Sari la conținut

Analize tehnice si perspective macroeconomice


Bulbrokers

Postări Recomandate

Yenul japonez atinge un nou maxim istoric in fata dolarului

 

Yenul japonez a atins un nou maxim istoric in fata dolarului american, cotatia USDJPY scazand in ultimele ore ale zilei de ieri pana spre nivelul 76.40. Pe parcursul sesiunii asiatice aprecierea yenului a fost temperata, cotatiile revenind in zona valorii 79.00 dupa ce s-a speculat ca tarile din G7 sunt pregatite pentru o actiune comuna in vederea stabilizarii cotatiilor yenului. Ministrul Economiei din Japonia a declarat in aceasta dimineata ca aprecierea yenului nu este cauzata de necesitatea de finantare a companiilor locale, in special a asiguratorilor, fiind pur speculativa.

 

Ministrul de Finante Yoshihiko Noda a declarat ca urmareste cu atentie evolutiile din pietele valutare, insa nu a facut nici un fel de comentariu in privinta unei interventii directe. Pentru moment, Banca Japoniei s-a rezumat la a oferi lichiditati pe termen scurt sistemului financiar nipon, ultima interventie directa in piete datand din data de 15 Septembrie a anului trecut. Precedenta interventie directa avusese loc in 2004.

 

Ministrii de Finante ai G7 se vor intruni intr-o video conferinta la finalul acestei zile (la ora locala 7 in Japonia) pentru a discuta despre situatia pietelor financiare si a economiei japoneze. O interventie comuna a grupului este asadar speculata, ultima masura de acest fel fiind luata in 2000, cand tarile membre G7 au intervenit pentru a stabiliza deprecierea monedei unice europene.

 

Raportul integral este atasat.

Rezumat_zilnic_17_Martie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica EURUSD H4

 

Cotatia EUR/USD s-a tranzactionat pe parcursul sesiunii de ieri in intervalul 1.3869 – 1.4051 oferind astfel un prim semnal de continuare a tendintei ascendente prin depasirea ambelor praguri de rezistenta prezentate in analizele anterioare (1.4002, respectiv 1.4035). Moneda europeana ramane puternica in fata dolarului american dupa ce licitatia de obligatiuni emise de guvernul spaniol s-a incheiat cu succes.

 

Inchiderea peste nivelul median al pitchfork-ului ascendent si ramanerea in zona superioara prin atingerea unor noi maxime locale, confirma continuarea tendintei pozitive. Deschiderea sesiunii europene a format o zona de consolidare avand ca limite, primul nivel de rezistenta aflat la valoarea 1.4091 in partea superioara, respectiv in partea inferioara, nivelul 1.4040 reprezentand minimul atins in ultimele ore. Iesirea din aceasta zona valideaza tendinta pentru restul zilei, in directia spargerii.

 

Ca principale inflexiuni in cazul intrarii pe un trend descendent avem la nivelul median al pitchfork-ului, cat si in jurul nivelului pivot de astazi care, daca va fi depasit va introduce un prim semnal de continuare a tendintei descendente. Primul nivel de suport se afla la minimul atins marti, la valoarea 1.3855, fiind un prag de rezistenta important in evolutia istorica a pretului. Pragul inferior al pitchfork-ului, nivelul de 38.2%, cat si retragerea de 50%, avand ca maxim si minim la nivelul 1.4091, respectiv 1.3427, reprezinta principale praguri ce pot confirma inversarea trendului. Al doilea nivel de suport se afla la valoarea 1.3743, fiind confirmat si de retragerea de 61.8%.

 

Analiza integrala este atasata.

Analiza_EURUSD_18_03_2011.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

G7 intervine in forta si stabilizeaza cotatiile yenului

 

In urma intalnirii extraordinare care a avut loc in aceasta dimineata intre Ministrii de Finante si Guvernatorii Bancilor Centrale din grupul G7 (Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Japonia), o interventie comuna a avut loc in pietele valutare, scopul fiind stabilizarea cotatiilor yenului japonez, care in ultimele zile atinsese un maxim istoric in fata dolarului american, la o cotatie de 76.25. Este prima astfel de interventie comuna din ultimul deceniu, in Septembrie 2000 o alta interventie comuna ajuta moneda unica europeana, care se deprecia puternic in doar al doilea an de existenta.

 

Interventiile se vor desfasura pe parcursul intregii zile, pe masura ce pietele tarilor membre se vor deschide. Japonia a fost prima care a intrat agresiv in piete, ducand cursul USDJPY catre 81.70, dupa ce acesta se stabilizase pe parcursul zilei de ieri in jurul unei valori de 79.00. Si moneda unica europeana s-a depreciat puternic dupa publicarea anuntului, cursul EURJPY crescand din zona 110.70 la peste 115.00, stabilizandu-se ulterior sub acest nivel.

 

In comunicatul de presa care a fost remis se arata ca interventia s-a desfasurat la cererea autoritatilor japoneze. Exista insa posibilitatea ca si in perioada imediat urmatoare, daca situatia o va impune, sa asistam la noi interventii, membrii G7 sustinand ca “vom monitoriza cu atentie pietele valutare si vom coopera in mod adecvat”.

 

Raportul complet este atasat.

Rezumat_zilnic_18_Martie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica EURUSD H4

 

Cotatia EUR/USD s-a tranzactionat pe parcursul saptamanii trecute in intervalul 1.3855 – 1.4183 atingand astfel maximulul ultimelor 4 luni. Moneda europeana ramane puternica in fata dolarului american in ciuda reducerii aversiunii fata de risc, moneda americana nemaifiind printre activele preferate. Cresterea pretului petrolului mentine cotatia eur/usd la un nivel ridicat.

 

Pretul s-a apropiat de nivelul superior al pitchfork-ului ascendent semnal ca exista o probabilitate ridicata pentru formarea unei unde corective. De asemenea testarea in mai multe randuri a nivelului 1.4183 fara a inchide peste acesta poate fi o confirmare a undei descendente. Evolutiile de pe sesiunea asiatica au format o zona de consolidare intre nivelurile 1.4184 – 1.4150. Iesirea din acest interval introduce ipoteza continuarii pretului in directia spargerii.

 

Ca principale inflexiuni in cazul intrarii pe unda corectiva avem in jurul nivelului pivot de astazi care, daca va fi depasit va introduce un prim semnal de continuare a tendintei descendente. Primul nivel de suport se afla la valoarea 1.4040, fiind atat un prag de suport, cat si de rezistenta important, in evolutia istorica a pretului. De asemenea nivelul 1.4040 este confirmat si de nivelul median al pitchfork-ului. Nivelul retragerilor de 25%, cat si retragerea de 38.2% avand ca maxim si minim la nivelul 1.4184, respectiv 1.3427, reprezinta principale praguri ce pot incheia unda corectiva. Al doilea nivel de suport se afla la valoarea 1.3860, si este validat de nivelul inferior al pitchfork-ului. Depasirea acestui prag va genera un prim semnal de inversare a trendului.

 

Analiza integrala este atasata.

Analiza_EURUSD_21_03_2011.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cotatiile aurului si petrolului continua sa creasca, pe fondul escaladarii conflictului din Libia

 

Inceperea operatiunilor militare din Libia a creat un nou val de aprecieri pentru aur si petrol, care capitalizeaza pe urma unui conflict militar iminent. Situatia din zona devine tot mai tensionata, dupa ce in perioada weekendului au avut loc revolte si in Siria si Yemen, in timp ce conflictul din Libia a scazut capacitatea de productie de petrol a tarii de la 1.6 milioane de barili pe zi la aproximativ 400 000 de barili pe zi.

 

Cotatiile sortimentului Brent cu livrarea in luna Mai, a avansat cu aproximativ 1.5% in primele ore de tranzactionare, atingand un maxim intra-day la peste 116 dolari pentru un baril, la doar 4 dolari diferenta de maximul atins la luna trecuta. In Statele Unite, contractul Light Sweet Crude cu scadenta in Aprilie a depasit din nou 100 de dolari pe un baril, atingand un maxim de 102.86 dolari.

 

Printre tarile care importa cantitati importante de petrol din Libia se numara si state europene precum Italia sau Irlanda. In aceste conditii, oficiali libieni au declarat ca vor incepe sa livreze petrol pe baza unor contracte directe, renuntand la procesele de licitatii. Printre tarile nominalizate se numara China si India, tari care s-au abtinut de la votul privind inceperea operatiunilor militare in Libia, din cadrul Consiliului ONU.

 

Si aurul inregistreaza cresteri la debutul saptamanii, beneficiind atat de pe urma situatiei tot mai volatile din Africa de Nord si Orientul Mijlociu, precum si de pe urma deprecierii dolarului american ca urmare a angrenarii Statelor Unite in cea mai importanta operatiune militara de la invaderea Irakului, in 2003. Cotatiile spot ale aurului au atins un nivel de 1428 de dolari pentru o uncie in aceasta dimineata, consemnand un avans de aproximativ 0.8% fata de inchiderea saptamanii trecute.

 

Raportul complet este atasat.

Rezumat_zilnic_21_Martie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica EURUSD H4

 

 

Dolarul american a inregistrat noi deprecieri in raport cu principalele valute, odata cu cresterea apetitului pentru risc al investitorilor, care s-au orientat catre investitii in valute cu randament mai mare. Cotatia eur/usd a crescut ca reactie la slabirea dolarului, atingand astfel maximul ultimelor 4 luni si jumatate, la nivelul 1.4245. Yenul a ramas destul de stabil, apreciindu-se usor ca reactie a cumpararii de yeni de catre companiile locale. Cotatia usd/jpy se mentine intr-o zona de incertitudine datorita unor posibile interventii suplimentare de depreciere a yenului.

 

Pretul ramane la nivelul superior al pitchfork-ului ascendent existand o probabilitate ridicata pentru formarea unei unde corrective in cazul in care acesta nu inchide peste acest prag. Evolutiile de pe sesiunea asiatica au format o zona de consolidare intre nivelurile 1.4200 – 1.4245. Iesirea din acest interval introduce ipoteza continuarii pretului in directia spargerii.

 

Ca principale inflexiuni in cazul intrarii pe unda corectiva avem in jurul nivelului pivot de astazi care, daca va fi depasit va introduce un prim semnal de continuare a tendintei descendente. Primul nivel de suport se afla la valoarea 1.4139, fiind un prag de suport anterior pe o unda corectiva a trendului ascendent. Cel de-al doilea suport se afla la nivelul 1.4041 reprezentand retragerea de 25% al trendului ascendent actual, ce are ca nivel maxim si minim la valorile 1.4245, respectiv 1.3427, fiind confirmat si de nivelul median al pitchfork-ului. Nivelul retragerii de 38.2% si pragul inferior al canalului de trend reprezinta principale praguri ce pot incheia unda corectiva. Depasirea acestor niveluri va genera un prim semnal de inversare a trendului, semnal ce poate fi confirmat de depasirea nivelului de 61.8%.

 

Analiza detaliata este atasata.

Analiza_EURUSD_22_03_2011.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe masura ce situatia din Japonia se stabilizeaza, pietele de actiuni isi accelereaza castigurile

 

Pietele de actiuni isi continua raliul de crestere inceput la finalul saptamanii trecute, ieri indicii americani inchizand in zona unor niveluri psihologice importante. Dow Jones Industrial Average a inregistrat un avans de 178 de puncte (1.50%), reusind sa inchida la nivelul de 12037 de puncte, fiind pentru prima oara de la cutremurul din 11 Martie cand indicele american reuseste sa inchida peste 12000 de puncte. S&P 500 afisa la randul sau un castig de 1.5% la finalul sedintei, cotatia de inchidere situandu-se la 1298 de puncte, foarte aproape de nivelul psihologic de la 1300 de puncte.

 

Si pietele asiatice isi continua avansul, in aceasta dimineata indicele Nikkei 225 inregistrand un avans de 4.36%, in timp ce indicele general Topix a crescut cu 4.5%. Indicii niponi mai au asadar de recuperat aproximativ 7.5% pentru a ajunge la niveluri similare celor inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din 11 Martie, cand cutremurul s-a produs. Ieri, echipele de interventie de la centrala nucleara de la Fukushima au reusit sa traga cabluri de alimentare electrica la toate cele 6 reactoare din complex, o pompa de racire fiind pusa in functie deja la unul dintre reactoare. Cu toate ca din 2 reactoare continua sa iasa fum, reactiile mai multor oficiali au reusit sa tempereze sentimentul investitorilor. Mai multi experti nucleari, inclusiv din Statele Unite si Europa, au salutat progresul inregistrat, mentionand ca situatia se apropie de o normalizare.

 

In Europa, cea mai recenta intalnire a Consiliului ECOFIN a scos la iveala noi detalii privind o facilitate permanenta de finantare a statelor europene cu probleme. Astfel, din 2013, un fond in valoare totala de 700 de miliarde de euro se va afla in permanenta la dispozitia statelor care intampina probleme de finantare, dintre care 500 de miliarde vor putea fi imprumutati.

 

Raportul integral este atasat.

Rezumat_zilnic_22_Martie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica EURUSD H4

 

Dolarul american ramane sub presiune dupa ce apetitul pentru risc al investitorilor a revenit in piata. Revenirea apetitului pentru risc se datoreaza in mare parte cresterii pretului petrolului si a stabilizarii problemelor la centralele nucleare din Japonia. Pretul petrolului a ramas la un nivel ridicat, avand o tendinta de crestere datorita continuarii atacurilor aeriene asupra Libiei si a problemelor din Orientul Mijlociu.

 

Ziua de ieri a adus prima lumanare de corectie dupa 3 zilei de cresteri, in care moneda europeana s-a apreciat fata de dolarul american cu 2.7%.

 

Testarea in mai multe randuri pe parcursul ultimelor 2 zile a nivelului superior al pitchfork-ului, fara o inchidere peste acesta, a oferit un prim semnal de formarea a unei unde de corectie. De asemenea, declansatorul semnalului de vanzare din cadrul sesiunii de ieri a fost formatiunea „shooting star” identificata pe graficul de 4 ore.

 

Evolutiile ultimelor 4 zile pot forma pe graficul de 4 ore o formatiune de intoarcere „head&shoulders”. Pretul se afla in formarea umarului drept. Linia gatului pentru aceasta formatiune se afla in jurul nivelului 1.4150 si are o panta oblica cu un unghi de 8.5⁰ ceea ce nu ofera o validare 100% a acesteia. In cazul validarii formatiunii, vom avea ca target principal, nivelul celui de-al doilea suport de astazi.

 

Intervalul 1.4139 – 1.4245 avand in vedere evolutiile anterioare, poate reprezenta o zona de consolidare, inainte ca pretul sa formeze un trend consolidat.

 

Ca principale inflexiuni in cazul intrarii pe unda corectiva avem in jurul nivelului corespunzator liniei gatului, al formatiunii head&shoulders. Primul nivel de suport se afla la valoarea 1.4139, fiind un prag de suport anterior pe o unda corectiva a trendului ascendent. Cel de-al doilea suport se afla la nivelul 1.4041, reprezentand retragerea de 25% al trendului ascendent actual, ce are ca nivel maxim si minim la valorile 1.4245, respectiv 1.3427, fiind confirmat si de nivelul median al pitchfork-ului.

 

Analiza completa este atasata.

Analiza_EURUSD_23_03_2011.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Estimari oficiale: pagubele cutremurului din Japonia ar putea costa pana la 300 de miliarde de dolari

 

Guvernul Japoniei a prezentat primele estimari oficiale privind pagubele produse de catre cutremurului de pe 11 Martie. Datele initiale arata o valoare a distrugerilor cuprinsa intre 15 si 25 de trilioane de yeni, limita superioara a intervalului echivaland cu peste 300 de miliarde de dolari. Informatiile au fost publicate in cotidianul Nikkei, urmand a fi prezentate de catre Ministrul Economiei intregului Cabinet in cursul zilei de astazi. Estimarile acopera pagubele produse in infrastructura a 7 dintre prefecturile afectate de cutremur, precum si la centralele nucleare de la Nord de Tokyo, insa nu iau in calcul posibilitatea unui dezastru nuclear sau pierderile cauzate sectorului industrial datorita rationalizarii consumului de energie electrica.

 

Efectele cutremurului vor crea o paguba de 2.75 de trilioane de yeni bugetului statului pentru anul fiscal care va incepe la 1 Aprilie, reprezentand aproximativ 0.5% din PIB-ul total al tarii. In aceasta dimineata, un membru al Comitetului de Politica Monetara din Banca Japoniei a declarat ca va fi nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru ca economia tarii sa isi revina, comparativ cu cutremurul de la Kobe din 1995.

 

Estimarile privind evolutia economiei Japoniei in perioada imediat urmatoare continua sa fie divergente. In timp ce Guvernul lucreaza cu un scenariu de crestere economica de 1.5% pentru anul fiscal care va incepe la 1 Aprilie, economistii de la Bank of America au taiat prognozele de crestere economica de la 1.7% la 1%, fiind sustinuti si de analistii de la RBS si Nomura, care considera ca economia Japoniei va inregistra si in acest an crestere economica, beneficiind de pe urma eforturilor masive de reconstructie. Banca Mondiala estimeaza la randul sau ca economia Japoniei va reveni la parametri normali “foarte curand”.

 

Raportul complet este atasat.

Rezumat_zilnic_23_Martie.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incepand de luni, pentru urmatoarele 3 luni, desfasuram o promotie de tip cash back pentru clientii Bulbrokers. In functie de volumele tranzactionate, puteti primi intre 0.5 si 2 EUR din spread, reducandu-va astfel costurile de tranzactionare. Mai multe informatii despre promotie gasiti aici: LINK.

 

Conditiile de tranzactionare pentru Forex sunt urmatoarele: spreaduri. Ar insemna practic un spread fix de 1.5 pips pentru EURUSD, in conditiile in care noi nu ne jucam cu valoarea spreadului in perioade de volatilitate, lipsa de lichiditate, etc.

 

Spor la pips!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.