Sari la conținut

Indicatori nivele round numbers & ppz


Postări Recomandate

  • Moderators

PPZ-Indicator

 

Indicatorul ia la rand toate nivelele round number prezente pe grafic si verifica actiunea pretului in acele zone pe istoric in functie de variabilele urmaotare:

 

extern int Tolerance=5;

-numarul maxim de pips pe care maximul sau minimul unei bare il poate avea peste/sub un nivel ppz (rezistenta/suport)

extern int pips=5;

-numarul de pips deasupra sau dedesuptul nivelului ppz ce delimiteaza zona in care consideram ca pretul a atins acel nivel.

 

EX:

Round number 89, pips=5, tolerance=10 Indicatorul verifica pe fiecare bara daca:

(pentru rezistenta)

-high-ul barei se afla intre 87.95 si 89.10

(pentru suport)

-low-ul barei se afla intre intre 89.05 si 87.9

-indicatorul mai verifica totodata alte cateva conditii referitoare la open-ul, close-ul barei curente, barei precedente s.a.

 

In fond, pips reprezinta numarul minim de pips la care pretul trebuie sa se apropie de un nivel pentru a considera ca pretul a reactionat pe acel nivel, iar tolerance reprezinta numarul maxim de pips la care pretul poate depasi un nivel round number. Daca pretul trece mai departe de ppz+/-tolerance consideram ca nivelul nu a reactionat.

 

extern int deviation=50;

-deviatia fata de medie in sus

extern int deviation2=30;

-deviatia fata de medie in jos

 

Ca sa poata face o distinctie intre importanta fiecarui round number indicatorul numara de cate ori a fost atins fiecare nivel dupa conditiile explicate mai sus. Se face apoi o medie linear weighted a acestor cifre (numerele mai mari au o pondere mai mar, un weight mai mare) si se determina cate atingeri au avut loc in medie pe fiecare dintre nivelele round number. Se verifica apoi fiecare nivel round number in parte si deviatia acestuia fata de medie. Astfel indicatorul identifica trei tipuri de ppz:

-ppz important, al carui numar de atingeri se afla deasupra mediei+deviation*medie

-ppz de importanta medie, al carui numar de atingeri se afla intre nivelul mediu si deviatia de 50% (deviation)

-ppz de importanta mica, al carui numar de atingeri se afla sub medie, dar deasupra acele deviatii (medie-deviation2*medie)

Daca numarul de atingeri se afla sub acea ultima limita extrema acceptata, medie-deviation2*medie, nu consideram nivelul round number a fi ppz important) Am ales sa nu folosesc aceasi deviatie in ambele directii pentru a putea alege separat cate dintre nivelele ale caror numar de atingeri se afla sub medie afiseaza indicatorul. E de preferat ca deviation2 (deviatia maxima acceptata pentru nivelele aflate sub medie) sa fie un numar cat mai mic, de preferat mai redus fata de deviation(deviatia maxima acceptata pentru nivelel aflate peste medie). Indiferent de deviatia maxima acceptata deasupra mediei indicatorul va afisa toate nivelele ale caror numar de atingeri depaseste media. Acea deviatie va face doar diferenta intre nivelel importante si cele mai putin importante. Evident, numerele care depasesc deviatia vor fi considerate nivele mai importante.

 

extern bool reinitialize=false;

-daca doriti ca la fiecare schimbare de tf indicatorul sa stearga nivelele ppz determinate anterior si sa determine un set nou de nivele valabile tf-ului curent, modificati aceasta variabila in true. Daca doriti ca indicatorul sa deseneze aceste nivele pe fiecare tf, dar fara a sterge nivelel determinate anterior setati aceasta variabila false.

 

extern color culoare1=FireBrick;

extern bool showppz1=true;

extern int width1=3;

-setari nivele ppz importante

extern color culoare2=FireBrick;

extern bool showppz2=true;

extern int width2=1;

-setari nivele ppz de o importanta medie

extern color culoare3=FireBrick;

extern bool showppz3=false;

extern int width3=1;

-setari pentru nivelel ppz mai putin importante (acestea vor aparea sub forma de linie punctata)

 

Indicatorul asta a aparut in timp ce ma jucam cu un alt program de al meu cu ajutorul caruia studiez diverse caracteristici ale nivelelor ppz. Cat eram eu in mqleditor m-am gandit sa ii adaug cateva modificari si sa vad ce iese. Nu e cel mai bun indicator ale nivelelor ppz importante, dar are potential si poate fi folosit macar orientativ. Daca va intereseaza un astfel de indicator va recomand sa va jucati cu variabilele externe si sa comparati apoi nivele determinate de indicator cu cele determinate de voi. Daca aveti idei desrpre cum ar putea un indicator sa determine cat mai bine nivelele cu adevarat importante, sau daca aveti vreun alt indicator care face asta postati pe aici. Eu unul prefer in continuare sa determin aceste nivele manual, pentru ca pot sa o fac mult mai eficient, dar sunt dispus sa mai astern din cand in cand cate o idee si in mql4, doar asa... de dragul programarii, for practice :)

 

Am atasat deasemenea un alt indicator mai simplu de al meu, DrawImportantLevels (l-am mai postat si la strategii, dar am zis sa il pun si aici sa fie mai la vedere) indicator care va va desena toate nivelele round numbers prezente pe grafic. Ca si variabile externe pentru acest indicator nu aveti decat culoarea liniilor. By default acestea vor fi desenate cu linie punctata marunt. Va recomand sa nu il folositi pe tf-uri mai mari de H4 intrucat va va aglomera graficul foarte tare.

PPZ-Indicator.mq4

DrawImportantLevels.mq4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.