Sari la conținut

cristy

Traders
  • Număr mesaje

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de cristy

  1. Am participat la procesul de recrutare si pot sa va spun doar atat: stati departe de ei daca sunteti potentiali clienti sau macar tineti cont ca orice va spun ei ca puteti realiza sunt doar minciuni sfruntate. Sunt atatea site-uri unde potentialii investitori pot invata la ce se pot astepta de la tranzactionarea pe pitele financiare. Ei le spun clientilor faptul ca pot castiga zeci de procente tranzactionand in timpul stirilor ceea ce e un abuz oricum ai lua-o. Nu sunt deloc interesati sa angajeze persoane care au cat de cat habar cu ce se mananca pietele financiare pentru oricine a studiat domeniul mai mulrt decat prin a-si deschide un cont demo la un broker stie ca ceea ce fac ei e magarie curata. Daca sunteti in cautarea unui job, nu gasiti nimic mai bun si nu aveti scrupule (sunteti dispusi sa induceti clientii in eroare cu scopul de a inchide) puteti merge la ei: munca de call center la "costum", superiori dusi cu pluta (cel putin unul dintre ei avea o atitudine de iti venea sa-ti borasti matele in fata lui) si invatat tehnici de aggressive selling aflate deocamdata in Romania la limita legii. Sper sa gaseasca un client cu un avocat bun care sa-i faca zboare din peisajul investitional autohton. Cel mai grav este dupa parerea mea ca CNVM permite unor astfel de lichele sa supravietuiasca.

  2. Ideea e ca nu voi folosi indicatorii respectivi pentru analiza efectiva ci ma intereseaza doar valorile lor numerice pentru care sa pot pune conditiile de maximizare a profitului. asa ca nu ma intereseaza foarte mult care va fi pozitia lor fata de pret (EMA) sau fata de nivelul 30/70 (RSI). Adica, chiar daca voi folosi RSI de 9 si ajung la concluzia ca panta ideala ce conduce la maximizarea profitului aplicand metodele random de intrare este 3 (complet ipotetic) sau folosesc RSI de 14 si aceeasi panta ideala este 2.5, la construirea variabilei finale se va acorda punctaj maxim (10 din 10) pentru acea valoare indiferent care va fi ea.

     

    In acelasi timp insa exista o legatura intre setarile indicatorilor si ciclurile pietei insa nu am aprofundat.

  3. Ceea ce am dorit sa propun aici nu este o strategie de tranzactionare ci o modalitate de fundamentare a riscului asociat unei anumite paritati la un moment dat.Cine a dat prin facultate de modelul CAPM cunoaste ca tradeoff-ul dintre dispersie (risc sau voaltilitate/impredictibilitate) si rentabilitatea asteptata este extrem de important. De aceea consider ca pentru a evalua probabilitatea unei paritati de a se aprecia sau deprecia este necesara generarea de exemplu pe M30 a sute si sute de tranzactii random si apoi sa verificam cum a influentat la momentul t0 panta unei MA sau valoarea RSI profitul inregistrat daca tranzactia este inchisa la un moment de timp t1 (diferenta dintre t0 si t1 este tot random)

     

    Apoi, rezultatele acestei analize, ce consta practic in a acorda fiecarei paritati o anumita variabila care sa le diferentieze din punctul de vedere al probabilitatii de a merge intr-o anumita directie, pot fi utilizate pentru fundamentarea riscului asumat (raportul dintre dolarii pierduti ca urmare a asumarii unui STOP LOSS si balanta dinamica) pentru orice strategie de fundamentare a punctelor de intrare sau de plasare a STOP LOSS-ului sau al TAKE PROFIT-ului.

     

    Exemplu: pentru EUR/USD la un moment dat cunoscand valorile unor anumiti indicatori tehnici determinam ca pentru BUY variabila respectiva pe o scala fixa de la 1 la 10 are valoarea 5.67 si prin urmare daca lui 1 ii corespunde un risc asumat de 0.5% din balanta iar lui 10 ii corespunde un risc de 4% din balanta noi vom intra cu o suma astfel incat dolarii pierduti la eventuala atingere a STOP LOSS-ului sa fi egali cu 2.48% din balanta.

     

    Imi cer scuze pentru intarziere si pentru tendinta mea de a-mi expune ideile in fraze foarte lungi.In curand voi invata ceva mai multa econometrie tocmai pentru a putea face acel data mining necesar la calcului acelei variabile. Va trebui ca plecand de la valorile preturilor de inchidere ale lumanarilor sa calculez indicatorii (pentru unii va trebui sa calculez si prima derivata) si apoi sa determin cum influnteaza acestia profitul aplicand metodele random de mai devreme. Voi ce preturi imi recomandati? Adica ce baza de date sa folosesc?

     

    Multumesc pentru gimnastica mentala :D

  4. Am auzit de multe ori ideea ca ceea ce face un trader profitabil este un MM eficient si cam peste tot se spune sa nu intri cu mai mult de X% din cont la un moment dat.

     

    Ma gandeam la urmatoarea abordare a acestui subiect:

     

    Fara a folosi un anumit sistem (ceva complet neutru/random), sa se genereze puncte de intrare si apoi utilizand regresia sa se determine cat din evolutia profitului obtinut din o pereche intrare/iesire random este explicata de valoarea unei anumite variabile la momentul intrarii. (de exemplu ar putea rezulta ca pentru o intrare, panta (prima derivata) EMA 50 explica in proportie de 20 % marimea profitului. Acest coeficient va fi si el ponderat ca o EMA pentru a acorda o mai mare importanta ultimelor evolutii. Apoi fiecarui coeficient sa i se acorde o pondere ca importanta astfel incat fiecare paritate sa aiba la un moment dat o nota iar pe baza acestei note, sa se aloce un anumit risc ce suntem dispusi sa ni-l asumam in momenul respectiv.

     

    In momentul in care am identificat un punct de intrare (oricare ar fi metoda dupa care ti-ai fundamentat decizia - personal prefer doar suport si rezistenta), se verifica nota paritatii, iar daca aceasta nota depaseste un anumit prag minim (se pot pune conditii pe fiecare coeficient component) se intra cu un risc asumat a carui valoare este data de nota respectiva. In final cunoscand pretul de intrare, STOP LOSS-ul (pus in afara canalului de variatie al pretului) si riscul asumat, se poate calcula marimea pozitiei (de preferat OANDA ca broker intrucat permite intrarea cu practic orice suma).

     

    Avantajul este ca in loc sa se aloce riscului suma de sa spunem 3% din equity pentru orice paritate in orice conditii de piata, acest sistem ar analiza fiecare factor ce determina intr-o anumita masura marimea randamentului, ar determina valorile pentru care acesti factori maximizaeaza randamentul (prin punerea unor conditii de maxim) si ne-ar permite sa tranzactionam sau sa ne asumam un risc mai mare atunci cand conditiile impuse de sistem sunt indeplinite.

     

    Astept critici si sugestii la cele prezentate.

     

    Va multumesc

  5. Lucrarea trebuie sa aiba MAXIM 40 de pagini, asa ca realizezi la ce nivel va fi facuta. Mai ales ca profesorul facea ochii mari la mine cand ii explicam divergenta pe MACD. Pentru mine personal e important sa nu ma expun pe prin luarea de pozitii in aceeasi directie pe perechi corelate pozitiv si atat. O sa ma joc putin prin Excel desi inca mai caut serii de date cu preturi de inchidere daily pentru principalele piete de capital.

  6. Salutari,

     

    Urmaresc acest forum de mult timp si consider ca sunteti singura sursa independenta de informatii despre forex in limba romana. Tranzactionez demo de aproape 2 ani (cam de cand am facut cursul celor de la TeleTRADE - big mistake) si intentionez sa incep tranzactionarea live pe Oanda in curand pentru a vedea daca cunostintele mele se pot materializa si in profit (desi momentan nu am nici timp si nici capital :) )

     

    Va solicit asistenta pentru un alt proiect al meu - lucrarea de licenta cu titlul "Analiza tehnica si utilizarea acesteia in studiul comportamentului pietei valutare". Coordonatorul insista sa analizez corelarea pietei valutare cu piata de capital si ma intrebam daca cunoasteti voi un astfel de studiu sau o aplicatie care sa calculeze un coeficient de corelare dintre doua seturi ale preturilor de inchidere ale USD/JPY si DJIA sau EUR/USD si DAX spre exemplu. Am incercat sa-i arat corelarea cu indicatori tehnici dar imi trebuie si o abordare econometrica.

     

    Va multumesc pentru eventualele raspunsuri si astept cu nerabdare sa va povestesc despre evolutia contului meu live. :)

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.