005 si de-a lungul timpului a trecut prin mai multe transformari. Acum, dupa 10 ani, primim orice fel de traderi si investitori. Deci, indiferent daca tranzactionezi sau investesti in actiuni, valute, marfuri sau orice alt instrument, bine ai venit!

Vamist se transforma in comunitatea traderilor retail. Aceasta versiune a forumului va fi in continuare accesibila pentru oricine, dar numai in format read only.

Noua adresa este vamist.ro. Te asteptam acolo la discutii generale despre trading.

maslow

Member Since 11 Mar 2006
Offline Last Active Apr 26 2020 03:10 PM

Topics I've Started

Gata cu joaca...!

16 February 2015 - 06:45 PM

Vreau o echipa formata din maxim 5 - 6 oameni care au tranzactionat pe real cel putin 3-4 si mai multi ani. Pentru cei intresati va rog sa-mi trimiteti un grafic cu istoricul tranzactiilor pentru ultimele 3 luni de zile. Daca nu-l aveti sau credeti ca nu este in regula ceva la el..atunci incercati sa tranzactionati de acum "a la carte" cel putin 3 luni de zile cu R/R 1 : 2 . Nu vreau sa vad profituri fabuloase ci doar sa vad ca puteti sa mentineti un ritm stabil si o profitabilitate de cel putin 20% - maxim 50%/ Vreau sa vad Stop Loss, vreau sa vad Take profituri clare. Am un plan de afaceri si-l voi pune in practica pana la sgfarsitul anului 2015. Cine are incredere in mine si ma cunoste poate sa mi se alature. Daca aveti si studii superioare si stiti si limba Engleza si mai bine. Trebuie sa infiintam un SA..si asta cere participare. Pentru inceput vreau sa vad adeziuni. Nu avem inca bani de MT4 dar va fi o solutir ECN customizata. Intrebari si raspunsuri voi posta aici .Cu timpul o sa facem si trecerea pe MT4 si MT5. Dar deocamdata ne limitam.


Trasarea liniilor pentru Daily

09 November 2014 - 03:43 PM

Pentru Weekly este analog cu MN. Dar pentru Daily, trasarea liniilor necesita mai multa atentie, deoarece atasam indicatorul "LargeTimeFrame" pe Daily..in ideea de a tranzactiona pe H4, H1 sau M15. Pentru asta Atasam indicatorul pe Daily asa cum este el construiy (Default)..eventual schimbam in functie de preferinte, numarul de candele afisate si alegem culorile pentru un contrast vat mai bun.

Calculele sunt asemanatoare. Ey le fac de obicei la inchiderea zilei..ca sa vad cum tranzactionez urmatoarea zi si sa vad ce fac Japonezii pe piata. Nu prea tranzactionez pe sesiunea Japonia decat daca sunt miscari mai ample.

Procedam in felul urmator: atasam indicatorul pe Daily. Apoi avem nevoie de datele OHLC pentru ultimele doua zile. Trasam liniile de ehilibru, eventual, nivelurile intermediare ) jumatatile intre O, C si OC/2, etc).

Dar pentru un plus de informatie, trsam si liniile H2H1, L2L1 si mai ales H2L1 si L2H1 ( 2= ziua penultima,; 1= ziua ultima).

Am trasat L2H1 cu portocaliu..si H2L1 cu Galben cu toate nivelurile intermediare.

 

Vezi iimaginea pentru H1: EURUSD recent

 

s6ht9h.jpg

 

Se poate merge pana la a atasa indicatorul "LargeTimeFrame" pe H4 sau H 1 si sa tranzactionezi pe M1. Depindede preferintele fiecaruia.

 

si pentru M5 EURUSD 7 Noiembrie 2014

 

21n1lzt.jpg


Trasarea liniilor "adiacente" liniei de echilibrue pe TF MN

09 November 2014 - 03:03 PM

Linia de echilibru pe TF MN arata un trend descrescator. Nu ma intereseaza acum sa trasez linii de echilibry pentru jymatate de an, sau un an, in primul rand nu permite graficul..este limitat datorita "magnificationului" graficului.Doar ne intereseaza ultimele doua luni. Trebuie acum sa trasam liniile care sunt paralele cu linia de echilibru pe MN si care trec prin celelalte puncte importante adica OHLC pentru septembrie si OHLC pentru octombrie. Este dificil de trasat  o linie paralela co o alta linie pe grafic, dar exista un "truc" pe care multi nu-l stiu in Metatrader....se activeaza linia de trend pe grafic..adica trebuie sa vedem cele 3 puncle ale liniei ( o linie de trend ca sa fie trasata are nevoie doar de 2 puncte..asa am invatat la matematica)..in fine..se apasa pe punctul din mijloc...se tine apasata tasta CTRL si se ytage de jumatatea liniei unde vrem s-o pozitionam. Desi este cam imprecisa prin valorile pe care le ia linia de trend pe MN..se poate face alternativ cu mai mare precizie din calcule pe hartie.AStfel: se observa ca linia de echilibru pe MN trece prin zilele de 16 orele 00:00. Linia "scade" deci avem o diferenta de nivel negativa. Scadem din 1/2 OC pentru luna septembrie pe 1/2OC corespunzator lunii octombrie adica"

 

la mine si cum am aratat mai inainte avem aceasta diferenta de efectuat:

1.28786-1.25763 = 0.03023

0.03023 este diferenta de nivel intre centrele de "greutate" ale ultimelor doua luni.

Ne ducem pe graficul MN si luam valorile OHLC  din care scadem valoarea diferentei de nivel: 0.03023.

Trasam liniile OHLC paralele cu linia de echilibru pe graficul Daily..trasand liniile prin jumatatea candelei..acolo unde se vad "umbrele candelei". Astfel obtinem alte 4 linii paralele cu linia de echilibru de pe MN.

 

Cam asa arata imaginea pe Daily cu lniniile paralele trasate.

'

6gaszr.jpg

 

Si asa arata oe un TF mai mic, respectiv H1, la care am mai adugat niveluri suplimentare, jumatate dintre "Open" si OC/2 ( centrul de greutate)- liniile trasate cu galbel si liniile care trec prin OHLC pentru luna Octombrie...trasate punctat (Aqua).

 

2946kjt.jpg

 

Marita imaginea pe H1 arata cam asa..ca sa vedem ce se intampla mai indeaproape:

 

n2h2s2.jpg

 

Ultima parte a imaginii pe H1, este acum deja pe luna Noiembrie...unde vedem si cum s-a comportat piata la NFP si unde a ajuns apoi. S-a oprit fix intr-o linie paralela cu linia de echilibru ( Aqua ingrosata)...in cea galbena.

Se poate mari imaginea mergand din aproape in aproape pana la TF 15 minute si 1 minut chiar. Dar asta vazand lucryrule din perspectiva TF monthly. In continuare se ataseaza LargeTimeframe indicator pe Weekly , Daily si tot asa daca vrem chiar sa vedem ce se intampla cu pretul. Deocamdata eu l-am atasat pe TF MN.

 


Trasarea Liniilor de "Echilibru" pe TimeFrame Monthly

09 November 2014 - 01:39 PM

In continuare cred ca v=ati facut o "parere" despre cum se poate comuta intre timeframe-uri...si in principiu se poate merge pana la Timeframe 1 minut pentru "iubitorii de scalp. Dar o sa detaliez mai tarziu asta.

Vreau acum sa trasez liniile de echilibru pentru timeframe-ul Monthlu. Ca sa va faceti o idee..despre ce inseamna in trading o linie de echilibru...ganditi-va la o bucata de "cauciuc" de care trageti...si o tot intindeti...cand ii dati drumul ea revine la pozitia initiala adiga la starea de normal. Cam asa este si cu liniile de echilibru...piata se indeparteaza de ele ...dar in final revine la pozitia de "echilibru."

Pentru Monthlu...am gasit ca este oarecum optim avand in vedere calculele manuale sa iau in considerare ultimele doua luni "inchise"...si nu ultima care poate fi in curs de desfasurare..cum ar fi acum luna Noiembrie care nu s-a incheiat inca. Deci iau in considerare lunile Septembrie si Octombrie pentru a "preconiza" cam pe unde se va duce pretul pentru luna Noiembrie..si ce va face piata in continuare.

 

Luna a noua 2014 (2014/09)- Septembrie 2014

si ne intereseaza valorile OHLC pentru luna respectiva. Cum le aflu? Siplu: Mergem pe Timeframe-ul Monthly..si ne ducem cu mouse-ul pe luna a 9-a: daca respectiva luna a scazut pretul gasim aceste valori cu mouse-ul pus pe Close al lunii, in partea de jos a candelei,; daca luna a crescut gasim OHLC cu mouse-ul pus pe partea de sus a candelei. Cred ca ati inteles.

 

La mine pe grafic am urmatoarele valori:( am ales EUR/USD, dar cum am spus se poate alege orice pereche valutara, actiuni, indici, CFD, problema este ca acest LargeTimeFrame l-am gasit disponibil doar pentru MT4 nu si pentru alte platforme, cum ar fi Tradestaton, Amibroker, NinjaTrader,etc). Hai sa ne rezumam la Metatrader 4.

 

Septembrie 2014 (MN):

 

O (open) = 1.31272

H (High) = 1.31594

L (Low) = 1.25705

C (Close) = 1.26300

 

============================

Octombrie 2014 (MN)

 

O = 1.26300

H =  1.28863

L =  1.24854

C =  1.25226

 

============================

 

In functie de broker-ul cu care tranzactionati, puteti avea alte valori, apropiate de ale mele.

Nu are importanta, caci functioneaza pentru oriece broker.

Ne intereseaza acum sa luam in calcul linia de echilibru care trece prin candela din Septembrie. Am luat in calcul tot felul de "incercari" dar am gasit cacea mai viabila linie este cea care trece prin jumatatea partii pline a candelei..adica intre Open si Close ( Jumatatea dintre Open si Close mai bine zis); si nu am luat in calcul shadow sau umbrele candelelor. SE pot lua in calcul si aceste linii...adica jumatatea dintre High si Low, dar sunt mai putin relevante.

 

Pentru exemplul dat cum se calculeaza jumatatea dintre Open si Close:

 

Septembrie 1/2 OC= (O+C)/2= (1.31272+1.26300)/2=1.28786

Octombrie 1/2 OC  = 1.25763

 

Eu am numit aceste puncte "centrele de greutate" pentru candelele respective...adica daca ne imaginam ca punem un ac in acele puncte..candela va sta in echilibru.

 

Ce facem cu cele coua valori obtinute? Pai simplu le unim printr-o linie de tip trendline..O gasiti pe Toolbar-ul cu instrumente. si astfel am obtinut linia de echilibru pentru Timeframe-ul MN.( pentru ultimele doua luni incheiate), Cam asa arata linia ,..vazuta pe TF Daily.

 

21m6gwx.jpg

 

 

Jumatatea lunii pe Daily este ziua 16, ora 00:00. Se poate merge acum cu aceasta linie pana la H1, M30, M15, si 1 minut..daca o sa comutam intre Timeframe-uri. Dar asta nueste tot. Am trasat doar prima linie importanta. Este bine sa le trasam separat pe cate un chart pe fiecare din aceste linii.

 

Pe TF H1 se vede asa linia de echilibru monthly:

 

2ephxl1.jpg

 

Continuam..sa iau o pauza de cafea...numai!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Adaugarea indicatorului "LargeTimeframe" pe Timeframe-ul Monthly

09 November 2014 - 12:27 PM

Indicatorul "LargeTimeFrame" are 4 variabile sau campuri:
  Timeframe
  CountBars
  Bear
  Bull
 
In Imaginile urmatoare am setat
  Timeframe = MN ( corespunzator pentru Monthly Timeframe)
  CountBars = 10 (corespunzator pentru numarul de "candele" care sa fie afisate din trecut)
  Bear = Maroon ( culoarea candelelor care indica scaderea pietei pe yimeframe-ul respectiv)
  Bull = Teal ( pentru candelele care urca - indica o crestere a pietei)
 
Imaginea 1 arata cum se vad "candelele" de pe  Monthly pe Timeframe-ul Weekly
157jjiq.jpg

 

Imaginea 2 arata cum se vad "candelele" Monthly pe Timeframe-ul Daily

28jeek1.jpg

 

Imaginea 3 ...Monthly pe Timeframe H4

 

o7on0g.jpg

 

Imaginea 4..Cum arata candelele Monthly pe Timeframe H1

 

6ozoqo.jpg


Tranzactiile forex implica un grad ridicat de risc. Informatiile de pe acest site NU reprezinta recomadari de tranzactionare sau investitii.
Administratorii vamist.ro nu-si asuma responsabilitatea pentru eventualele probleme sau pierderi materiale aparute in urma utilizarii informatiilor de pe site.