Sari la conținut

Federleicht

Traders
  • Număr mesaje

    6
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Federleicht

  1. @croco

    Adica e posibil sa fi analizat o perioada in care MSFT era intr-un trend mai ascendent. Iar eur-usd mai fluctuant.

     

     

    @gigi

    Ce incerci sa faci, nu cumva necesita o infrastructura foarte rapid sa incerci pair trading? Adica... o banca, un fond, etc, care are acces mult mai rapid la informatie(internet) + calcule facute foarte rapid pe ceva calcul. care lucreaza in multe core-uri e in avantaj cu mult mai mult decat tine?

    Pair trading e defapt o forma de arbitraj... iar arbitrajul in zilele noastre ... daca nu vii cu ceva inovativ(ca sa compensezi lipsa de viteza.), care nu a mai fost implementat de cineva... atunci nu prea cred ca ai sanse prea mari. Imi scapa ceva in ce incerci sa faci?

  2. @lamishto

    Serios? Chiar asta a spus? Lucrul asta imi intareste si mai mult ideea precum ca ... nu e profesionist. Pietele financiare nu prea pot fi diferentiate asa cum le diferentiaza el. Deci de acuma sa schimb canalul si mai repede cand il mai vad pe la tv : ) . Plus ca poti fi investitor si pe currenci. Nu exista doar speculatori.

  3. @lamishto

     

    Ok, atunci ar trebui sa se lase de aparut la televizor, ca nu prea lasa o impresie corecta despre el. Defapt ce am gasit foarte .... ciudat la el, e faptul ca e cam transant. Fara suparare, dar imi aduce aminte de un anumit becali. Si in plus face predictii .. dar in acelasi timp le si neaga, e cam incoerent, sincer, nu stiu exact ce vrea el sa dovedeasca.(o fi o persoana orgolioasa... stii cum e..:) ). Dar un trader adevarat nu face predictii !

     

     

    totusi, te rog sa ma lamuresti. Ai scris " daca nici cristian sima si nici celebrul warren buffet nu investesc in forex fundamental pentru ca li se pare un urias joc de noroc" si in postul asta ultimul... ai scris " stiu ca foloseste analiza fundamentala +... "

    Pana la urma cum e?

  4. @ croco

     

    Piata nu este random. Poti diferentia un grafic real fata de unul fabricat(sa zicem printr-un generator brownian) analizandu-l printr-un model de tip arch(sa zicem) si apoi identificand acele clustere de volatilitate.

    In plus, daca compari un grafic generat printr-o distributie gausiana normala, atunci el va fi diferit fata de unul de pe pietele reale pentru ca... pe pietele reale, pot aparea acele fat tails. Deci depinde de ce generator te folosesti.

     

    Ai intuit bine partea cu analiza fundamentala. Daca am inteles bine, esti la inceput... vrei un sfat?(am cativa ani buni:) ). Axeaza-te pe analiza fundamentala. Motivul ? Datele macroeconomie au inertie! Pietele financiare sunt conduse de sentimentul de piata, iar sentimenul de piata, in cea mai mare parte e condus de fundamente. Citeste de mai multe ori pana ce intelegi ce am vrut sa zic.

     

    Bineinteles, si patternurile matematica au... un fel de inertie, mai de graba le-as numi persistenta. Acuma depinde la ce te pricepi mai bine.

     

    Referitor la analiza tehnica... nu comentez nimic.

     

    Pe de alta parte, poate te intereseaza tradingul de tip quant. Exemplu ? Renaissance Technology, cel mai celebru hedge fund din industrie. Ce implica quantitative trading-ul ? Matematica foarte avansata.

     

     

    @lamishto

     

    Ai spus de sima... sa fim seriosi. Chiar il ia in considerare cineva pe domnul acela? Mie mi-a lasat tot timpul impresia ca nu este un profesionist.

    E irelevant oarecum warren, el cam de la inceput a fost un investitor de buy and hold(e posibil sa ma insel totusi). Si apoi a trecut in domeniul asigurarilor. Din cate stiu, fondul lui, berkshire e mai mult acuma axat in domeniul asigurarilor.(din nou, e posibil sa ma insel).

    Deci fondurile care fac trading "tehnic", nu fac prin analiza tehnica, ci quantitative(...diferite pattern-uri... corelatii, arbitraj statistic... and so on). Sau... poti vedea analiza tehnica ca o pseudo analiza a quant. Ce stim in trading? Nimic pseudo in gandire nu merge, trebuie sa excelezi, mult creier, nimic simplu, KISS e... pentru naivi, si Darwin ar face un paper grozav daca ar mai fi trait sa prinda vremurile noastre:)

     

    Concluzie, piata nu este random, daca ar fi fost random... atunci nici un fond nu ar fi putut extrage profit ani la rand(cu un an sau 2 pe minus eventual) prin simplul fapt ca... nu poti prezice niste valori random ! (deci sunt random, adica chiar random).

  5. Primul meu post aici pe forum; salutare Vamist:)

     

     

    Nu am putut sa ma abtin sa nu raspund in acest topic.

    E "scam" cam din prima vedere.

    13% profit in 10 minute, asta spune tot.

     

    Nici un HFT strategy nu produce un astfel de randament, si sa nu uitam ca tipul asta de trading are cel mai mare sharpe ratio posibil(dar o scalabilitate foarte mica).

    Insa putem elimina din start ca respectivul EA ar face hft, prin simplul fapt ca e implementat in mt4.

    HFT se face pe cu totul si cu totul alte platforme si eventual cu, colocare server / infrastructura high tech.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.