- Răspunsuri 9
- Citiri 9,6k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
bumasoft 2 postări
-
Fata Morgana 1 postare
-
nicugh 1 postare
-
tradelover 1 postare
Most Popular Posts
-
Stiu ca am citit si mai demult acest topic insa am trecut relativ repede peste el. Acum dupa ce l-a readus Oltciter in discutie in Clipuri Forex parca imi place mai mult caci sunt cateva interventii f
-
N-am sa adaug prea multe lucruri noi, pentru ca multe lucruri pe care le-am constatat si eu au fost deja spuse. Cu totii trecem prin aceleasi etape, dar poate daca mai multi spunem ce greseli am facut
-
Iata si o imagine ilustrativa. Cine se recunoaste aici?
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Salut!
Numele meu este Sorin Bolache şi mă cunoaşte-ţi sub nicknameul Oltciter de pe Marketiva.
Acum la aproape un an de trade pe Marketiva m-am hotărât să scriu cateva ideii sau mai bine zis concluzii legate de activitatea mea în forex trade.
Departe de mine de a mă considera un bun trader. Mai degrabă cred că până acum am fost unul prost. De altfel trebuie sa recunosc ca am “spart” deja un cont de 200$ live aici.
Nici nu ştiu cum să structurez aceste concluzii. Cred că va ieşii o “varză” totală , dar ce am avut şi ce am pierdut.
Aşa că , hai să trecem la treabă.
Cap.I. Fă cunoştinţă cu tine însuţi.
O să spuneţi că am înebunit. Nici pe departe.
În perioada care a trecut am invăţat să-mi cunosc stările de spirit în trade . Am observat că am diferite ticuri atunci cand sunt în trade, ticuri care îmi dau semnale despre starea mea de spirit. Îmi bâţâi picioarele, îmi rod unghiile, mustaţa pe partea stângă mai are un pic şi dispare. Toate acestea sun semnale pe care am învăţat să le interpretez.
Am ajuns la concluzia că ,atunci cand unul din aceste ticuri apare, e mai bine să nu fac trade.
Concluzia mea este că o poziţie trebuie deschisă numai atunci cand eşti liniştit, fără stres, fără ticuri, fără emotii. Aş putea spune că termenul cel mai indicat pentru o astfel de stare este indiferenţa, lipsa de “sentiment”. Eu le spun “pozitii reci”.(cold positions)
Cap.II.Strategii.
Am urmărit cu interes discuţiile de pe chatul Marketiva ,atâta timp cât ele au fost, şi am auzit şi studiat o sumedenie de strategii ,care mai de care mai “ tari”. Strategii pe termen lung, strategii pe teremn scurt, strategii combinate, strategii îmbârligate, strategii, strategii, strategii…
Concluzia mea este ca nu contează atât de mult strategia pe care o alegi . Cel mai mult contează să o stăpâneşti bine. O strategie nu se poate învăţa într-o săptămână, sau o lună .Necesită timp şi rabdare. Dacă după o anumită perioadă începi să faci profit înseamnă că începi să stăpâneşti metoda şi ar fi bines a te ţii de ea.
Eu personal am facut marea greşeală să tot schimb strategiile şi în felul ăsta vrabia din mână a zburat iar cioara de pe gard avea 200 de ani şi nu am putut să o fac friptură.
Şi acum ,ca o paranteză , îmi asum resposabilitatea pentru cartonaşul rosu primit de Flavius20 pe chatul Marketiva. Îmi pare rău pentru el dar e bine din când în când să-i respecţi pe cei din jurul tau. Un singur lucru mi-a plăcut din ceea ce afirma pe chat şi cred cu tărie că avea dreptate. Atâta timp cât noi vom alerga să prindem banul nu vom ajunge niciodată să-l avem. Banul trebuie făcut să alerge dupa noi.
Cap.III Profit şi pierdere
Aşa cum am recunoscut mai sus am “reuşit “ să sparg un cont de 200$ live. Unii vor afirma ca e mult, alţii că e o nimica toată.
Concluzia mea este că e bine să aplici proverbul “cei în mână nu-i minciună” în privinţa câştigului în forex.
Nu contează că la o poziţie căştigi numai 1 pip , dar îl câştigi nu îl pierzi. Ar trebui să fim mai atenţi la cugetările evreilor. Aşa că dacă aveţi o poziţie în profit şi începe să vă atace tremuriciul, unghiile încep să dispară , picioarele încep să se bâţâie, pielea devine ca de găină, şi alte asemenea semnale închideţi poziţia şi luaţi ceea ce este sigur şi nu ceea ce va să fie.
Cât despre pierdere, ce să spun?
Nu cred să existe cineva pe care pierderea să nu-l afecteze. Pe mine mă afectează. Şi atunci mă retrag din trade 2-3 zile , mă linştesc şi încerc să-mi analizez greşelile. Nu-mi reuşeşte mereu dar e un început. Asta înseamnă că mă autodisciplinez şi sunt pe drumul cel bun.
Cap.IV . fără titlu
Aici ar trebui sa spun ceva “deştept”, care sa va lase mască pe toţi , dar … nu sunt dacât un om obisnuit care încearcă să facă un lucru cât mai bine, şi care nu scoate maxime si cugetări la fiecare doua fraze.
Nu pot să vă urez decât baftă ,să fiţi tenace şi perseverenţi.