- Răspunsuri 12
- Citiri 6,8k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Zile populare
10 membri au votat
-
1. Doriti sa va puteti edita posturile indiferent de cand au fost adaugate?
-
Da, este o optiune buna3
-
Nu ma deranjeaza limitarea actuala de 60 de minute2
-
Ar fi bine sa fie marita limita la o zi5
-
Te rog autentifică-te sau înregistrează-te pentru a vota în acest sondaj.
Featured Replies
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
ryu wrote:
.Ryu, cam asa ceva? La asta te refereai?
E simplu:
In primul rand sa zicem ca ai un text oarecare pe care vrei sa-l afisezi in "Quote". ok. Selectezi textul respectiv si-i dai "copy".
Textul respectiv poate fi de oriunde: din ziar ( dar ai grija sa declari sursa exact), din carte, din alt forum, din email, din textul altuia de pe acest forum. Apoi sa zicem ca vrei sa redactezi postul tau. Te duci si dai click pe butonul "Add Reply" si-ti apare fereastra de editare. Undeva in partea de sus, dupa "Emoticones aia", adica maimutele alea care zambesc, dau din palme suiera, etc...ai 5 tag-uri: daca pui mouse-ul pe ele vei vedea ca acestea sunt urmatoarele:
-Insert Link: adica poti insera in textul tau diferte link-uri;
-Insert Image: poti insera in textul tau imagini;
-insert email link: ppoti insera in textul tau adrese de email;
-wrap in quote tags: poti insera texte ( asta te intereseaza deocamdata)
-wrap in code tags: poti insera coduri de program in text.
Acum dai click pe "wrap in quote tags" si-ti va apare doua "etichete quote" intre paranteze patrate:
.Ce ai tu de facut este sa dai textului copiat cu "copy" inainte paste intre aceste doua "etichete": adica intre [ quote] si scrii textul, il poti scrie si de mana, dar mai simplu sa dai "Paste".
Poti scrie in partea de sus si de unde provine textul respectiv, intre etichete sau in afara etichetelor.
Textul va apare selectat asa cum vezi in text-ul scris de mine mai sus.
Nota: Ai mare grija cand editezi text-ul, caci numai ai optiune de reeditare a text-ului, nici Quick Edit nici Full Edit. sau de modificare text, dupa ce i-ai dat deja "Add Reply" si mesajul tau a aparut deja pe forum. Deci nu ai voie sa gresesti, nu ai voie sa te razgandesti, nu ai voie sa modifici, nu ai voie sa adaugi, nu ai voie sa stergi.
Ai voie sa stergi tot mesajul, adica tot ce ai postat inainte, dar nu stiu nici optiunea asta cat timp va mai fi activa
pe acest forum. Man deci mare grija: cand scrii un post, fii hotarat pana la "sange" , fa un bun exercitiu de memorie si redacteaza-l intai in cap, fa-ti scheme logice si da tot ce poti. Eventual poti lua niste cursuri suplimentare de tehnoredactare sau chiar poti incerca un nivel mai avansat de ECDL.
Eu in ultima vreme daca tot ma hotarasc sa postez, scriu mesajul in Word si-l postez aici cu copy /Paste. Imi ia 30 secunde daca mai am si imagini de upload. Daca nici varianta asta nu-mi iese si vreau totusi sa reeditez postul pe care tocmai l-am postat atunci pur si simplu sterg postul respectiv cu "DELETE" si postez iarasi prin aceeasi procedura "Sisifica". Ce vrei creatia cere sacrificiu nu? Si mai este varianta "forceps" adica daca te grabesti...aaa am uitat sa spun trebuie sa-ti rezervi timp aprecciabil sa faci toaat aceasta combinatie, eventual sa-ti iei concediu, si daca totusi in aceasta graba vrei totusi sa reeditezi ce ai postat inainte ( motivele itiapartin), poti da "Reply" propriului tau post...adica in "Quote", te semnezi si modifici paragraful cu pricina. Ai grija maaare: ca modificarea sa fie definitiva, altfel vei recurge la "ultima metoda" ...modoficarea modificarii.
Sper sa te fi ajutat cu ceva, macar am incercat sa te ajut. Recunosc , este tarziu, a fost o zi grea pentru mine....nu mai am timp de tehnoredactare, ca nu am scris inca pe curat. Pffff...va mai aduceti aminte de clasele primare? caiete de curat si caiete de exercitii pe care exersai pana-ti iesea bine "bastonelul" si liniuta.
Prima mea nota nu a fost la bastonase si liniute cum va asteptati ci la "impresia artistica" data desenelor pe care le mazgaleam la sfarsitul caietului: unele mai haioase altele mai putin, atunci cand ma plictiseam de ore caci imi lua din timpul liber .
Deci Ryu, ideea este sa perseverezi si te vei apropia cu fiecare reusita de perfectiune.