Sari la conținut

Analize tehnice si perspective macroeconomice


Bulbrokers

Postări Recomandate

Pe parcursul zilei de vineri, Presedintele Rezervei Federale din New York, William Dudley a declarat ca banca centrala "aproape sigur" va trebui sa ofere sprijin unei economii in pierdere de turatie, insa nu s-a pronuntat asupra metodei de sprijin pe care o agreaza.

 

De-a lungul saptamanii care tocmai s-a incheiat, o serie de declaratii ale oficialilor Fed au aratat ca in interiorul Rezervei Federale inca nu s-a ajuns la un consens in privinta unei noi runde a programului “Quantitative Easing 2”.

 

In timp ce Presedintele Ben Bernanke a fost mai degraba pro ideii unei noi interventii, alti membri ai Consiliului de Politica Monetara si-au exprimat dezaprobarea, in timp ce o mare parte din membrii care vor avea drept de vot in 2011 si 2012 se opun unor noi achizitii de active. Se contureaza astfel un posibil scenariu in care sansele unei noi interventii ar putea scadea dramatic incepand cu 2011, fiind de urmarit daca Ben Bernanke va reusi sa ralieze de partea sa suficienti membri pentru a putea lua masurile necesare inca din acest an, cand teoretic are mai multi sustinatori. Asta bineinteles daca evolutia economiei americane va continua sa deceptioneze.

Rezumat_zilnic_04_Octombrie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Saptamana trecuta a adus noi aprecieri ale monedei europene in fata dolarului american. Ziua de vineri a inchis pe o tendinta ascendenta ceea ce a contribuit, pe langa alti factori, ca piata sa se deschida astazi cu un gap pozitiv. Acest gap a fost acoperit insa inca de la debutul sesiunii asiatice. Tendinta descendenta a continuat si la deschiderea pietei europene astfel incat putem introduce ipoteza unui prim semnal de corectie.

 

Pretul a deschis sesiunea de astazi la pragul psihologic de 1.3800, reusind sa faca un nou maxim local la valoarea 1.3805 dupa care a inchis sub acesta. Avand in vedere cresterile consolidate din ultima perioada, urmarind graficul daily, in care avem 4 lumanari pe crestere, avem o alta confirmare a faptului ca pretul se apropie de o perioada de corectie.

Analiza_EURUSD_04_10_2010.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica EURUSD H4

 

In cadrul sesiunii de ieri pretul a testat atat primul nivel de suport de ieri cat si in doua randuri limita inferioara a canalului principal nereusind insa sa inchida sub aceasta. Inca de la inchiderea de ieri am fi putut introduce ipoteza ramanerii pe tendinta ascendenta a pretului. In acest moment putem anula scenariul inceperii undei A de corectie, deoarece pretul nu a reusit sa atinga nivelul de 50% al retragerii Fibonacci trasat pe ultima unda de impuls (valoarea minima si maxima fiind 1.3381, respectiv 1.3805). Un al doilea semnal de revenire a pretului pe tendinta ascendenta ne este dat de formarea a doua lumanari de tip “hammer”.

 

Cititi mai multe in PDF-ul atasat.

Analiza_EURUSD_05_10_2010.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Banca Japoniei atinge fundul sacului

 

Banca Japoniei a taiat rata dobanzii in aceasta dimineata, adoptand politica Rezervei Federale americane prin anuntarea unui interval al dobanzii cuprins intre 0 si 0.10%. Pe langa acest anunt, oficialii japonezi au anuntat si posibilitatea crearii unui fond care sa se ocupe cu achizitii de active. Valoarea achizitiilor poate ajunge pana la 35 de trilioane de yeni.

 

Ce urmareste defapt Banca Japoniei, pe langa revenirea la o crestere economica sustenabila, in conditii de stabilitate a preturilor? Cu siguranta experimentul interventiei directe in piete se dovedeste a fi unul nereusit, astfel ca acum oficialii japonezi adopta politica Statelor Unite prin incercarea de a deprecia yenul folosind un amplu program de relaxare cantitativa care poate fi asimilat unei emisiuni de moneda, care la randul sau urmareste deprecierea yenului si o crestere a inflatiei pana spre valori pozitive. Vor fi oare suficiente aceste masuri, iar daca nu, ce instrumente ar mai putea folosi Banca Japoniei pentru a lupta cu perspectivele unei deflatii prelungite? Momentan, nici investitorii si probabil nici conducatorii Bancii Japoniei nu stiu. Insa investitorii par dispusi sa testeze “imaginatia” Bancii Centrale, din moment ce yenul japonez se afla in continuare aproape de minimul ultimilor 15 ani. Iar istoria le da dreptate, daca ne uitam la ultimul deceniu al secolului trecut.

 

Cititi mai multe detalii in privinta deciziei Bancii Japoniei, precum si comentarii pe baza deciziei Royal Bank of Australia in materialul atasat.

Rezumat_zilnic_05_Octombrie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica EURUSD H4

 

Sesiunea europeana de ieri a adus un impuls de crestere cotatiei eur/usd astfel incat inca de la debutul acesteia moneda europeana s-a apreciat considerabil in fata dolarului american. Aprecierile au continuat si spre sfarsitul zilei de tranzactionare, unde piata a format o zona de consolidare, zona in care se afla si in acest moment. Canalul neutru in care a oscilat pretul in ultimele ore are ca limita superioara si inferioara in jurul valorilor 1.3858, respectiv 1.3822.

 

Observam pe graficul de astazi formarea a doua lumanari de dip “doji” oferindu-ne un nou semnal ca piata trece printr-o perioada de consolidare.

 

Materialul complet poate fi gasit in fisierul atasat.

Analiza_EURUSD_06_10_2010.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bursele si pietele de marfuri sunt castigatorii imediati ai actiunilor Bancii Japoniei

 

Bursele globale au intampinat cu optimism decizia Bancii Japoniei, investitorii apreciind disponibilitatea mai multor banci centrale din tarile dezvoltate de a sari in ajutorul economiilor in pierdere de turatie.

 

Asa cum era de asteptat, cotatiile aurului au marcat noi maxime record pe parcursul zilei de ieri, in contextul perceptiei tot mai clare a pietelor ca “razboiul monetar” in care ne aflam va spori importanta acordata aurului, in detrimentul banilor de hartie.

 

Putem trage asadar concluzia ca principalii beneficiari ai noilor programe de relaxare monetara cantitativa vor fi marfurile si indicii bursieri, in timp ce yeldurile instrumentelor cu venit fix vor cunoaste probabil corectii in perioada urmatoare.

 

Dolarul american isi poate continua perioada de depreciere, insa este destul de evident ca o mare parte a asteptarilor privind o noua relaxare monetara din partea Fed-ului sunt incluse deja in pret. Iar semnul de intrebare pe care il ridicam in privinta majoritatii pe care Ben Bernanke incearca sa o stranga in jurul sau pentru a pune in miscare programul de relaxare monetara poate constitui detaliul pe care multi investitori il omit in noul val de optimism care a cuprins pietele financiare.

 

Gasiti materialul complet in pdf-ul atasat.

Rezumat_zilnic_06_Octombrie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica EURUSD H4

 

Pretul a depasit ieri tinta pentru ultima unda de impuls conform analizeli Elliot pe care am realizat-o inca de la inceputul trendului ascendent, ceea ce ne determina sa reconsideram undele initiale. Asadar W1=1.2646-1.3158, W2=1.3158-1.3028, W3=1.3028-1.3805, W4=1.3805-1.3637. Valurile de corectie apartin valurilor de impuls (nu depasesc ca numar de bare 30% din numarul undelor de impuls), ceea ce ne determina sa consideram ca acestea fac parte din aceeasi structura. De asemenea fiecare unda are la randul lor o structura de subunde. Datorita reasezarii undelor putem considera faptul ca inca suntem pe unda de impuls 5. Daca aceasta unda va fi una normala atunci aceasta ar trebui sa fie cel putin la nivelul primei unde, avand un target la valoarea 1.4149. In caz ca aceasta tinta va fi depasita atunci vom merge in extensie spre o tinta la 1.618*W1=1.4461. Un semnal ce ne-ar putea confirma acest scenariu poate fi ramanerea pretului in canalul ascendent actual.

 

Analiza completa o gasiti in documentul atasat.

Analiza_EURUSD_07_10_2010.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dolarul australian, aproape de paritate in fata dolarului american

 

In aceasta dimineata, Biroul National de Statistica al Australiei a raportat o crestere a locurilor de munca din economia tarii in luna Septembrie. Conform datelor emise, gradul de ocupare al fortei de munca a crescut cu 49500, in timp ce angajarile permanente au inregistrat un avans de 55800 de locuri de munca.

 

Pe fondul acestor date pozitive, cotatiile dolarului australian in fata dolarului american si-au continuat tendinta ascendenta, afisand in aceasta dimineata valori peste 0.99, cele mai mari cotatii din 1983, cand moneda a trecut la un curs flotant.

 

Cele mai recente date economice sosite dinspre Australia indica o perspectiva economica in cel mai rau caz solida pentru viitorul mediu, existand toate premisele pentru ca dolarul australian sa isi continue trendul ascendent.

 

Actuala rata a somajului (5.1%), una dintre cele mai mici daca privim la celelalte economii dezvoltate, excedentul bugetar si nu deficitele cu care se confrunta marile economii, preturile in crestere ale materiilor prime precum si normalizarea politicii monetare adoptata de catre Reserve Bank of Australia inca de anul trecut sunt toate argumente solide pentru un dolar australian puternic.

 

Materialul complet poate fi vizualizat in pdf-ul atasat.

Rezumat_zilnic_07_Octombrie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica EURUSD H4

 

Sesiunea de tranzactionare de ieri desi a inregistrat o volatilitate ridicata, in ambele directii, nu a adus schimbari majore in evolutia pretului, acesta inchizand ziua doar cu 3 puncte mai jos fata de deschiderea zilei. Testarea unui nou maxim local si scaderile survenite odata cu deschiderea pietei americane au determinat formarea unei lumanari de tip “doji” pentru ziua de ieri, oferindu-ne un prim semnal de indecizie in piata.

 

Deschiderea zilei de astazi a continuat in zona de consolidare formata spre sfarsitul sesiunii americane, pretul reusind la jumatatea sesiunii asiatice sa treaca peste limita superioara a acestei zone (1.3929). Sesiunea europeana a reluat tendinta descendenta data de piata americana in sesiunea anterioara. Astfel putem observa pe graficul de o ora formarea unei formatiuni grafice de tip “diamant” care conform teoriei ofera un semnal de inversare de trend. Acest lucru a fost confirmat de trecerea pretului sub limita inferioara a formatiunii.

 

Analiza completa se gaseste in pdf-ul atasat.

Analiza_EURUSD_08_10_2010.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Presedintele Jean-Claude Trichet atrage atentia asupra volatilitatii din pietele valutare

 

In cadrul conferintei de presa care urmeaza anuntului de politica monetara al Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet a tras un semnal de alarma, declarand ca volatilitatea excesiva din pietele valutare poate avea implicatii negative asupra stabilitatii economiei globale.

 

Facand nota distincta fata de celelalte banci centrale importante, Banca Centrala Europeana nu numai ca nu a transmis noi semnale in privinta unor noi pachete de relaxare monetara cantitativa, ba chiar si-a exprimat intentia de a se retrage din actiunile pe care le desfasoara in acest moment.

 

Cererea din ce in ce mai scazuta pentru liniile de credit oferite de catre BCE reprezinta pentru Trichet un semn de “normalizare”, iar planurile intiale ale institutiei raman nemodificate, urmand ca noi actiuni sa fie discutate cel mai probabil la intalnirea de politica monetara din luna Decembrie.

 

Raportul complet il gasiti in pdf-ul atasat.

Rezumat_zilnic_08_Octombrie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.