Sari la conținut

MOMO12

Traders
  • Număr mesaje

    11
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de MOMO12

  1. As vrea sa inchei aici comentariile mele, bune rele, cum or fi. N-am vrut sa aduc atingere cuiva, a fost pur si simplu punctul meu de vedere. Sunt o fire mai navalnica, asta e, singurul lucru pe care am incercat sa-l subliniez a fost faptul ca se poate.

    Sunt convins ca Big Shark, cel care darama economii, care lasa oameni pe drumuri, care distruge umanitatea asa buna/rea cum o stim noi, nu lasa nici in trading cale de scapare. Drumul spre castig e din ce in ce mai greu, regulile sunt din ce in ce mai des schimbate. In trading se castigau mai multi bani acum 2,3 ani decat acum. Si pe viitor va fi si mai greu. Jobul asta trebuie sa se alinieze cu toate celelalte: daca anii trecuti scoateai bani din soft, din imobiliare, din otel, din brutarie, din orice altceva, acum e deja din ce in ce mai greu si disperarea trebuie sa fie mai mare. Tradingul ca orice alt job, nu are nici el scapare. Big Shark nu poate sa lase sa se castige usor din trading sau dintr-un alt domeniu si greu in restul sectoarelor. Toti trebuie sa fie o apa si-un pamant. In final, sa nu mai lungesc vorba, va doresc multa bafta si sunt aproape de voi toti cu sufletul si va sustin moral.

     

    Nu mai scriu vreodata pe aici, asta e ultimul meu post. Am primit acum si critici de la mfx, amicul meu, la telefon, m-am cam saturat de suturi.

    Cam atat am avut de zic. Weekend placut si bafta in continuare.

  2. @tradelover

    Fiecare intelege prin piramidari altceva. Eu inteleg piramidare in sensul a ce s-a discutat de nenumarate ori pe thread-ul cu strategia de reversal. Adica, mai explicit. trebuie sa ma leg de notiunea de trend si de Elliot.

     

    Fac o paranteza aici, referitor la discutia de mai sus si zic ca sistemul de tranzactionare Elliot presupune ca un trend contine 5 unde in directia trendului daily si 3 unde corective in contra-directia trendului principal.

    http://ta.mql4.com/elliott_wave_theory

    Este un sistem care de multe ori lasa loc de interpretari, dar cred ca cine face trading dupa acest sistem are o probabilitate foarte mare de castig, sa zicem 75% tranzactii profitabile si 25% neprofitabile. Cu un MM corespunzator si un RRR foarte bun, se poate face profit frumos. Si in plus permite si o anticipare a directiei pretului cu tp-uri relativ corecte (in zona unor ratii fibo puternice). Asa ca expertul Eliza probabil ca mai trebuie corectat.

     

    Revenind la piramidari. Consideram un trend la h1 din 5 unde. Trendul intraday, in directia trendului principal. O sa pun si niste poze ptr. lamurire.

    Unda C1 impulsiva, 12 corectie, 23 cea mai mare unda impulsiva, 34 corectie, 45 impulsiva.

    La randul lor, fiecare impulsiva contine alte 5 unde care pot vizualizate la m1/m5

    Piramidarile intraday le fac la tf mic, in directia trendului principal. Si anume, cum?

    Pornesc la m1/m5 o tranzactie dupa ce pretul a facut o corectie. Atunci cand apare divergenta hidden ptr. continuarea trendului initial+ob/os+pattern de lumanari iau tranzactia in directia trendului cu sl sub/peste aceste lumanari. Poate mai prind si un pattern fibo: gartley, crab, ceva, care sa-mi confirme ca e gata corectia.

    Adaug pozitii la m1, dupa fiecare corectie in parte, dupa ce am schimbat sl pe profit la ultimele pozitii.

    Inchid toate piramidarile cand pe m1/m5 s-a incheiat o unda din 5 (o unda mare la h1). Astept corectia 23 sau 34 si reiau piramidarile in sensul trendului. Cateodata mai gresesc, mai fur si sl-uri dar in general functioneaza.

    Nu obtin milioane de miliarde sau cat face calculul ala cu exponentiale, dar la un trend de 200-300 de pipsi intr-o zi, obtin poate dublu: 500-600 de pips

    E greu, trebuie urmarit, nu sunt nici mare expert, dar e macar ceva ce functioneaza.

    Daca e un trend lent numarul de piramidari e mai mic, daca e unul foarte rapid, sunt o gramada de un doi-uri si implicit si o gramada mare de piramidari.

     

    Deasemenea piramidari mai fac si in extraday adaugand dupa fiecare corectie la h1, pozitii in directia trendului h4/daily

  3. Da-mi voie sa ma intreb daca vreunul dintre cei care sustin asta pe aici au tranzactionat vreodata pe bani reali.

     

    Partea a doua, legat de piramidarea de care zici, well... opinions vary. Pana una alta, permite-mi sa ma indoiesc de ceea ce afirmi.

    Asadar orice as spune sunt un mincinos. Eu si ceilalti care afirma ca fac bani din trading. E mai comod sa ignori ce zice unul si altul si sa dai vina pe sistemele care "se strica" de la o zi la alta. De fapt e mai usor sa gasesti pretexte; probabil ca singurii care spun adevarul sunt cei care spun exact ce ai vrea sa auzi.

    Din pacate nu vreau sa-ti demonstrez nimic. Nu vreau sa te conving ca ceva functioneaza sau nu. Dar poate intr-o idee pe care am sintetizat-o mai sus, era ceva de invatat. Ptr. cei care vor sa invete cate ceva.

    Daca ai ruga probabil pe mincinosii care fac afirmatiile de mai sus, sa te ajute sa-ti pui expertii cap la cap, sa devina profitabili, poate ai avea mai mult de castigat. Copilul care nu tipa, nu primeste lapte de la mama. Daca vrei doar sa-ti plangi de mila in mod public, ok, just do it.

    Si pentru mine e mai comod sa stau sa-mi vad de treaba mea, decat sa postez ceva pe un forum si sa-mi gasesc beleaua dup-aia. Ptr. asa o cinste de mare mincinos e mai ok sa stau in banca mea si sa te las in ignoranta. Ceea ce o sa si fac. Acum du-te si baneaza-ma, ca vad ca esti mare moderator. Pacat ca marele tradelover devine micul tradescaried.

     

     

    P.S. Ptr. vamist care trebuie sa evolueze, sa treaca la next level, si sa depasim faza asta de bla bla, functioneaza/nu functioneaza, ma gandesc sa facem un cont real. Cu parolele publice pe sectiunea privata, ca am inteles ca exista si asa ceva. Sa punem banii impreuna, cei care vor bineinteles si sa tranzactionam ptr. profit. Fiecare sa tranzactioneze de banii pe care i-a bagat si sa faca profit atat cat poate. La final scoatem din profit si facem cate o chindie, la munte, la mare, in stil forexist. Gasim noi un stil... =))

    Eu sunt dispus sa bag o suma de bani si sa initiez procedura. O sa-l rog si pe mfx s-o faca. Ce parere aveti?

  4. Si ca sa vin si cu un exemplu concret, GbpUsd in seara asta.

    Long ptr. 800-900 de pipsi pe o corectie. In poza se vede pattern de lumanari japoneze doji morning star, os, divergenta hidden + clasica pe ultimele varfuri

    sl de 150 de pipsi, RRR de 5-6, mic din moment ce suntem pe o corectie

    post-2777-1232651260_thumb.jpg

  5. Pana la urma am facut un expert, pe care l-am testat cu ST, si l-am testat in real time timp de cateva luni. Apropo de patternuri, l-am numit Eliza. El se uita pe chart si detecteaza patternuri. Deocamdata nu e public, si nici nu am de gand sa il fac public. Patternurile astea le pot defini dupa o anumita codificare, intr-un fisier text separat, pattern.txt, il editez cu notepad cand vreau sa adaug/scot paternuri, ori il pot lasa pe el sa le extraga direct din grafic. Pana acum am peste 800 de patternuri diferite care au aparut cel putin de cateva ori in chart, si care includ TOATE patternurile cunoscute, elliot, w-urile lui bollinger, wolfewave, j-lo, cup&handle, towers, mariane, etc si multe altele noi care nu au nici o denumire, dar apar frecvent pe grafic (a se vedea povestea cu miriapodul cu coada, spusa pe undeva pe vamist in trecut). Pe cele care nu apar decat odata sau de doua ori le ignor, pe considerentul ca sunt "anomalii", pentru a fi valid un pattern trebuie sa apara pe chart cel putin de un numar fix de ori pe care il dau ca parametru si care e mai mare ca 2.

     

    Bun. Deci ce face expertul? se uita pe chart si cand detecteaza ca s-a format unul dintre patternurile pe care le urmareste, cele din fisier adica, atunci se uita in urma pe chart de cate ori a mai aparut patternul respectiv, si pentru fiecare aparitie din istorie imi picteaza cum a evoluat piata DUPA aparitia patternului respectiv (in history). Adica trage o linie galbena, care este cu atat mai inchisa la culoare cu cat patternul este mai vechi in timp. Daca ar exista patternuri "viabile", adica un pattern dupa care cursul sa o ia mereu in sus (sau mereu in jos), ar trebui ca atunci cand apare pe grafic patternul respectiv (in prezent), toate liniile galbene sa o ia in sus (sau in jos).

     

    Prima concluzie este ca nu exista patternuri identice pe chart, care sa aiba mai mult de 10 candele.

     

    Hai sa-mi mai dau o data cu presupusul. O fac doar dintr-un singur considerent: am invatat si eu de la altcineva sa-mi castig painea cinstit din trading; mi se pare normal sa dau si eu un feedback ptr. cei care inca n-au gasit in trading lumina de la capatul tunelului. N-am nici un interes sa combat in idei pe cineva, mai ales pe cei mai vechi de pe aici. Dar mi se pare ca se induce ideea ca nimic in trading nu functioneaza; trebuie sa fie frustrant ptr. cineva care scotoceste si in loc sa dea de ceva care-l ajuta, da de ceva care-l afunda.

    N-am foarte mare experienta in trading, doar vreo 3 ani. De vreo 2,5 ani fac trading for a living. Dupa toata aceasta perioada sunt convins ca bursa este complet manipulata; ni se creeaza "senzatia" ca buyeri si selleri interactioneaza si influenteaza market-ul. Cred ca nimic nu este mai fals. Si daca market-ul este manipulat cred ca el respecta cu strictete teoria Elliot Wave. Si fac o provocare, sa verificam orice istoric de pe toate bursele, sa incercam sa identific 12345ABC. Va asigur ca vom reusi.

    Asadar as fi curios sa verific expertul Eliza, atunci cand el va deveni public, daca va deveni, sa vedem ipotezele de la care pleaca si rezultatele unde ajunge. Poate gasim un consens in ceea ce am afirmat mai sus.

     

    Referitor la lucrurile care functioneaza si care nu, s-a discutat de multiple ori despre piramidare. Eu fac piramidari in fiecare zi, cateva sau cateva zeci, in functie de volatilitate. Am citit in cateva posturi lucruri prost intelese despre piramidare. Piramidare de 2 ori pe an si alte chestioare, de trimis la capitolul fun. N-am timp acum sa verific acum exact care thread-uri sunt si sa postez acolo. Dar daca tot veni vorba...

    Piramidarea se face pe trend, adaugand pozitii in directia trendului, dupa fiecare corectie in parte. Adica dupa ce a aparut pe tf mic, divergenta hidden, conditii de os/ob in directia trendului si dupa ce avem din nou pattern de reversal (apropo, pe lumanarile japoneze sau fibo/gartley, cu sl deasupra pattern-ului de lumanari ptr. trend de sell, sau dedesupt ptr. trend de buy).

    Am vazut in schimb posturi excelente de la Scrat, Oltciter, Mfx, Harif, etc explicand cum functioneaza piramidarile cu ceva exemple pe thread-ul cu reversal. Si ptr. ca la final tot nu s-a inteles, poate n-ar fi rau ca cei care au facut demonstratii real time, sa mai deschida inca o data cont de demo, pana cand toata lumea se lamureste si invata.

  6. Parerea mea e lumanarile japoneze functioneaza, dar trebuie sa vedem in ce sens. Ne referim la trend ca o suita de impulsuri sau retracement-uri.

    E normal sa vedem pattern-uri de lumanari la fiecare retracement in parte si deasemenea la schimbarea generala de directie.

    Bun si cum facem atunci?

    O metoda de trading ar fi sa intram in tranzactie dupa fiecare pattern de reversal si pe masura ce pretul se indeparteaza de pozitia luata sa mutam sl pana la breakeven sau pe profit.

    In asa fel salvam pozitia si sa nu ne afecteze daca a fost corectie sau impuls.

    Deasemenea putem astepta ca pretul sa revina de pe retracement cu pending ordere sell stop/buy stop in directia trendului initial.

    In acest fel avem risc cat mai scazut cu putinta.

  7. @Scrat

    Ai dreptate, chiar ma everveaza tradingul ptr. cativa pipsi. M-am luat cu valul...

    O sa incep de luni sa postez tranzactii pe h4/daily cu hedge interne + piramidari: lucruri educative...

     

    P.S. Am citit foarte multe posturi de-ale tale si apreciez foarte mult efortul tau. Si mfx te lauda de zor, esti unul dintre varfurile acestui site. Citesc cu mult interes ceea ce postezi!

    Felicitari!

  8. De fapt vreau sa mai adaug ceva, daca tot am inceput :))

    Scuzati de off topic.

    Vreau sa-l felicit pe Stefan si echipa (tradelover, carboon, fata_morgana, ener, tavi, etc) ptr. calitatea acestui site. E cel mai bun site in limba romana de trading si cred ca se poate compara cu site-urile de top, pe profil, pe plan mondial. Excelente materiale care demonstreaza profunzimea preocuparilor echipei care conduce vamist. Ma bucur f. mult ca traderii romani au de unde invata! Fara nici o gluma si modestie!

     

    Si oltciter, scuze ptr. replica, n-am vrut sa te ofensez. Cand ne vedem prima data, fac cinste!

  9. Salutare,

    Sunt incantat sa va cunosc! Sunt un amic de-al lui mfx si fac trading for a living de cativa ani. N-am postat nimic pe forum pentru ca nu prea am ce. Lucrurile discutate aici sunt notiuni generale. De-aia si strategia asta e asa de permisiva, ptr. ca de fapt e o insiruire de principii care daca sunt respectate, duc probabilistic la profit. Asadar, nu vad ce as mai putea adauga, poate doar mici detalii. Am facut un pic de practica pe demo, fara sa am intentia sa distrug contul. :)) Aseara am luat cu un lot, fara sa vreau, pozitia pe gbp/usd, pe news-uri (a fost chestia cu Paulson care a dat-o iar in bara) si eram convins ca usd o sa scada, ceea ce s-a si intamplat. Am ramas cu 2 pozitii prinse in hedge, pe care o sa le inchid separat: prima, short, dupa h1 corectie (sub BB mediana la h1), a doua, long dupa finalul h1 impulsiva in sus.

    Sapt. asta a fost una grea, cu multe patternuri irregulare. Greu de analizat, greu de facut profit pe ele. Oricum, o sa repar contul si o sa-l inmultesc, fiti fara grija!

     

    Cam atat am avut de zis. In general prefer stilul no comment; tac si fac. :P

    Daca cei care sunt atenti pe demo, urmaresc tranzactiile mele sper sa aiba ce invata si de la mine.

     

    Bafta multa si succese in trading,

    Cu stima, momo12

    • Downvote 1
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.