Sari la conținut

the_winner

Traders
  • Număr mesaje

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de the_winner

  1. Vin si eu cu o idee pe care o aplic de vreo luna intr-o "strategie" asemanatoare, dar pe termen lung si foarte lung. Pana acum am avut noroc pentru ca pe toate cele trei perechi cursul a fost ascendent.

     

    Piramidam in pierdere => asta presupune ca avem un cont care sa ne permita un numar mare de piramidari. De ce sa inchid pozitiile din varful piramidei cand pot sa le las sa aduca interest (creste balanta)? Nu piramidez contra swap-ului pe o strategie pe termen lung. E adevarat ca se va duce si mai mult in jos, dar am presupus de la inceput ca ne permitem un numar mare de piramidari (in pipsi, sa spunem ca ne permitem o cadere de 1-3000pips pe trei perechi - in niciun caz nu ma gandesc la piramidari cu multiplicare exponentiala).

     

    Ultimele pozitii vor aduce castig in balanta din inchideri pe plus, restul din dobanda (vezi perechile cu AUD). Distanta dintre doua piramidari trebuie lasata in functie de nitica analiza tehnica. Alimentarea contului se face frecvent, e ca si cum imi tin banii la o banca.

     

    Un back-testing nu cred ca e relevant pe o asemenea idee. Probabil in MT5 nici macar nu e posibila strategia pentru ca acesta uneste pozitiile de pe aceeasi pereche.

     

    M-am apucat de curand de MQL5, dar m-am desumflat putin cand am vazut ca MT5 uneste pozitiile de pe aceeasi pereche valutara. MT4 se comporta altfel, da' probabil o sa dispara in curand.

     

    Nu stiu cat de buna e ideea, dar a pornit de la forma oscilanta a "semnalului" de-a lungul timpului (oscilatii de frecventa mare cu amplitudine mica + oscilatii de frecventa medie cu amplitudine medie si oscilatiile de frecventa foarte mica dar cu amplitudini de mii de pips). Eu n-am gasit o alta metoda de a profita de aceste oscilatii.

     

    MM

  2. @Danutz

     

    Intotdeauna dupa ce iti faci contul praf o sa ai senzatia ca, cursul s-a intors si ai fi iesit in castig. Nu pica in capcane de genul acesta.

    Probabil poti tranzactiona si fara SL daca intri pe pozitii cu sume mici si contul tau s-ar face praf doar daca ar fi o cadere/crestere de cateva zeci de mii de pips. Nu o sa ai pierderi sau castiguri mari dar o sa realizezi ca se poate duce cursul cateva luni bune fara sa se intoarca la valoarea de deschidere. O sa te lecuiesti de ideea ca tot ce creste acum scade in curand .... si invers.

     

    E bine ca ai intrat pe live destul de repede, e rau daca ai intrat cu bani multi. Faptul ca-ti pierzi banii de seminte/bere o sa te faca mai responsabil cu banii de transport sau/si haine.

  3. Poti pierde linistit cei 50RON dati de ei, daca asta te framanta.

     

    Cei de la Plus500 nu cer acte, nu verifica identitatea, nu te pun sa semnezi nimic. Cel putin asa era cu vreo 5 luni in urma.

     

    Iti recomand sa nu bagi bani la brokerul respectiv, chiar daca ti se pare simplu sa lucrezi cu ei.

  4. Ceva asemanator testez de vreo luna pe un cont real. Deschid pozitii dupa fiecare 50-100pips pe minus de la ultima pozitie deschisa. Tranzactionez pe 3 perechi in sensul in care dobanda aduce castig (long, in cazul meu). Leverage-ul este la maxim, iar dobanda la pozitiile deschise aduce un castig de 1%/luna din contul existent. Pozitiile din varful piramidelor le-am deschis la valori mai mici decat celelalte fiind practic un reper (maxim local).

     

    Pana acum sunt pe plus cu aceasta metoda, dar matematica arata ca o cadere de cateva sute de pips imi va duce contul la zero. Pare o varianta pierzatoare, dar ma bazez pe:

    - dobanda la pozitiile deschise;

    - pozitiile care ajung pe plus (pana acum am inchis in intervalul 5 ... 60 pips); Dupa inchiderea unei pozitii astept ca ultima ramasa sa coboare iar peste un anumit nivel pana deschid alta;

    - alimentez continuu contul cu sume mici (cativa dolari, castigati usor din activitati de freelancer).

     

    Este doar un hobby, sumele investite/tranzactionate fiind mici.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.