Sari la conținut

christian

Traders
  • Număr mesaje

    2
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de christian

  1. Strategia aceasta imi apartine, e foarte simpla; daca o gasiti si pe alte forumuri, inseamna ca si alta persoana a gandit la fel ca mine, asadar, gand la gand cu bucurie.

    Folosind aceasta strategie nu trebuie sa prezicem nimic, nu trebuie sa stim ce face fiecare indicator in parte, toate pattern-urile tehnice, de candele, fibo sau elliot, teorii de trading, cand si ce fel de stiri sunt in piata, etc

    Trebuie doar un MM foarte riguros care se traduce printr-un risc scazut. As recomanda un risc de 0.5% maxim 1% din cont, risc distribuit pe toate sl-urile care nu sunt mutate pe breakeven sau pe profit.

    Aceasta strategie se bazeaza pe faptul ca pretul, pe orice bursa si pe orice tf se misca in trepte sau in zig-zag.

    Pentru directia in sus, pretul face serii de varfuri in sus, fiecare maxima fiind urmata de o miscare in jos (corectie) care nu depaseste minima ultimei corectii (zicem ca pretul face serii de varfuri higher high (HH) si higher low (HL)). Acelasi lucru e valabil pentru cazul cand pretul se deplaseaza in jos, el face noi minime si corectii in sus, corectii care nu depaseasc varfurile anterioare in sus (adica serii de lower low (LL) si lower high (LH)).

    Notam cu L123 punctul in care pretul ajunge in dreptul ultimului minim LL dupa ce face corectie in sus si revine cu tendinta de a face un nou varf LL.

    Notam cu H123 punctul in care pretul ajunge in dreptul ultimului varf in sus HH dupa ce face corectie in jos si revine cu tendinta de a face un nou maxim HH.

    L123 si H123 le-am notat asa pentru simplificare, prin analogie cu strategiile descrise de Joe Ross si Mark Crisp, pe tehnicile de intrare 1-2-3.

    Ignoram segmentele care nu intrec varfurile precedente (1:1), asa numitele inside bar-uri.

    Fiecare serie de astfel de varfuri pe un tf mic, compune un segment de pret pe un tf mai mare. Numarul de varfuri nu este fix; pot fi oricate varfuri: 3,5,9,11, etc

    Alternanta de segmente pe diferite tf-uri poate fi urmarita cu ochiul liber. Un numar de segmente de pret de pe tf M5 poate compune un segment de pret la H1. Un numar de segmente de pret la H1 poate compune un segment de pret la daily. Putem face altfel corelatii, cum dorim.

    Important nu e sa corelam tf-uri, ci sa ne fixam pe un tf si sa tranzactionam pe el. Cu aceasta strategie, eu tranzactionez pe M5, in ideea sa fac ceva profit in intraday. M1 mi se pare prea mic, uneori nu acopera spread-ul. In plus folosesc un expert mql, facut de mine (nu sunt mare programator, asa ca nu va asteptati la cine stie ce cod), iar expertul de cele mai multe ori, are nevoie de o marja de cativa pipsi pentru a seta sl si pending orderele, marja care uneori e greu de obtinut pe M1.

    Asadar eu tranzactionez pe M5 si recomand ca fiecare sa lucreze pe tf-ul pe care se simte bine si care este adaptat la programul zilnic si dupa posibilitati.

     

    Reguli de tranzactionare:

    1) a) Pe o miscare a pretului in sus (unul sau mai multe varfuri HH, HL) setam pending buy stop deasupra ultimului HH cu sl sub ultimul HL si pending sell stop sub ultimul HL cu sl deasupra ultimul HH;

    b) Pe o miscare a pretului in jos (unul sau mai multe varfuri LL, LH) setam pending sell stop sub ultimul LL si sl deasupra ultimului LH. Desemenea pending buy stop deasupra ultimului LH cu sl sub ultimul LL;

    Pentru fiecare limita setata adaugam spread-ul si cativa pipsi in plus (2,3,5 pipsi) pentru a evita activarea pendingurilor la corectii egale cu unda de pret impulsiva, sau atunci cand pretul nu mai are puterea sa faca noi HH ori LL si face doar L123, H123 si se intoarce.

    2) Dupa activarea pendingurilor pe miscarea:

    a) in sus - asteptam ca pretul sa faca un nou HH, HL si H123 moment in care mutam sl sub ultimul HL;

    b) in jos - asteptam ca pretul sa faca un nou LL, LH si L123 moment in care mutam sl deasupra ultimului LH;

    3) Optional cand pretul ajunge pe L123 sau H123 si am reusit sa mutam sl pe profit, putem sa luam o noua tranzactie in piramidare dupa aceleasi reguli descrise mai sus. Pentru toate noile tranzactii sl trebuie mutat sistematic, din aproape in aproape, functie de noile varfuri facute de pret.

     

    Nu setam tp. Iesirea din tranzactie se face la intoarcerea pretului, atunci cand pretul atinge sl si activeaza pending-ul ptr. miscarea pe sens opus. Putem tranzactiona si intr-un sens si in altul (in afara de cei mai experimentati dintre traderi, majoritatea nu suntem in masura sa anticipam daca noua miscare, pe tf-urile mai mari este impuls sau corectie).

     

    Pentru a sesiza varfurile de pret putem sa folosim indicatori din clasa zig-zag. Eu folosesc zup_76 si CZigZag. Am atasat aici template-ul. Sigur ca puteti sa folositi orice alti indicatori doriti si care credeti ca va sunt de folos. Deasemenea puteti combina strategia cu orice alte cunostinte/tehnici pe care le aveti si vi se par ca functioneaza.

     

    O sa postez aici si un statement pe un viitor cont de demo. Deasemenea sa postez si expertul cu care lucrez; deocamdata nu pot, pentru ca e incarcat cu tot felul de filtre, ptr. pattern-uri de reversal, ptr. spike-uri/segmente monoval intrepretate cu volume, etc, filtre care ajuta uneori si alteori incurca. O sa scot toate celelalte filtre/reguli si sa las expertul sa functioneaza doar cu regulile postate aici; garantat ca face profit long term. Sigur ca sunt si rateuri, dar per global strategia functioneaza.

     

    Exemplu:

    Am atasat pentru exemplificare si o poza la gbp/usd, tf H1 pe o miscare in sus.

    Primul pending buy stop ar fi fost la 1.4430 cu sl la 1.43266. Sa notam tranzactia cu t1.

    Pretul face un nou maxim la 1.4480 (HH), corectie la 1.4448 (HL) si H123 la 1.4480. Pe nivelul H123 optional putem sa mai luam un nou buy (t2) cu sl in 1.448, dupa ce am mutat sl la prima pozitie (t1) de la 1.43266 la 1.4448

    Urmatorul maxim (HH) e la 1.4512 cu corectia la 1.4479

    Cand pretul revine la 1.4512, dupa corectie, mutam la t1, t2 sl un pic sub 1.4479 si din nou buy

    Tema pentru acasa, pentru voi este lista cu restul de tranzactii pe nivele trasate pe grafic.

     

     

     

    P.S. Daca nu pricepeti intrebati. Nu va impacientati daca nu raspund imediat la intrebari. M-am retras de curand la tara pentru liniste, pace, pasarele, floricele si ce mai rimeaza... O sa intru rar pe net, sporadic, pe la sfarsit de saptamana, in drum prin piata si pe acasa, la oras.

     

    Va doresc bafta la pipsi si tinem legatura!

    post-3288-1240571522_thumb.jpg

    zig_zag.zip

  2. Salut tuturor si bine v-am gasit,

    Sunt un foarte vechi admirator al vamist si un amic al lui Stefan. Imi place foarte mult acest forum si ideea in sine de a strange laolalta oameni interesati de trading. Este un site foarte puternic, dar incet, incet a strans foarte mult material care e greu de citit ptr. un nou venit si pentru cineva care vrea sa-si insuseasca anumite cunostinte. Asa ca i-am cerut permisiunea lui Stefan, de a mai "peria" site-ul. Deasemenea i-am propus lui Petre sa marim numarul de materiale educative ptr. traderii incepatori si sa facem o "arhiva" de informatii, "must read" pentru orice trader aspirant. Sper sa si reusesc in "misiunea" pe care mi-am propus-o.

    Va doresc spor la pipsi!

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.