Sari la conținut

Perechi corelate


sergiub

Postări Recomandate

  • Moderators

Sorry, sunt sigur ca am atasat indicatorul de prima data, dar probabil cand am re-editat dupa cateva minute (vazusem miscarea aia spectculoasa pe GJ) cred ca am facut o prostie si l-am sters, ori a dat vamistul o gusa. Aici e indicatorul de care vorbeam, care calculeaza miscarea medie zilnica pe ultimele Z zile, daca il puneti pe D1 (sau pe ultimele bare, pe alt TF).

 

Daily_Market_Movement_v1.0.mq4

 

Nu cred ca foloseste la vreo ceva in afara de a vedea cat de mult se misca diferite perechi, daca fac umbre mai mari sau mai mici, etc. Adica orientativ, sa stiti cat de mult puteti pierde ori castiga pe perechea pe care o jucati, pe zi (sau pe alt TF).

 

Mersic cui m-a tras de atentie pe msm.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutari,

 

Urmaresc acest forum de mult timp si consider ca sunteti singura sursa independenta de informatii despre forex in limba romana. Tranzactionez demo de aproape 2 ani (cam de cand am facut cursul celor de la TeleTRADE - big mistake) si intentionez sa incep tranzactionarea live pe Oanda in curand pentru a vedea daca cunostintele mele se pot materializa si in profit (desi momentan nu am nici timp si nici capital :) )

 

Va solicit asistenta pentru un alt proiect al meu - lucrarea de licenta cu titlul "Analiza tehnica si utilizarea acesteia in studiul comportamentului pietei valutare". Coordonatorul insista sa analizez corelarea pietei valutare cu piata de capital si ma intrebam daca cunoasteti voi un astfel de studiu sau o aplicatie care sa calculeze un coeficient de corelare dintre doua seturi ale preturilor de inchidere ale USD/JPY si DJIA sau EUR/USD si DAX spre exemplu. Am incercat sa-i arat corelarea cu indicatori tehnici dar imi trebuie si o abordare econometrica.

 

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri si astept cu nerabdare sa va povestesc despre evolutia contului meu live. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ai functii foarte puternice (pt ceea ce vrei tu) in excel tragi coloanele de date si aplici formula simple like that :)

 

cat despre lucrarea de licienta.... depinde la ce nivel vrei sa o faci. pentru asa ceva("Analiza tehnica si utilizarea acesteia in studiul comportamentului pietei valutare") poti folosi WEKA care poate sa faca tot felul de Data Mining :) daca vrei sa o faci si sa nu o copiezi, introducere faina poti lua din wikipedia ma rog... tu stii la ce nivel vrei sa o faci :)

 

bafto delo delo

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lucrarea trebuie sa aiba MAXIM 40 de pagini, asa ca realizezi la ce nivel va fi facuta. Mai ales ca profesorul facea ochii mari la mine cand ii explicam divergenta pe MACD. Pentru mine personal e important sa nu ma expun pe prin luarea de pozitii in aceeasi directie pe perechi corelate pozitiv si atat. O sa ma joc putin prin Excel desi inca mai caut serii de date cu preturi de inchidere daily pentru principalele piete de capital.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aici sunt cateva linkuri cu corelatii ale diferitelor perechi, sper sa va fie de ajutor:

 

 

 

>>         http://www.mataf.net/en/tools/correlation-table              <<

 

>>         http://www.mataf.net/en/tools/correlation-currency         <<

 

>>         http://www.mataf.net/en/tools/correlation-detail              <<

 

 

 

bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa ma joc putin prin Excel desi inca mai caut serii de date cu preturi de inchidere daily pentru principalele piete de capital.

poti sa descarci de AICI pentru eur/usd usd/jpy si eur/jpy si ai pe diferite TF-uri (nu cred ca excelul ar fi in stare sa deschida toate csv-urile ca unele au peste 6milioane de randuri :) ) dar poti sa folosesti pe cele daily cred (nume fisier eurusd1440)

Editat de kerosen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 an mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.