Sari la conținut
Postat

Urmatoarea strategie am gasit-o in revista Currency trader

Pereche EUR/USD

Orele de tranzactionare: cele mai proaste!

Adica dupa inchiderea sesiunii americane ora 12 la noi, cand se deschide Sydney-ul si lichiditatea si volatilitatea Eur/usd e cea mai mica.

Imediat dupa (pt a scapa de swap) ora 12 se pun ordine limita de sell si buy respectiv la 15 pipsi in sus si in jos fata de pretul de inchidere de la 12

Stop loss la 30 de pipsi fata de pretul de inchidere

Target gain chiar pe pretul de inchidere

Daca s-a declansat un ordin de sell sau buy celalalt ordin limita se sterge

Daca nu s-au atins tintele, ordinele se inchid oricum dupa 3 ore (inaintea intrarii japonezilor)

Chiar inainte de deschiderea japonezilor se inchide pozitia (daca nu a atins stop/target-ul)

As putea numi strategia un scalping pe 15 pipsi, dar prin definitie scalpingul are nevoie de volatilitate crescuta, ceea ce nu e cazul aici.

Probleme:

Swapul continuu (ca la Oanda); incercam sa evitam tocmai efectul swapului, deci avem in vedere un broker cu roll over punctual (de ex la ora 12)

Spreadul prea mare (ideal ar fi 1-2)

• Răspunsuri 14
  • Citiri 10,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Featured Replies

Postat
  • Moderators

Ok, am inlocuit in postul precedent EA-ul cu unul care simuleaza exact strategia, cu valorile default pentru parametri sl,tp,marja, si cu valorile orare modificate (intervalul de doua ore, cu conditia ca brokerul tau sa nu acorde/ceara dobanda DUPA ora pe care o pui ca parametru, in intervalul de 2 ore). In functie de broker se poate pune ca intrare ora la care brokerul acorda dobanda (daca nu e prea spre dimineata, sa se trezeasca asiaticii).

De exemplu la IBFX pun orastart=0 si pending time=120 (parametrul oraclose nu avea nici un rost, el era "uitat in text", l-am sters. Timpul de deschidere este "orastart" iar timpul cat stau orderele deschise daca nu s-a activat nici unul, este dat de "pendingtime", in minute) si in acest caz nu am dobanda, dar tot perdanta e (am ales ora la intamplare, fara sa calculez nika, doar sa fiu dupa momentul dobanzii, tu daca vrei, faci calculele exact pt brokerul tau).

De asemenea am pus loturi fixe de tranzactionat, calculati riscul manual si introduceti cate loturi vreti. Valoarea de 0.1 care este default corespunde unui risc de 15$ pe ordere la un cont cu lot standard. Adica un risc de 1.5% la un cont standard de 1000 de parai. Pentru un cont de 10000 (cand testati) modificti loturile la 1.0 loturi. Cei care l-au downloadat, sa il mai ia odata.

Ceea ce este interesant, daca testez pe M30 la Metaquotes, cu Every Tick, cu 1.0 loturi, cu toate datele M1 aduse din 1999 pana in prezent (ultimii 8 ani), atunci equity-ul creste liniar pe toata perioada testata!!. Adica contul se duce de la 10 mii la 29 de mii in cei 8 ani. ;) (unde naiba e omuletul ala de la yahoo, care boldeste ochii mari??)

Pentru ca vreau sa imi adun intr-un singur loc jucariile la care lucrez, am decis sa pun o copie a strategiei si pe blog. Sper ca ener sa nu se supere.

S-ar putea sa fie ceva de capul ei. Dar trebuie testata serios, eventual pe un tick chart (sa vad cum fac rost de unul asa de lung) ori cateva luni de testare in timp real (de asta nu am timp).

Anyhow, spor la forward testing. Nu uitati sa downloadati EA-ul de mai sus din nou!

• 3 săptămâni mai târziu...
Postat
  • Moderators

Because I did not find a way to attach pictures to the comments in the blog.....

(nu imi place ideea sa le pun aiurea pe web si sa dau linkurile, uit pe unde le-am pus, se muta site-urile, chiar nu se poate face sa pot pune poza direct in comment la blog? ori nu stiu eu cum?)

post-1272-1194577183_thumb.jpg

Postat
  • Management

Tradelover, din pacate engine-ul de bloguri nu permite atasarea pozelor sau a altor fisiere in comentarii. oti totusi sa editezi postul tau de pe blog (ala principal) si sa inserezi acolo poza.

[edit] Se pare ca stie Bogdan (TheEconomist) o metoda sa pacaleasca blogul ( eu o sa ma fac ca nu stiu ca face asa ceva :) ) si sa-l faca sa accepte poze si in comentarii. Iti da el mai multe detalii pe private.

• 3 ani mai târziu...
Postat
  • Moderators

M-am apucat de facut ordine pin blog si am gasit topicul asta prin arhiva, aveam link spre el de pe vremea cand am implementat strategia de scalping. Pt ca in arhiva nu puteam da reply, l-am mutat aici, penru ca sunt curios daca mai foloseste cineva asa ceva, si cam care ar fi rezultatele dupa cei 4 ani trecuti de atunci.

Acuma, cum o sa dati voi replica, daca mai il folositi, nu stiu, pt ca nu am identificat cum pot debloca un thread. De mutat l-am mutat eu, dar probabil ca Stefan stie el de ce nu ma lasa sa il deblochez, hihi. Acuma sa vad daca pot sa il mut inapoi in arhiva...

Edit

Bingo! a mers să îl deblochez, am luat-o logic, haha, trebuia sa merg in radacina, unde imi apare lista de topice, si acolo aveam iconiţa de deblocare pe el. Daca nu mai e nimeni interesat il voi muta inapoi in arhiva in cateva zile.

Editat de tradelover

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.